Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping maly w Pakostane

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak
Camping maly w Pakostane

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 24.06.2009 08:43

Witam !!! Czytalem duzo na temat duzych campow w okolicy Pakostane, jednak nie usmiecha mi sie pobyt na campie gdzie jest 1600osob , wolalbym cos bardziej kameralnego na taki camping przy domowy .

W Google Earth znalazlem takie campy Autocamp Nordsee w odleglosci ok 700m od centrum miasteczka "Campy w pakostane" lat=43.9051158721, lon=15.5153358778

Nie potrafie wstawic linka do tego co wyswietla Google Earth http://earth.google.com tylko wspolrzedne . moge na maila jedynie komus wyslac plik lokalizujacy to co znalazlem

Czy mozecie cos konkretnego polecic w Pakostane , czy jest duzo tam takich malych spokojnych z dobrymi warunkami sanitarnymi,z dobra plaza,z pradem, z WiFi, campingow. Czy wystarczy jechac i szukac w ciemno malych campingow ?
arekwol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwol » 24.06.2009 09:37

byłem w zeszłym roku w Pakostone na campie Kozarica mimo że duży to bardzo spokojny i jego położenie powoduje że nie odczuwa się tłoku, poza tym częściowo zacieniona plaża a i co najważniejsze cały camp zalesiony
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 24.06.2009 10:19

Dzieki za tak szybka odpowiedz

A jakie ceny sa na takim duzym profesjonalnym campie ?
wiem ze to bylo juz opisywane , i jest cennik na stronie Kozaricy, ale konkretnie jak to u Ciebie wyszlo ?

Pewnie jak jedzie sie z marszu to tzw parcele sa porezerwowane ?

my jedziemy 6 lipca do 21 szego .Cena za parcele obejmuje calosc ?
namiot osoby samochod prad ?

z tego co czytalem o Kazaricy to fajniejsze sa miejsca nie na parcelach tylko blizej plazy czy to potwierdzasz ?

Mozesz cos wiecej opisac w temacie pobytu . Ale na plazy to chyba jest wiekszy tlok ?

chyba ze widoki :oops: :oops: :oops: ladniejsze :D :D :D

.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 24.06.2009 10:30

Autocamp Nordsee w Pakostane jest stosunkowo małym campem przez ten cam chodzimy na plażę.Camp jest położony w gaju oliwnym.
www.autocamp-nordsee.com/
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 24.06.2009 11:14

A pamietasz ceny i w jakim miesiacu byliscie ?,
chce to porownac z Kazarica np .

A byliscie zobaczyc na Kozaricy jak to wyglada, jesli chodzi o tlumy ludzi i porownanie kameralnosci ?

I jakie warunki sanitarne na campie , prad ? ew WiFi jest szansa ?

:) :) :)

.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 24.06.2009 11:26

Cen na Campie Ci nie podam i nie mam porównania z Kozarnicą z tego względu że my byliśmy na kwaterach obok Campu Nordsee i przez camp przechodziliśmy codziennie na plażę.Prąd na kampie jest widziałam że jest sanitariaty bardzo czyste ,są lodówki,ogólnie cam sprawia bardzo dobre wrażenie.Do centrum Pakostane nie daleko. Już od 4 będziemy tam z powrotem. :lol:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 24.06.2009 11:31

No właśnie , sorry za pytanie o ceny bo sa na ich stronie
www.autocamp-nordsee.com/ .

No i sa zdjecia , camp sprawia wrazenie ladnego ,

My bedziemy od 7 go , to moze przypadkiem sie spotkamy ,

Tylko sie zastanawiam co wybrac Kozarice czy maly przytulny camp , pewnie zobacze na miejscu,
Ostatnio edytowano 24.06.2009 12:47 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.06.2009 11:47

filip122veldarek gdzieś wstawiałam foty z campu Kozarica
Jeżeli chodzi o sam camp to kameralny on nie jest parcela obok parceli chyba że zakotwiczysz gdzieś na końcu tam można ustawiać się jak się chce sanitariaty czyste i dużo nigdy nie było problemu
Sanitariaty w 2 miejscach na campie przy plaży parcele niestety zajęte ale można mieć szczęscie i znaleźć taką :lol:
Jak się wjeżdża do Pakostane trzeba skręcić w lewo pierwszy camp to Kozarica ale potem widziałam jeszcze kilka małych nie wiem jaki stan sanitariatów z tych kampów jest przejście przez promenadę i plaża piaszczysta drobno żwirkowa dosyć płytko
Jadac tam możesz spokojnie poszukać i wybrać co ci odpowiada nie ma problemu każdy coś znajdzie
:wink:
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 24.06.2009 21:50

Obok Nordsee jest kamp Marco, fajny czysty i zacieniony, niestety ok. 5 min od morza- choc jest to rzut beretem to trzeba kluczyc między domami. Sa rowniez mini kampy przy plazy, wystarczy przejść drogę-deptak i juz sie jest na plazy.Najlepiej zaparkowac w ok. Nordsee i pochodzić po okolicy, na pewno coś dla siebie znajdziesz.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 24.06.2009 22:24

Jakbyś w Pakostane nie znalazł nic ciekawego to kilka kilometrów bliżej jest Sv. Filip i Jakov a w nim kilka położonych sąsiadująco z sobą campów każdy na około 20 stanowisk z dojściem do plaży. Jak wjedziesz do miasteczka to przy głównym parkingu skręć w lewo to będzie taka lokalna droga do Biogradu i jedź jakieś 300-500m. Super czyste, spokojne i kameralne. ZA 2 os + auto + prad + namiot płaciłem 15 EUR/doba. Z drugiej strony miejscowości przy drodze do Turanj tez jest kilka campów oddzielonych od plaży małą uliczką w sumie około 10 metrów. Mi się podobało.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.06.2009 06:07

Kilka lat temu byliśmy w Pakostane.
Jest tam co najmniej kilka bardzo ładnych przydomowych małych campindżków rozmieszczonych przy morzu. Większość z nich była zacieniona, b. dobrze wyposażona itp.
Ceny - przystępne, na pewno niższe niż na wielkich "wypasionych" campach.
Znalezienie wolnego miejsca nie stanowiło kłopotu (początek sierpnia).
Polecam również Drage (7 km od Pakostane). Też jest tam sporo malutkich przydomowych uroczych campów.
A z kolei 2 km za Drage (na południe) jest kilka większych ale b. spokojnych campów.
Pozdro

Przejrzyj dobrze forum. Jest sporo info na temat Pakostane i Drage

Powrót do Kempingi