Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 04.08.2010 21:32

Przepraszam bardzo wszystkich ! Holender pominąłem jeszcze jedno urządzenie co prawda nie całkiem multimedialne... Przed chwilą przeczytałem, że w ekwipunku co niektórych z Państwa pozostaje również termometr (nie lekarski o nie !). Do pomiaru temperatury Adriatyku !

Kurcze za stary jestem...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 04.08.2010 22:21

:lol: :lol: :lol: oj prowokator ...prowokator.... :wink: kolejna "sprawa",w której każdy może mieć własne zdanie i "widzimisie" i nie powinno się go za to krytykować.....
.postęp.....postęp....w końcu jest chyba po to ,żeby z niego korzystać :D a jeśli ktoś nie chce 8O a co mnie to :lol: zamiast nosić komórkę...niech sobie szuka budki telefonicznej :lol: każdy robi to co lubi :wink:

ja biorę laptopa...a czemu :?: ...a bo mi się tak podoba :wink: :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 04.08.2010 22:46

Bahama napisał(a):Przepraszam bardzo wszystkich ! Holender pominąłem jeszcze jedno urządzenie co prawda nie całkiem multimedialne... Przed chwilą przeczytałem, że w ekwipunku co niektórych z Państwa pozostaje również termometr (nie lekarski o nie !). Do pomiaru temperatury Adriatyku !

Kurcze za stary jestem...

To jest bombowe... uśmiałam się... :lol: :lol: :lol:

PS Ja tam dopisuję się do tych, jak widzę nielicznych, co bez laptopa na wakacje jeżdżą... co prawda komórkę mam na wszelki niewielki :wink:... ale najczęściej wyłączoną... ale każdy wypoczywa jak lubi... nam sprawia frajdę takie poniekąd, co tu dużo gadać, cofnięcie się w czasie... :wink:

Udanego wypoczynku! :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2010 22:53

joanka23....albo masz elektronikę, albo nie masz....zdecyduj się, po której jesteś stronie barykady....bo wojna na śmierć i życie szykuje się okrutna.... :wink: :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.08.2010 23:07

slapol napisał(a):joanka23....albo masz elektronikę, albo nie masz....zdecyduj się, po której jesteś stronie barykady....bo wojna na śmierć i życie szykuje się okrutna.... :wink: :lol:

nie było netu w hotelu choć był obiecany w ofercie, wszedł do pokoju dyrektora hotelu i walnął go komputerem w łeb :D nie będę musiał pisać reklamacji pomyślał cicho gdy dyrektor zacharczał krótko i znieruchomiał na fotelu :wink:
wychodząc z pokoju dyrektora pomyslał ,że ma jeszcze modem i komórkę,ale na wszelki wypadek sprawiedliwości stało się zadość :D
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 04.08.2010 23:10

slapol napisał(a):joanka23....albo masz elektronikę, albo nie masz....zdecyduj się, po której jesteś stronie barykady....bo wojna na śmierć i życie szykuje się okrutna.... :wink: :lol:

Tak generalnie popadać w skrajności nie lubię... :lol:

...ale, ale na wakacje mapy biorę papierowe i książki też :wink: :lol: ...więc chyba mogę tym razem dopisać się do tych bez elektroniki, jak myślisz? /o ile oczywiście przymkniecie oko na wyłączoną komórkę :lol: /
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2010 23:18

Jest zgoda (jak mawia Bocian)..na mapy papierowe i książki też.... :lol: :lool: ....luzik na wakacjach, reset na wakacjach...oto....czego nam potrzeba w tych zabieganych czasach.... :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2010 07:09

Brać laptopa do Cro by się nim delektować na campie czy apartani to jakaś pomyłka.
Większość z nas jest uzależniona od neta , ale nie dajmy się ogłupić
do tego stopnia by holować go ze sobą do Cro , by sprawdzić pogodę ,
co ktoś napisał na małpę czy zgrywać zdjęcia.
Pogodę można sobie sprawdzić 5 dniową na różnych stronach przed wyjazdem , która i tak jest gówno warta bo w HR pogoda czasem zmienia z godziny na godzinę.
Czy jak zabukowałeś się na apartani i masz zapłacone - 2 dni popada to zrezygnujesz i wracasz do PL? Pada to pada trudno....są inne formy rozrywki.
Nie zesr..... się jak 2 tygodnie nie włączę kompa a jedynym szczytem elektroniki jaki biorę z sobą do HR jest komórka , która się przydaje
w najmniej spodziewanym momencie jak nam się samochód rozkraczy gdzieś w polu.....odpukać.
Akurat pracuję w takiej branży że komórka to podstawa , ale no ludzie ....
dzwonić do firmy i dupy nie zawracać na moim urlopie , więc nie odbieram.
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 05.08.2010 07:49

teraz każdy napisze co wziął , a czego nie na wakacje. Szkoda czasu i zachodu na licytowanie.
Taki juz nasz polski charaketrek, aby drugiemu mówić co jest lepsze.
:(
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 05.08.2010 07:51

slapol napisał(a):Jest zgoda (jak mawia Bocian)..na mapy papierowe i książki też.... :lol: :lool: ....luzik na wakacjach, reset na wakacjach...oto....czego nam potrzeba w tych zabieganych czasach.... :lol:

Dokładnie, a po powrocie jaka frajda ze sprawdzania poczty i innych podobnych "zakątków". Mnie też proszę do tej "papierowej" frakcji dopisać. U nas nawigacja idzie na urlop na granicy austryjacko-słoweńskiej i nie ukrywam, że lubię jak "Elunia" zamyka wreszcie buzię. Na urlopie można trochę odpocząć od elektroniki i wziąć mały odwyk od sieci.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.08.2010 08:03

piotr68 napisał(a): Poznawać Europę bez GPS'ów, laptopów, CB, komórek, itp. Zerwać z systemem i choć przez chwilę (wakacji) poczuć się wolnym.

...jadąc do HR na ośle...
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 05.08.2010 11:38

Biorę lapka ze sobą. Po co? Przede wszystkim do zgrywania filmów z karty aparatu. Kręcę sporo filmików dzieciom (oczywiście moim ;) ).
Nie miałem lapka, a miałem aparat cyfrowy - na wyjazd pożyczałem od znajomych karty.
Będzie dostęp do internetu - skorzystam. Co jakiś czas lubię wiedzieć, co się w kraju dzieje (np. czy krzyż w Warszawie stoi? :) ). W zeszłym roku miałem dostęp do internetu i codziennie przed zaśnięciem o ile tylko warunki percepcyjne pozwalały - korzystałem max 10 min. Co w tym złego? Prognozy pogody nie sprawdzałem bo ona sama w sobie się nie sprawdza.
Wakacje to ma być przyjemność a nie karcer, więc nie widzę w tym niczego złego. Przy bardzo ortodoksyjnym podejściu należałoby zostawić w domu tel. komórkowy. A ile osób to robi (poza ew. służbowym)?
Pozdrawiam
Skrzych
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzych » 05.08.2010 12:17

GPS na pokładzie będzie - po początkowych kłopotach związanych z nieumiejętną obsługą teraz nie wyobrażam sobie jazdy w nieznane bez tego pomocnika. Papierowe mapy będą również na półeczce.

Ja osobiści biorę komórkę - rodzice zostają w kraju i chcę, by w razie potrzeby mieli ze mną kontakt. Podobnie czyni moja LP.

Dzieciaki biorą swoją elektronikę - komórki (w charakterze MP3-ki), odtwarzacze MP4 z zapasem filmów (każda ma inne filmy, będą się wymieniać); młodsze dodatkowo biorą GameBoye. Elektronika służy głównie do zabicia czasu w trakcie jazdy samochodem czy też wieczorami.
Generalnie spędzamy czas aktywnie (plaża, morze, wędrówki, objazdy, zwiedzania) więc gadżety te są używane naprawdę sporadycznie.

Zastanawiam się nad zabraniem laptopa - rok temu 2GB karty w obu aparatach zostały zapchane na full i w ruch poszła zapasowa 1GB.
W tym roku program bogatszy - bo to i Wiedeń i Postojna w drodze do a Wenecja w drodze z - i trochę się obawiam o miejsce.

Jestem jak najdalej od kategorycznego polecania komukolwiek co powinien a czego nie powinien zabierać na wakacje - każdy jest wolnym człowiekiem, ma różne potrzeby i sam decyduje o sposobie ich zaspokajania.

Bulwersujące są dla mnie wypowiedzi co poniektórych dyskutantów w tym wątku - to się po prostu w głowie nie mieści, jak tzw. internetowa anonimowość destrukcyjnie wpływa na nasze zachowania. WSTYD I ŻENADA proszę państwa... Czy dyskutując twarzą w twarz też użylibyście takich inwektyw?

Krzysztof
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.08.2010 13:22

...a jaki procesor?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 05.08.2010 17:22

Już tu kilkoro z Was napisało podobnie. Tak laptop zabieram na wakacje z 3 głównych powodów.
Strzelam tyle foto że praktycznie karta na 250 zdjęć to 2 dni gdzieś musze je spakować
Kręcę filmiki kamerą DVD i mam komplet 5 płyt po max 25 min (wysokiej jakości) razem 125 min nie wiele na 14-17 dni też gdzieś trzeba spakować te płyty aby móc nagrywać więcej.
Nie szukam apartamentu gdzie ma być tv bo mi na tym nie zależy ( w tym roku może 1 gdz wszystkiego na 14 dni )
Jeśli wyłapię free sieć bezprzewodową korzystam z niej jeśli nie trudno nie kupuję dodatkowo tej opcji.
To tyle 1-2 gdz na 24 wczasowania nikomu nie zaszkodzi ja otwierałem kompa przeważnie jak już się reszta rodzinki kładła nic im z wakacji nie zabierałem. Córka czasami sobie w coś pograła pooglądaliśmy sobie już zmontowane filmiki jedyne chwile kiedy rodzinka siadała przy kompie. Mi on nie przeszkadza wręcz ułatwia.
Jeśli tak to tobie przeszkadza korzystaj tylko z Robinsonady zawsze to jakiś większy procent szans na to aby cię technika nie dopadła
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone