Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 19.04.2016 14:18

Jedni zabierają laptopa a inni aparaty z plecakiem obiektywów :D To też w końcu zajmuje mnóstwo czasu. Celowo daję takie porównanie :D
Ja zabieram laptopa dopiero od dwóch lat. Tylko po to żeby czasem "zluzować" kartę w aparacie, czasem zaplanować jakiś wyjazd na następny dzień, znaleźć jakąś polecaną knajpę. Przez cały wyjazd spędzę przed komputerem może z godzinę-dwie. Zazwyczaj mam rozplanowane wakacje, ale w ubiegłym roku wyjazd był "na żywioł", na 15 godzin przed wyjazdem zmieniliśmy kraj docelowy, nie było czasu dobrze się przygotować. Internet i to forum sporo mi pomogły w organizacji na miejscu.
Wystarczy pamiętać, że urządzenie jest dla mnie, a nie ja dla urządzenia.
Natomiast GPS to jednak trochę inna bajka. Nie ma się co czarować, jest to urządzenie pomocne bardzo w trakcie wyjazdu. Ale nie zwalnia z myślenia, papierowa mapa i wstępne przygotowanie trasy przy jej pomocy i tak musi być.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.04.2016 18:16

alechandro napisał(a):Znam też takich, którzy do cro Soplicę czekoladową zabierają i likier... :mrgreen:

wiem też o innych przypadkach :)

(ale, że Soplica czekoladowa??? :roll: muszę na monopolowy spojrzeć :) :) )
kazow
Croentuzjasta
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 20.04.2016 07:57

dids76 napisał(a):
anakin napisał(a):
piotrulex napisał(a):Jedynie strasznie mnie bawiło jak na oko 20-letni sąsiedzi po kilka godzin dziennie budowali swoja wirtualną rzeczywistość w Simsach :) No ale kazdy inny, wszyscy równi :)

Tutaj to raczej trzeba gorzko zapłakać.....

Niestety, ale gdyby dzisiejszej młodzieży zabrać zasięg, to błądzą jak dzieci we mgle.
Takie inwalidztwo XXI wieku....obawiam się, że nieuleczalne.

Nie tylko zasięg, zabierz im GPS-a to połowa do granicy nie dojedzie a część pogubi się już w swoim mieście :oczko_usmiech: :mrgreen:

Panie a w sredniowieczu antybiotykow nie bbylo poza pajeczyna z chlebem i jakos zyli...Panie narobili tych laptopow, gpsow...

nie zebym byl sarkastyczny...ale na tym polega postep

jak mam ochote to zabieram laptopa a jak bebde mial ochote to zabiore piecyk...bo kazdy inaczej spedza wakacjia i luzuje sie przy roznych rzeczach ...np malzonka moja lezakujac na plazy... a ja luzuje sie prowadzac samochod 20godzin
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.04.2016 08:08

kazow napisał(a):
Panie a w sredniowieczu antybiotykow nie bbylo poza pajeczyna z chlebem i jakos zyli...Panie narobili tych laptopow, gpsow...

nie zebym byl sarkastyczny...ale na tym polega postep

jak mam ochote to zabieram laptopa a jak bebde mial ochote to zabiore piecyk...bo kazdy inaczej spedza wakacjia i luzuje sie przy roznych rzeczach ...np malzonka moja lezakujac na plazy... a ja luzuje sie prowadzac samochod 20godzin

Ale ja wcale tego nie neguję, sam biorę laptopa. Często wstaję wcześniej od reszty ekipy, biorę laptopa i przy porannej kawce przeglądam wiadomości itp. :oczko_usmiech: :mrgreen:
GPS-a też wożę (wożę też papierowa mapę), ale nie polegam na nim w 100%.
A tu chodziło mi o takich, którzy w przypadku awarii GPS-a nie mają pojęcia co zrobić i potrafią się zgubić w miasteczku z kilkoma rondami :oczko_usmiech: :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.04.2016 08:12

dids76 napisał(a):
A tu chodziło mi o takich, którzy w przypadku awarii GPS-a nie mają pojęcia co zrobić i potrafią się zgubić w miasteczku z kilkoma rondami :oczko_usmiech: :mrgreen:

Kurde ja tak mam. Znaczy się do Cro navi mi nie bardzo jest potrzebne, ale jak jadę do Katowic albo Rybnika i mam jeszcze adres znaleźć to obowiązkowo musi być :roll:

Edit: Laptop czy tablet też przy porannej kawie lubię poprzeglądać jak dziewczyny jeszcze śpią. Poszedłbym pogadać z gospodarzami, bo też wcześnie wstają, ale wtedy strach później na gumjak czy do auta wsiadać :sm:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.04.2016 08:16

Rysio napisał(a):
Kurde ja tak mam. Znaczy się do Cro navi mi nie bardzo jest potrzebne, ale jak jadę do Katowic albo Rybnika i mam jeszcze adres znaleźć to obowiązkowo musi być :roll:

Jakbym pisał o Rybniku to nie napisałbym "miasteczko z kilkoma rondami", tam ich bydzie kilkadziesiąt :oczko_usmiech: :mrgreen:
Do tego właśnie mi służy GPS, do znalezienia adresu w jakimś mieście, a nie żeby mnie prowadził prze miasto. Od tego są znaki, ewentualne wcześniejsze planowanie trasy i przede wszystkim MÓZG :!: :oczko_usmiech: :mrgreen:
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 20.04.2016 08:35

:)

ogolnie to mozna powiedziec ze znam takich co i z nawigacja sie zgubia
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2016 08:56

Rysio napisał(a): Znaczy się do Cro navi mi nie bardzo jest potrzebne.......

Na Węgrzech goopol kazał mi skręcić w prawo, a mi to nie bardzo pasowało, bo z tego co pamiętałem należało w tym miejscu jechać prosto.
No, ale.......skręciłem.
Po kilku km młode mi mówi, że przy drodze widziało tablicę z flagą.......Austrii.
Więc tłumaczę dziecku, że to może jakaś węgierska....wieś partnerska. :lol:
Za chwilę powitał mnie w komórze austriacki operator.
Moje wątpliwości rozwiała tablica z napisem miejscowości........ :lool:

Więc przychylam się do tezy, że navi niezbędna nie jest. :mrgreen:

Ale już w taki Zadarze czy Splicie to bardzo przydatny gadżet.

ps.
W Rybniku nie byłem.. :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.04.2016 10:02

anakin napisał(a):Na Węgrzech ...

Na Węgrzech to mi goopol kazał jechać prosto jak wiem że miałem skręcić w lewo, ale o Fabii że stanęła nic nie wspomniał, no to se zrobiłem jednodniowy postój u Bratanków :devil: Ale jaaakie widoki z tarasu 8O 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2016 10:07

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2016 10:21

Rysio napisał(a): Ale jaaakie widoki z tarasu 8O 8)

Nie, no jaki urokliwy szrot.... :mrgreen:
Aż dziw, że Cię stamtąd wypuścili...... :oczko_usmiech:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.04.2016 10:34

Wypuścili za ponad 1kE, ale za to z nowymi chłodnicami i zaj......ą ramką pod tabliczkę rejestracyjną z SZAKÁL METAL z Györ :mrgreen: Chcieli mi kiedyś u nas na serwisie tą ramkę na jakąś polską podmienić, to im powiedziałem że za mniej niż 1000E jej nie sprzedam. Odpuścili :mrgreen:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone