Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 06.02.2012 16:19

romuald22 napisał(a):
sviva napisał(a):a ja sobie w łóżeczku wypoczywam z laptopem... to coś złego??:P

Nic złego. Jesteś na wakacjach?
Bo taki temat był...

tak...;) miałem 4 dni wolnego i siedziałem w domku letniskowym przy kominku ;)
pejo100
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejo100 » 06.02.2012 16:21

JackDaniels;) napisał(a):laptop na wakacjach faktycznie załamka 8O teraz jade z Tabletem a córka IPad2

No pewnie. Wszyscy przecież muszą widzieć,że jesteście super i macie takie fajne zabawki. Miłego wypoczynku z tymi bajerami życzę.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 06.02.2012 16:59

pejo100 napisał(a):Nie wyobrażam sobie wakacji w Cro przed laptopem. Każdą chwilę poświęcam na cieszenie się morzem, górami i innymi pięknymi rzeczami, których u nas nie ma. Nie dość, że nie biorę żadnej elektroniki, to jeszcze jeździmy pod namiot, żeby jak najwięcej korzystać z ciepłych Chorwackich nocy, a nie kisić się w betonie.

A pod tymi namiotami używasz łazienki czy myjesz się jak natura nas nauczyła tysiące lat temu w morzu/rzece ?? Bo nie wyobrażam sobie że mieszkając pod namiotem używać pryszniców. Tylko natura !!
A jadasz w knajpkach czy tylko we własnym zakresie - to co złowisz i upolujesz ??
:roll:

Nie popadajmy w skrajności. To że ja nie znoszę owoców morza to nie znaczy że mam pisać, że nie wyobrażam sobie jak inni mogą jeść te 'robale'.
Niech każdy jedzie i spędza czas jak lubi. Ja również cały dzień spędzam na plaży albo zwiedzaniu a wieczorami spacerując po uroczych starych uliczkach lub knajpkach. Ale chyba nikt nie zabroni mi o 1 w nocy gdy mi się nie chce spać oglądnąć jakiś film lub wysłać fotki z dnia mailem np. do rodziców aby pocieszyli się wnukiem w pięknych okolicznościach przyrody. [/quote]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 06.02.2012 21:23

Stendo napisał(a):
pejo100 napisał(a):Nie wyobrażam sobie wakacji w Cro przed laptopem. Każdą chwilę poświęcam na cieszenie się morzem, górami i innymi pięknymi rzeczami, których u nas nie ma. Nie dość, że nie biorę żadnej elektroniki, to jeszcze jeździmy pod namiot, żeby jak najwięcej korzystać z ciepłych Chorwackich nocy, a nie kisić się w betonie.

A pod tymi namiotami używasz łazienki czy myjesz się jak natura nas nauczyła tysiące lat temu w morzu/rzece ?? Bo nie wyobrażam sobie że mieszkając pod namiotem używać pryszniców. Tylko natura !!
A jadasz w knajpkach czy tylko we własnym zakresie - to co złowisz i upolujesz ??
:roll:

Nie popadajmy w skrajności. To że ja nie znoszę owoców morza to nie znaczy że mam pisać, że nie wyobrażam sobie jak inni mogą jeść te 'robale'.
Niech każdy jedzie i spędza czas jak lubi. Ja również cały dzień spędzam na plaży albo zwiedzaniu a wieczorami spacerując po uroczych starych uliczkach lub knajpkach. Ale chyba nikt nie zabroni mi o 1 w nocy gdy mi się nie chce spać oglądnąć jakiś film lub wysłać fotki z dnia mailem np. do rodziców aby pocieszyli się wnukiem w pięknych okolicznościach przyrody.
[/quote]

fajnie napisane... zgadzam się z Tobą w 100% Ja np. używam netbooka jako nawigacji więc co mam go nie brać... Rozumie się, że w skrajność nikt nie popada, żeby siedzieć 24 h/dobę przed laptopem ale dla relaksu włączyć film, zgrać zdjęcia, puścić muzykę...

Coś w temacie....

http://www.youtube.com/watch?v=dePG2a0Oe1I
Bonuz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonuz » 09.02.2012 12:28

Właściwie dyskusji mogło by nie być. Każdy robi to co chce, jak chce i kiedy chce. Temat poruszony przez Bahamę, mógłby równie dobrze brzmiećl"proszę nie jeździć na wakacje w czerwcu i wrześniu. Wakacje są w lipcu i sierpniu." Szkoda czasu na takie tematy.
delta21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) delta21 » 09.02.2012 15:14

Ja biorę Tableta + dysk przenośny, Moja Przyjaciółka mojego małego laptopa. Do tego bezprzewodowy modem wifi + internet (będzie użyty lub nie będzie podczas podróży autokarowej przez PL). Obowiązkowo aparat fotograficzny, smartfony z programem dzięki któremu będzie możliwa rozmowa z rodziną w Polsce za free (dwie strony muszą być jedynie w zasięgu wifi).

Mam zamiar w pełni korzystać z uroków Chorwacji...a czy i w jaki sposób będę korzystać z zabieranych ze sobą sprzętów...to jest tylko i wyłącznie moja sprawa.

:D :) :D
fiona1
Odkrywca
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 14.04.2016 11:11

Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel robi generalny remont, wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej. Jeżeli poświęci się jednak więcej czasu i powysyła pewnie ze 100 e-maili, to można na prawdę znaleźć apartament dla 4 osób za 60 euro, a warunki jak na moje wymagania są w 95% idealne. Cóż wszystkiego mieć nie można :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.04.2016 11:38

fiona1 napisał(a):Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel robi generalny remont, wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej.

Pewnie właściciel takiego apartamentu myśli podobnie... tylko kto jedzie do Chorwacji by oglądać plazmę i grać na PS :?: :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2016 11:40

fiona1 napisał(a):Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel (..) wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej.

Pytanie brzmi- po co mi to w Cro potrzebne?
Ale rozumiem oczywiście ludzkie potrzeby.
Z tym, że takich akurat nie....
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 14.04.2016 11:43

Cóż, z pewnością jest na takie wyposażenie zapotrzebowanie :) każdy wybiera to co lubi. Tylko po co jechać 1500 km żeby na PS pograć?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2016 14:43

No, są nałogowcy :D
Znam jednego co, o mało szkoły nie skończył, bo po nocach grał i grał 8)
Potem ze studiów go wy..., bo tylko grał 8)

Wynajmą apartman, będą w dzień leżeć na plaży i spać, a w nocy grać :wink:

Raz spotkałem w Alpach Niemców, fanów skata, cały tydzień od rana do wieczora grali :roll:
Żadne szlaki górskie ich nie ruszały
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 14.04.2016 15:13

fiona1 napisał(a):Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel robi generalny remont, wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej. Jeżeli poświęci się jednak więcej czasu i powysyła pewnie ze 100 e-maili, to można na prawdę znaleźć apartament dla 4 osób za 60 euro, a warunki jak na moje wymagania są w 95% idealne. Cóż wszystkiego mieć nie można :)

No dokładnie, niektórym wystarczy pokój z aneksem i łazienką, a inni muszą mieć bajery w pokoju :D
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 14.04.2016 16:24

rodzynpatryk napisał(a):
fiona1 napisał(a):Tendencja wzrostowa oczywiście jest, ale standard też idzie w górę. Jeżeli właściciel robi generalny remont, wiesza plazmę na ścianie i jest wolny dostęp do PS, to musi być drożej. Jeżeli poświęci się jednak więcej czasu i powysyła pewnie ze 100 e-maili, to można na prawdę znaleźć apartament dla 4 osób za 60 euro, a warunki jak na moje wymagania są w 95% idealne. Cóż wszystkiego mieć nie można :)

No dokładnie, niektórym wystarczy pokój z aneksem i łazienką, a inni muszą mieć bajery w pokoju :D

no juz bez przesady, nie robice z siebie takich co tylko siennik i woda potrzebne

po powrocie z prazenia na plazy a przed wyjsciem na kolacje mozna zawsze sie zrelaksowac z TV np przy "2 i pol muskarca" albo zagrac na PS, nalogowcem nie jestem, ale 2 eurasy bym dorzucil dzinnie za takie "bajery"

...btw nie mowcie "bajery" na plazme i PS bo was wlasne dzieci wysmieja od nerdow
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 15.04.2016 07:04

No właśnie - dzieci :) i o to się chyba cała sprawa z tymi plazmami i konsolami rozbija :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2016 07:32

Wiem, że to jest kwestia gustu, ale jak my wyjeżdżamy, to nie zabieramy nawet laptopa :roll:

Albo laptopy i konsole są dla nas jako dodatek i możemy spokojnie bez nich się obejść na wczasach, albo my stajemy się ich niewolnikami 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone