Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodzynpatryk
Croentuzjasta
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 15.04.2016 07:37

kazow napisał(a):
rodzynpatryk napisał(a):
fiona1 napisał(a):Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel robi generalny remont, wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej. Jeżeli poświęci się jednak więcej czasu i powysyła pewnie ze 100 e-maili, to można na prawdę znaleźć apartament dla 4 osób za 60 euro, a warunki jak na moje wymagania są w 95% idealne. Cóż wszystkiego mieć nie można :)

No dokładnie, niektórym wystarczy pokój z aneksem i łazienką, a inni muszą mieć bajery w pokoju :D

no juz bez przesady, nie robice z siebie takich co tylko siennik i woda potrzebne

po powrocie z prazenia na plazy a przed wyjsciem na kolacje mozna zawsze sie zrelaksowac z TV np przy "2 i pol muskarca" albo zagrac na PS, nalogowcem nie jestem, ale 2 eurasy bym dorzucil dzinnie za takie "bajery"

...btw nie mowcie "bajery" na plazme i PS bo was wlasne dzieci wysmieja od nerdow

W ubiegłym roku w pokoju plazmy nie mieliśmy, tylko zwykły telewizor, którego prawie w ogóle nie włączaliśmy :) woleliśmy włączyć laptopa (chociaż i tak rzadko bo lepiej usiąść na tarasie) i oglądnąć jakiś film. A jak mam płacić dodatkowe kilkanaście € (bo płaciliśmy 45€ za dobę, 3 osoby), to wolę nie mieć PS i wydać kasę na coś innego :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.04.2016 08:01

Lednice napisał(a):Wiem, że to jest kwestia gustu, ale jak my wyjeżdżamy, to nie zabieramy nawet laptopa :roll:

Albo laptopy i konsole są dla nas jako dodatek i możemy spokojnie bez nich się obejść na wczasach, albo my stajemy się ich niewolnikami 8)

Taki temat już tu kiedyś był: apel-laptop-na-wakacjach-zalamka-t29399.html?hilit=laptop :D

A ja tam lubię jak inni biorą te zabawki. Teoretycznie jak wszyscy zasiądą w swoim apartmanie przed swoimi laptopami i plazmami, będę miał więcej miejsca na plaży, w konobie czy na promenadzie :mrgreen:
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 15.04.2016 08:14

greenrs napisał(a):A ja tam lubię jak inni biorą te zabawki. Teoretycznie jak wszyscy zasiądą w swoim apartmanie przed swoimi laptopami i plazmami, będę miał więcej miejsca na plaży, w konobie czy na promenadzie :mrgreen:

Ano, tu masz racje :D inni niech siedzą przed plazmami, musisz dzielić się plażą ze mną bo mnie przed plazmą nie znajdziesz :hut:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 17.04.2016 23:39

greenrs napisał(a):
Lednice napisał(a):Wiem, że to jest kwestia gustu, ale jak my wyjeżdżamy, to nie zabieramy nawet laptopa :roll:

Albo laptopy i konsole są dla nas jako dodatek i możemy spokojnie bez nich się obejść na wczasach, albo my stajemy się ich niewolnikami 8)

Taki temat już tu kiedyś był: apel-laptop-na-wakacjach-zalamka-t29399.html?hilit=laptop :D

A ja tam lubię jak inni biorą te zabawki. Teoretycznie jak wszyscy zasiądą w swoim apartmanie przed swoimi laptopami i plazmami, będę miał więcej miejsca na plaży, w konobie czy na promenadzie :mrgreen:

Ja tam zabieram mojego laptopika i tak nie lubię siedzieć na plaży w Cro, tylko pływam, jak już się wyplywam to idę do kwatery :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.04.2016 09:22

kazow napisał(a):
...btw nie mowcie "bajery" na plazme i PS bo was wlasne dzieci wysmieja od nerdow

W domu i owszem bajerem to nie jest ale na wakacjach to jak dla mnie i owszem jest to bajer a na dodatek całkowicie zbędny :)

To taki sam bajer na skórzana kanapa czy fotel z masażerem :)

Ja ustawiam przekierowanie telefonu, poczty. Nie zabieram lapka, tablet młoda trochę po drodze. Fona włączam rano i wieczorem na 10 minut i odpisuje na sms-y

Prąd na campie mam w cenie ale nawet przedłużacza nie biorę, akumulatorki do aparatu zawsze ktos po sąsiedzku chetnie naładuje a jak nie to w łazience zostawiam na kilka godzin :)

Wakacje robimy totalnie unplugged ze wszystkim co sie z tym wiąże :)
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 18.04.2016 09:36

Zadziwił mnie ten temat i tyle stron ....
Nie wszyscy mogą zamknąć swoje biurko/firmę i zapomnieć. Ja osobiście nie mam możliwości na brak kontaktu ze światem/klientami przez ponad 2tygodnie. Komórka jest nie wystarczająca, na laptopie mam wszystko co niezbędne do załatwienia jakiejś awaryjnej sytuacji, sprawdzenia danych.
Właściwie to trochę zazdroszczę takiego luzu .... :P
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2016 09:37

piotrulex napisał(a):
kazow napisał(a):

W domu i owszem bajerem to nie jest ale na wakacjach to jak dla mnie i owszem jest to bajer a na dodatek całkowicie zbędny :)

Ja ustawiam przekierowanie telefonu, poczty. Nie zabieram lapka, tablet młoda trochę po drodze. Fona włączam rano i wieczorem na 10 minut i odpisuje na sms-y

Prąd na campie mam w cenie ale nawet przedłużacza nie biorę, akumulatorki do aparatu zawsze ktos po sąsiedzku chetnie naładuje a jak nie to w łazience zostawiam na kilka godzin :)
Poprzednio brałem lapka teraz biorę tablet, by po całym dniu ze szklaneczka winie (nie chorwackiego fuj ! :mrgreen: ) z przyjemnością obejrzeć wspólnie zdjęcia, pośmiać się z Włatców móch, a także sprawdzić co na allegro i takie tam :)

Masz takie prawo :) jak i ktoś inny ma prawo zabrać lapka :) To jest prywatna sprawa każdego i nikt nie powinien tego komentować :papa:
Ostatnio edytowano 18.04.2016 09:40 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 18.04.2016 09:40

bluesman napisał(a):
Masz takie prawo :) jak i ktoś inny ma prawo zabrać lapka :) To jest prywatna sprawa każdego i nikt nie powinien tego komentować :papa:
[/quote][/quote]

Brawo TY :D
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 18.04.2016 09:41

Nie tylko laptop jest załamka - niektórzy przez kilka dni z rzędu potrafia siedzieć od rana do wieczora na tarasach upijając się i do tego właśnie patrzeć w telefon lub w laptopa. Nie wiem co gorsze.
Zastanawiamy czesto się po co Ci ludzie tam jadą - nie chciałoby mi się dymać tyle km aby marnować czas na laptopa a z drugiej strony to mozna takim pozazdrościć - nie muszą się martwić , ze zabraknie im czasu czy nie zobaczą tego czy tamtego :D
Wszystko ma swoje zalety :D - nawet ciepłe świeżutkie zdjęcie na fejsbuku aby znajomi widzieli gdzie są i co robią :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2016 09:44

Venom555 napisał(a):Nie tylko laptop jest załamka - niektórzy przez kilka dni z rzędu potrafia siedzieć od rana do wieczora na tarasach upijając się i do tego właśnie patrzeć w telefon lub w laptopa. Nie wiem co gorsze.
Zastanawiamy czesto się po co Ci ludzie tam jadą - nie chciałoby mi się dymać tyle km aby marnować czas na laptopa a z drugiej strony to mozna takim pozazdrościć - nie muszą się martwić , ze zabraknie im czasu czy nie zobaczą tego czy tamtego :D
Wszystko ma swoje zalety :D - nawet ciepłe świeżutkie zdjęcie na fejsbuku aby znajomi widzieli gdzie są i co robią :D

Bo tak lubią ! Wódka czy wino inaczej w Cro smakują :mrgreen: Przecież jadą tam gdzie chcą i za swoje pieniądze ...... Zamiast skupiać się na okolicznościach przyrody obserwujesz sąsiadów ? :mrgreen:

Wole kogoś kto wgapia się w laptopa niż kogoś kto mnie permanentnie obserwuje i ocenia :)

Jeszcze jedno :) ciekawe podejście do "w ogóle przedmiotów" użytkowanych w domu. Jeżeli intensywnie jeżdżę na rowerze w Polsce zatem nie powinienem go brać do Cro. Wszak tam też są góry, tereny płaskie jak i w RP więc po co ? Mam zatem latać lotnią, jeździć na hulajnodze, nartorolkach, wrotkach by było to inaczej niż w Polsce ?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.04.2016 10:15

bluesman napisał(a):Jeszcze jedno :) ciekawe podejście do "w ogóle przedmiotów" użytkowanych w domu. Jeżeli intensywnie jeżdżę na rowerze w Polsce zatem nie powinienem go brać do Cro. Wszak tam też są góry, tereny płaskie jak i w RP więc po co ? Mam zatem latać lotnią, jeździć na hulajnodze, nartorolkach, wrotkach by było to inaczej niż w Polsce ?

Rozmiar kolego, rozmiar.
Ja jeżdżę na rowerze ale go do Chorwacji nie zabieram. Nie mam fizycznych możliwości.
Laptop się mieści sprawniej w aucie. Inna sprawa, że bardzo mało go na wakacjach używam.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.04.2016 10:39

romuald22 napisał(a):
bluesman napisał(a):Jeszcze jedno :) ciekawe podejście do "w ogóle przedmiotów" użytkowanych w domu. Jeżeli intensywnie jeżdżę na rowerze w Polsce zatem nie powinienem go brać do Cro. Wszak tam też są góry, tereny płaskie jak i w RP więc po co ? Mam zatem latać lotnią, jeździć na hulajnodze, nartorolkach, wrotkach by było to inaczej niż w Polsce ?

Rozmiar kolego, rozmiar.
Ja jeżdżę na rowerze ale go do Chorwacji nie zabieram. Nie mam fizycznych możliwości.
Laptop się mieści sprawniej w aucie. Inna sprawa, że bardzo mało go na wakacjach używam.

W zeszłym roku mieliśmy lapka i przydał się, bo miałem na co zrzucić zdjęcia, których zrobiłem nieco więcej niż się podziewałem, ale to wina aparatu nie moja ;)
A odnośnie roweru-w zeszłym roku widziałem, jak za Wiedniem ktoś szedł poboczem autostrady, bo się uchwyt na rowery odczepił. Cieszyłem się, że nie jechałem tam kilka minut wcześniej.
W Polsce jeżdżę rowerem, ale nie chciałoby mi się go ciągnąć do Chorwacji.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.04.2016 10:48

bluesman napisał(a):
piotrulex napisał(a):
kazow napisał(a):

Coś w cytowaniu pokombinowałeś, nie wszystko było moje :)

Jeden pisze że bierze i nie wyobraża sobie inaczej

Ja piszę, ze nie zabieram i nie wyobrażam sobie inaczej

Nikogo nie krytykuje :)

Jedynie strasznie mnie bawiło jak na oko 20-letni sąsiedzi po kilka godzin dziennie budowali swoja wirtualną rzeczywistość w Simsach :) No ale kazdy inny, wszyscy równi :)

Gdybym zamiast kupować 10-letniej córce pewnie juz z 4-5ty rower, kolejne rolki, hulajnogę, deskorolkę, piłki, płetwy i inne sportowe gadzety inwestował w kolejne PSP, tableta czy smartfona to pewnie oprócz grubego tyłka miałbym i Simsy na urlopie

Tak mam swiety spokój i dziecko, które podobnei jak rodzice potrafią 2 tygodnie szczęśliwi wytrwać min. bez prądu w namiocie :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.04.2016 10:54

piotrulex napisał(a):Jedynie strasznie mnie bawiło jak na oko 20-letni sąsiedzi po kilka godzin dziennie budowali swoja wirtualną rzeczywistość w Simsach :) No ale kazdy inny, wszyscy równi :)

Tutaj to raczej trzeba gorzko zapłakać.....

Niestety, ale gdyby dzisiejszej młodzieży zabrać zasięg, to błądzą jak dzieci we mgle.
Takie inwalidztwo XXI wieku....obawiam się, że nieuleczalne.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.04.2016 11:04

anakin napisał(a):
piotrulex napisał(a):Jedynie strasznie mnie bawiło jak na oko 20-letni sąsiedzi po kilka godzin dziennie budowali swoja wirtualną rzeczywistość w Simsach :) No ale kazdy inny, wszyscy równi :)

Tutaj to raczej trzeba gorzko zapłakać.....

Niestety, ale gdyby dzisiejszej młodzieży zabrać zasięg, to błądzą jak dzieci we mgle.
Takie inwalidztwo XXI wieku....obawiam się, że nieuleczalne.

Z nami w tym roku ma jechać moja kuzynka, niespełna 16-latka. Po za kilkoma warunkami spisanymi na twardym papierze jest ograniczenie netu do maks 60 minut dziennie. To jest naprawdę spory kompromis mając na uwadze wstępne oczekiwania nastolatka w temacie dostępu do netu ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone