Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 20.05.2011 10:47

CinnamonGirl napisał(a):Ja też zawsze wlekę. Raz, że mam gdzie zrzucać zdjęcia, poza tym lubimy wieczoriem przy piwku.winku/rakii pooglądać i powspominać dni wcześniejsze oglądajac zdjęcia.

Mam tak samo jak Ty :)
Poza tym jeszcze dzieciom można bajki włączyć jak się obudzą bladym świtem ;-)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 26.05.2011 13:20

I ja również zapieram laptopa.Niestety będe musiał skożystać z bankowości elektronicznej i opłacic podatki (docodowy do 20,07) i (Vat do 25,07) :(,a właśnie w tym czasie będe w Chorwacji.
A pozatym internet to skarbnica wiadomości np. CRO.PL.Na wyjeździe może się przydać.A z kompem na plaże czy na wycieczki przecież nikt się nie wybiera.

POZDRAWIAM :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.05.2011 14:06

Rafles278 napisał(a):I ja również zapieram laptopa.Niestety będe musiał skożystać z bankowości elektronicznej i opłacic podatki (docodowy do 20,07) i (Vat do 25,07) :(,a właśnie w tym czasie będe w Chorwacji....

To to jest akurat pikuś Pan Pikuś :lol: bo sobie ustawiasz datę wykonania transakcji, wklepujesz hasła jednorazowe i ustawiasz "wykonaj" :lol: tak samo można zrobić z ZUSem :twisted: i mieć spokojną czaszkę na wakacjach.... trzeba jedynie wcześniej zabezpieczyć środki na koncie ;) a księgowa dochodowy i VAT policzy tuż po zakończeniu miesiąca obrachunkowego ;) Także jeśli TYLKO dla TEGO zabierasz laptopa to skorzystaj z rady i daj se luz ;), no chyba, że zamierzasz filmy oglądać wieczorem albo zdjęcia zrobione na plaży ;)

Pozdrav :papa:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.05.2011 14:30

Leszku ... pozwolę sobie nieco pozmieniać sens Twojej wypowiedzi :wink:

zamierzasz filmy oglądać wieczorem

to skorzystaj z rady i daj se luz

trzeba
mieć spokojną czaszkę na wakacjach....
wieczorem
i
na plaży

:D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.05.2011 14:32

Krystof napisał(a):...
:D

:D jest zgoda :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.05.2011 14:32

Lider16 napisał(a):
CinnamonGirl napisał(a):Ja też zawsze wlekę. Raz, że mam gdzie zrzucać zdjęcia, poza tym lubimy wieczoriem przy piwku.winku/rakii pooglądać i powspominać dni wcześniejsze oglądajac zdjęcia.

o ja pierdzielę ... niedługo to będziecie oglądali zdjęcia od razu po zrobieniu ... :roll: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.05.2011 15:58

Ja nie wiem po co robić zdjęcia.... po co wyjeżdżać na wakacje, to tylko strata czasu i męczarnia.
To całe pakowanie, jazda, szukanie kwatery, rozpakowywanie, wymiana pieniędzy czy używanie kart....
Potem męka na plaży w słońcu, smarować sie trzeba filtrami...picie wina w nocy i kefiru rano.... no i jedzenie - ośmiornice będziecie jeść?
Nie wspomnę o powrocie.... przecież to do góry mapy, przez góry...

Nie szkoda Wam pracować cały rok, żeby w dwa tygodnie to rozpuścić?
luz.... wrzućcie na luz ....

8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.05.2011 16:34

Krystof napisał(a):
Lider16 napisał(a):

o ja pierdzielę ... niedługo to będziecie oglądali zdjęcia od razu po zrobieniu ... :roll: :wink:

Ja oglądam przed... :lol:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 01.06.2011 15:28

ALE JAZDA 8O
WIDZĘ ZE TEMAT ELEKTRONIKI NA WAKACJACH ROZPALIŁ FORUMOWICZÓW.OSOBIŚCIE NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM ZABIERANIA TEGO TYPU SPRZĘTU NA WAKACJE, ALE RZECZYWIŚCIE ZDJĘCIA Z DWÓCH TYGODNI NIE ZMIESZCZĄ SIĘ NA 1-2 KARTACH PAMIĘCI :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2011 16:52

Apel do Artura (kolejny)

Wyłącz caps looka, nie trzeba krzyczeć w każdym poście :!:
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 01.06.2011 19:27

Eeee, nie srulcie że się wam fotki na kartach nie mieszczą. Karta 32GB za jakieś 150 zł zapewnia chyba miejsca na pół roku robienia zdjęć. Ile ma taki RAW? 10 MB? To przecież się zmieści ponad 3.000 fotek.
Wydaje mi się, że ten "problem" z miejscem na magazynowanie fotek to tylko wymówka ;) żeby sobie na laptopie siedzieć wieczorkiem albo film puścić.
Mówię kategoryczne "nie" laptopom na wyjazdach. Nigdy nie brałem kompa na wakacje ani na dłuższe weekendy i nigdy nie wezmę. Samo włączenie kompa na wakacjach już jest dla mnie czymś totalnie niestosownym, a jak widzę wczasowiczów na tarasach z laptopami to mi ich żal po prostu...
Ja wiem, że życie pędzi do przodu i pewnie za kilkaset lat ludzie będą brać ze sobą na wakacje przenośne tunele teleportacyjne żeby wyskoczyć do domu na poranną kupę, ale myślę, że są pewne granice.

Wakacje = zwiedzanie, odpoczynek, kąpiel, duuuuużo książek, itp. czynności sprzyjające zdrowiu i rozrywce jednocześnie :)
Taka definicja na szybko ;)

Raz tylko złamałem ten zakaz kiedy w Serbii padła sieć Mastercarda a na karcie Visa Electron nie miałem grosza. Znalazłem kafejkę internetową żeby sobie przelać z konta na konto. I tyle.

Nie bierzcie komputerów, zwłaszcza dzieciom! To najgorszy system jaki może być. Dziecko się nudzi, więc pozbądźmy się problemu i puśćmy mu jakiś film. Totalna głupota według mnie. Od komputerów się odpoczywa :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.06.2011 19:37

Bahama napisał(a):GPS się liczy, czy tylko papierowa ?

Dla mnie całkowicie świadomie i z pełną premedytacją tylko papierowa... Z tego samego powodu, z jakiego nigdy nie zamieniłbym czytnika e-booków na prawdziwą książkę. Lubię zatrzymać się gdzieś po drodze i do śniadania rozłożyć szeleszczącą mapę... Tak jak pod palmą czy w domowym zaciszu przewracać kartki dobrej książki a nie męczyć oczy elektronicznym gadżetem :)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.06.2011 19:53

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):jak widzę wczasowiczów na tarasach z laptopami to mi ich żal po prostu...

A ja bym Ci radził, byś nie zwracał uwagi na tych "żałosnych" urlopowiczów, którzy ośmielają się nie pamiętać o "jedynej słusznej" definicji, wedle której

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Wakacje = zwiedzanie, odpoczynek, kąpiel, duuuuużo książek, itp. czynności sprzyjające zdrowiu i rozrywce jednocześnie

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Totalna głupota według mnie. Od komputerów się odpoczywa

Dobrze też byłoby odpocząć od narzucania innym swoich poglądów, obrażania za "pożałowania godne" zachowania oraz wścibiania nosa w nie swoje sprawy i podglądania "zwyrodnialców" z laptopami na sąsiednim tarasie.

Urlop to czas dla mnie, kiedy robię to, na co mam ochotę. W pracy muszę słuchać szefa, a na wakacjach stosować się do Twojego przepisu na udany wypoczynek? Laptop to możliwość zgrania zdjęć, włączenia chorwackiej muzyczki (z dysku tego "narzędzia szatana"), przeczytania przydatnych informacji na temat miejsc, które zamierza się odwiedzić czy - o zgrozo! - obejrzenia filmu, kiedy fatalna pogoda albo po prostu chcemy dłużej rano poleżeć.

Skoro chcesz odpoczywać od codzienności, to zostaw auto w domu, przecież od niego też warto odpocząć... Byłoby fajnie, gdybyś nie uszczęśliwiał na siłę innych.
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 01.06.2011 20:09

Krzychooo napisał(a):Dobrze też byłoby odpocząć od narzucania innym swoich poglądów, obrażania za "pożałowania godne" zachowania oraz wścibiania nosa w nie swoje sprawy i podglądania "zwyrodnialców" z laptopami na sąsiednim tarasie.

A w którym miejscu, przepraszam, narzucam cokolwiek komukolwiek? Wydaje mi się, że forum to miejsce, gdzie każdy przedstawia swoje subiektywne poglądy? A może się mylę? Nazywanie tego narzucaniem to zbyt mocno powiedziane :) Może warto trochę się zdystansować i nie brać niektórych wypowiedzi zbyt osobiście?

Krzychooo napisał(a):Urlop to czas dla mnie, kiedy robię to, na co mam ochotę.

Jak dla mnie, to możesz sobie nawet plazmę spakować i plejstejszyn :)

Krzychooo napisał(a):W pracy muszę słuchać szefa, a na wakacjach stosować się do Twojego przepisu na udany wypoczynek?

Wcale nie musisz się stosować do mojego przepisu, bo to jest MÓJ przepis na MÓJ udany wypoczynek, nie twój. Dlatego go przedstawiłem :)

Krzychooo napisał(a):Laptop to możliwość zgrania zdjęć, włączenia chorwackiej muzyczki

Znam definicję laptopa i wiem do czego służy. Również do zabijania czasu, kiedy można go lepiej wykorzystać.
Uwaga: to moja subiektywna opinia.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.06.2011 21:22

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Wydaje mi się, że forum to miejsce, gdzie każdy przedstawia swoje subiektywne poglądy? A może się mylę?

Tak, jest tutaj miejsce na przedstawianie poglądów. Warto to jednak robić bez uwag typu: "żal mi ich", "totalna głupota" w odniesieniu do tych, którzy mają czelność postępować inaczej, niż hmm... zalecasz.

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Jak dla mnie, to możesz sobie nawet plazmę spakować i plejstejszyn :)

Taaaaa... Nawet laptopa do tej pory nie zabierałem. Parę lat temu zabrał go za to kumpel. Korzystanie ograniczało się do wieczornego zgrania zdjęć i włączenia pokazu slajdów podczas oczekiwania na grilla. Ot, straszna rzecz, to było "totalnie głupie".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone