.png)
.png)
XxX123 napisał(a):Hej! Odkopuję temat.. W Chorwacji byłam już kilka razy, ale tym razem padło na Vodice po raz pierwszy. Wybieramy się w sierpniu na 10 dni. Znaleźliśmy nocleg na Blata 8, 22211 Vodice. Co myślicie o lokalizacji? Nastawiamy się na plażowanie i wieczorne wyjścia na coś do jedzenia czy do picia
.png)
marekkowalak napisał(a):XxX123 napisał(a):Hej! Odkopuję temat.. W Chorwacji byłam już kilka razy, ale tym razem padło na Vodice po raz pierwszy. Wybieramy się w sierpniu na 10 dni. Znaleźliśmy nocleg na Blata 8, 22211 Vodice. Co myślicie o lokalizacji? Nastawiamy się na plażowanie i wieczorne wyjścia na coś do jedzenia czy do picia
Ścisłe centrum Vodic. Plusy to: wszędzie blisko. Zarówno na plażę, jak i na promenadę z mnóstwem restauracji i bogatym nocnym życiem. Jeśli lubicie miejsca, w których dużo się dzieje i jest sporo turystów, to na pewno jest to strzał w 10!
.png)
XxX123 napisał(a):A jak plaża? Na Google Street View wygląda, że nie jest za duża, ale czy jest fajna, czysta? Obawiam się, że w szczycie sezonu będzie problem z miejscem.
.png)
.png)
.png)
Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
Wzdłuż deptaka ciągnie się wąski, 4-6 metrowy pasek żwiru / betonu w całości zajęty przez ręczniki, namioty, parasole, itp.
W sezonie można tam wygodnie leżeć, pod warunkiem, że odstęp 50 cm. od sąsiedniego koca uznajemy za wystarczający
.png)
.png)
XxX123 napisał(a):Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
Wzdłuż deptaka ciągnie się wąski, 4-6 metrowy pasek żwiru / betonu w całości zajęty przez ręczniki, namioty, parasole, itp.
W sezonie można tam wygodnie leżeć, pod warunkiem, że odstęp 50 cm. od sąsiedniego koca uznajemy za wystarczający
Mam nadzieję, że jednak tak źle nie będzie, bo rezerwacja poszła![]()
![]()
![]()
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
.png)
Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
.png)
.png)