Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.08.2010 17:40

Ludzie ! Dajcie sobie spokój na wakacjach z laptopami, palmtopami, komórkami z dostępem do internetu i z wifi ! ODPOCZYWAJCIE ! :)

W życiu nie zabrałbym do Chorwacji żadnej elektroniki ! Mam tego dosyć w pracy ! Szkoda czasu ! Przeznaczcie go dla rodziny !

Damy sobie radę z informacjami live jaka pogoda, za ile piwo !

RELAX !
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 02.08.2010 17:45

Bahama
Bo albo ja albo Ty coś nie teges 8)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 17:46

Bahama napisał(a):Ludzie ! Dajcie sobie spokój na wakacjach z laptopami, palmtopami, komórkami z dostępem do internetu i z wifi ! ODPOCZYWAJCIE ! :)

W życiu nie zabrałbym do Chorwacji żadnej elektroniki ! Mam tego dosyć w pracy ! Szkoda czasu ! Przeznaczcie go dla rodziny !

RELAX !

Dziś wiekszość ludzi chce sfotografować każdy swój krok.Takie samopaparatzi. :wink: Wyjeżdzam zdjęcie.Zakręt zdjęcie.Postój zdjęcie.
Zdjęcie do gęby , zdjecie do ..... :D
Komp i do sieci zdjatka lecą.Samochod.Rodzina.Kanapki.Drinki. :wink:
Koniec świata. :wink:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.08.2010 17:55

Tak mnie dziś naszło, jak wszedłem na pogodę i mamy relację live - 15 z minutami , 8 z minutami , ciepło , leje , zimno , upał... Gdzie wypoczynek i wakacje ?

Sam byłem świadkiem w tym roku, jak rodzinka o świętej godzinie 17.00 szła do apartamentu , bo będzie miała łączenie z Polską (pewnie żeby pokazać opaloną twarz i szczegóły wyposażenia aprtamentu :) przez Skypa z kamerką :)
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 02.08.2010 18:13

No dobra rozwinę się.
Laptoka zacząłem zabierać na wewczasy od chwili gdy postanowiliśmy spędzać co jakiś czas, jakiś czas nad Bałtykiem. Proste 2 powody...
1- karta pamięci 2GB - co przy filmach starczało tak na 2-3 dni
2- prognoza pogody i planowanie ew. zwiedzania w razie jej braku.

Teraz zabieram laptopa zawsze z dyskiem 1TB. Bynajmniej nie do pracy - jak to ująłeś. Zabieram go bo nie kupiłem dziecku przenośnego dvd i na lapku ogląda sobie bajki przed snem. Nie planuję też w domu 14 dni urlopu, tylko sobie na spokojnie, na gorąco, na miejscu, w zależności od pogody i sytuacji, chęci, poziomu zmęczenia seksualnego i plażowego... i z wielu innych powodów.
Bookuję sobie noclegi w drodze powrotnej w zależności od tego, jaką to drogę wybiorę - jak na przykład w tym roku kiedy to "nagle" zachciało nam się zrezygnować z wycieczki do Dubrownika, a pojechać w drodze powrotnej do Tatralandii, by się 4-latek wyhasał. Wiadomo - nocleg.
Lookamy sobie czasem wieczorkiem, na balkonie przy drinku, Prosieku czy Ożujsko aktualne fotki i filmiki, a i zdarzyło się obejrzeć jakiś film pełnometrażowy, na co w domu niestety nie mamy czasu.

A że ktoś przy okazji napisze coś na forum ?? Nie rozumiem w czym widzisz problem ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2010 18:36

My też zabieramy laptopa(tyle że służbowego małżonka,siła wyższa jak się ma męża pracocholika 8) )ale nie powiem mi właśnie posłużył do oglądnięcia kilku filmów w porze gdy na plaży naprawdę nie dało się wysiedzieć,a na które normalnie brak czasu .No i zdjęcia na bieżąco przegrywaliśmy na wszelki wypadek :D .No i właśnie pogodę sprawdzaliśmy ,żeby wiedzieć na kiedy wycieczki zaplanować.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 18:39

jackiller napisał(a): poziomu zmęczenia seksualnego

kamerka live :mrgreen:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 02.08.2010 19:28

super ja w przyszłym roku zabiorę ze sobą laptopa,telefon firmowy i prywatny,telewizor chyba też bo w tym roku był w apt tylko jakiś mały i kino domowe też wezmę i konoslę dla dzieciaka a niech sobie pogra na wakacjach,bo po jakie licho jechac ponad tysiąc km i się nudzić trzeba pooglądać,pograć,podzwonić,no i oczywiście bezpośrednie połączenie z kamerką nareszcie po 10 latach wpadłem na to co zrobić by na urlopie się nie nudzić o dzięki dzięki za natchnienie :roll: :idea:
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 02.08.2010 19:35

Bahama napisał(a):Ludzie ! Dajcie sobie spokój na wakacjach z laptopami, palmtopami, komórkami z dostępem do internetu i z wifi ! ODPOCZYWAJCIE ! :)

RELAX !

Odpoczywaj sobie na wakacjach jak tylko sobie chcesz i nie krytykuj sposobu w jaki wypoczywają inni. Ja np.wyjeżdzam na wakacje zawsze z laptopem ,świetnie się bawię i moja rodzinka również.
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 02.08.2010 19:44

A ja jeszcze pamiętam te czasy, gdy nie było telefonów komórkowych i laptopów. Z elektroniki przenośnej były radyjka na baterie i słuchało się Lata z radiem. To był relax :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2010 19:49

Na szczęście każdy może sobie zaplanować i zabrać na swoje wakacje co tylko mu się podoba i odpoczywać jak chce :twisted: z laptopem lub bez!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.08.2010 20:12

Marisa napisał(a):

Odpoczywaj sobie na wakacjach jak tylko sobie chcesz i nie krytykuj sposobu w jaki wypoczywają inni. Ja np.wyjeżdzam na wakacje zawsze z laptopem ,świetnie się bawię i moja rodzinka również.

Jaka krytyka... to apel :), czy nie widzicie ludziska , że bez tych tranzystorów, o przepraszam procesorów ,żyć nie potrafimy !
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2010 20:16

I ciężko bez nich posta napisać :)
Dla mnie, na wakacjach , może tej elektroniki nie być. No może nie dotyczy telefonu...
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.08.2010 20:19

jackiller napisał(a):Bahama

No jeszcze ewentualnie obaj możemy być nie teges :)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 20:23

Bahama napisał(a):
jackiller napisał(a):Bahama

No jeszcze ewentualnie obaj możemy być nie teges :)

:D spoko!ciężko wyrazić co czujecie :D to new age cro.pl :D
laptopy,szukanie sieci i samopaparatzi :D
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone