Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziekan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Dziekan » 02.08.2010 22:14

Na pewno jest jeszcze jedno udogodnienie - kontakt z domem, bez dodatkowych kosztów, chociażby dlatego niektórzy zabierają ze sobą laptopy (w tym ja) a i czasem nie zaszkodzi rzucić okiem na prognozę pogody, albo obejrzeć wieczorem jakiś film.... No dobra przyznaję jestem trochę uzależniony od elektroniki, bo w tym roku klepałem trzeci już z kolei apartament żeby miał WiFi :twisted:
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 02.08.2010 22:46

Przez cały rok wszędzie chodzę z telefonem (nawet do kibla :wink: ), pracuje w markecie gdzie przewija się kilka tys. ludzi dziennie i nie po to jadę na wczasy do Cro w miejsce gdzie jest cisza i spokój żeby co chwila do mnie ktoś dzwonił, albo musiał odpowiadać na jakieś maile. 2 tygodnie bez netu, telefon służbowy sobie leży w apartmanie ( jak widzę że ktoś "ważny" się dobijał to oddzwonię), pogodę sprawdzam w TV. Chcę mieć te dwa tygodnie spokoju, bo przez cały rok czekam na mój wymarzony urlop w Cro :D :D
Marisa
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marisa » 03.08.2010 06:17

Bahama napisał(a):
Marisa napisał(a):

Odpoczywaj sobie na wakacjach jak tylko sobie chcesz i nie krytykuj sposobu w jaki wypoczywają inni. Ja np.wyjeżdzam na wakacje zawsze z laptopem ,świetnie się bawię i moja rodzinka również.

Jaka krytyka... to apel :), czy nie widzicie ludziska , że bez tych tranzystorów, o przepraszam procesorów ,żyć nie potrafimy !

Bez wielu rzeczy nie potrafimy żyć choć kiedyś potrafiliśmy.Ty zapewne też.Taka jest kolej rzeczy.Także nie wiem po co ten apel.
helen
Cromaniak

Postnapisał(a) helen » 03.08.2010 06:36

Bahama doskonale Twój apel rozumiem, ale czy nam się podoba czy nie, zjawisko to raczej będzie narastać. Mnie w tym roku zszokował człowiek (rodak nasz), który na plaży tylko na krótkie chwile odrywał się od monitora targanego na plażę laptopa, gdy ten się rozładowywał wyciągał drugi, mniejszy, z torby... niestety wiem, że tak spędził cały urlop.

Nam udało się w tym roku zostawić służbowy telefon męża w domu i choć nigdy jakoś specjalnie nikt głowy nie zawracał tym razem mieliśmy zupełny spokój. Nie widzę potrzeby targania ze sobą laptopa, czy innego cuda. Ale cóż, każdy ma inne potrzeby :roll:
Ostatnio edytowano 03.08.2010 07:59 przez helen, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekm
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Krzysiekm » 03.08.2010 06:57

Zawsze myślałem tak jak wy -czyli zero komputerów,elektroniki tylko wypoczynek.
W tym roku pierwszy raz wziąłem bo córka w tym samym czasie była w Hiszpanii i też miała minilaptopa więc mogliśmy "pogadać" swobodnie a poza tym dzięki niemu mogłem np. sprawdzać pogodę ,kurs walut i zaplanowac II tydzień wakacji (znależć i zamówić kwaterę).Dodam tylko,że nie sprawdzałem poczty,żeby sie nie denerwować i nie przypominać o pracy.
Od przyszłego roku biorę go zawsze na wakacje,ale niech każdy robi co chce.
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 03.08.2010 07:39

Na szczęście nikt mi w bagaże nie zagląda i nie mówi co wolno brać a co nie. Ja się bez laptopa, komórki itp nie ruszam. Co rok wykupuję internet żeby mieć swobodny dostęp do netu. To moje wakacje i mój sposób na ich spędzenie.
I tyle w temacie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2010 07:56

Aldonka napisał(a):Na szczęście nikt mi w bagaże nie zagląda i nie mówi co wolno brać a co nie. Ja się bez laptopa, komórki itp nie ruszam. Co rok wykupuję internet żeby mieć swobodny dostęp do netu. To moje wakacje i mój sposób na ich spędzenie.
I tyle w temacie.

No to świetny sposób na spędzenie wspaniałego urlopu...telefon, laptop...
No ale jak co roku w to samo miejsce się jeździ to nie dziwota, że chciałoby się zaimponować właścicielom jakie to cudeńka mamy...
Coś na zasadzie - pokaż mi co masz a powiem Ci kim jesteś...dalszy komentarz zbyteczny...
Tyle w tym temacie...
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.08.2010 08:06

A ja sobie książki przy pomocy lapka czytam :oops:

Próbowałem w komórce, ale tam za mały ekranik, a tak, mam spory księgozbiór na płytkach
i nie muszę się zastanawiać jakie książki zabrać na wakacje ...
Biorę wszystkie :oops:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Krzysiekm » 03.08.2010 08:10

Powiem tak:
Gdyby nie było zainteresowania ,nikt w Chorwacji nie inwestowałby w hotspoty,które powstają jak grzyby po deszczu (widzę bo jeżdzę co roku).Nie ma prawie już apartamentów bez neta.Takie czasy,że internet jest jak tv,czymś zupełnie powszednim i wręcz obowiązkowym.
Ciekawe co być powiedziała,gdybyś miała apartament bez tv?
No tak na wakacjach telewizji się nie ogląda ;) tylko,że zawsze mam to szczęscie jeżdzić na wakacje w trakcie mistrzostw świata lub europy w piłce nożnej i jest to dla mnie jeden z elementów miłego spędzenia czasu na wakacjach a nie tylko byczyć się na plaży.
jackiller
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jackiller » 03.08.2010 08:27

bez tv
- no właśnie my mamy bez tv i lap to jedyna forma kontaktu ze światem zewnętrznym.

smok131 ...ta. Mając w domu PSP, juz to widzę jak dzieciak nie weźmie tego na wakacje. To ze niby lepiej mu na siłę zaplanować wypoczynek ??.
alessandro1977 nie wiem czy to nie z Tobą toczyłem wymianę zdań w zeszłym roku, w którym próbowałeś mi udowodnić wyższość mapy papierowej nad GPS-em ? Jeśli nie to przepraszam. Jeśli tak, to widzę, że starasz się być przeciwnikiem wszystkiego co ma MHz na pokładzie ?! Czy Tak ?!
Bahama w sumie apel - apelem, ale dobry temat zaczepny. Przecie wiesz ze każdy ma swoją formę wypoczynku. To tak jak byś zaapelował - nie jeździjcie w to samo miejsce co roku, bo to nuda...
Tylko po co ?
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 03.08.2010 09:26

alessandro1977 napisał(a):
Aldonka napisał(a):Na szczęście nikt mi w bagaże nie zagląda i nie mówi co wolno brać a co nie. Ja się bez laptopa, komórki itp nie ruszam. Co rok wykupuję internet żeby mieć swobodny dostęp do netu. To moje wakacje i mój sposób na ich spędzenie.
I tyle w temacie.

No to świetny sposób na spędzenie wspaniałego urlopu...telefon, laptop...
No ale jak co roku w to samo miejsce się jeździ to nie dziwota, że chciałoby się zaimponować właścicielom jakie to cudeńka mamy...
Coś na zasadzie - pokaż mi co masz a powiem Ci kim jesteś...dalszy komentarz zbyteczny...
Tyle w tym temacie...

Jesteś żenujący. Idź sobie pogadaj z płytką chodnikową, jest na Twoim poziomie.
Większego idioty niż Ty dawno w życiu nie spotkałam.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2010 09:34

jackiller - przeciwnikiem wszystkiego nie jestem bo sam mam każdy
z wymienianych tutaj sprzętów ale na urlop niczego nie zabieram....zabieram tylko telefon, który jednak wyłączony leży gdzieś w szufladzie.
Nawigacji gps nie mam bo doskonale radzę sobie bez niej i nie jest mi do niczego potrzebna...
Niemniej jednak uważam, że mapa papierowa niczym nie ustępuję gps za wyjątkiem tylko komunikatów...
Krzysiekm
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Krzysiekm » 03.08.2010 09:37

Jak napisał jackiller to dobry temat zaczepny więc chyba nie warto go kontynuować
Eewwaa
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Eewwaa » 03.08.2010 09:49

A dajcie spokój, jeden lubi ogórki , drugi ogrodnika córki 8O .
I każdy sobie niech robi i zabiera co chce :lol:
Pepe12345
zbanowany

Postnapisał(a) Pepe12345 » 03.08.2010 09:54

Ten temacik wogóle nadaje się do zamknięcia. CO TO wogóle jest ? Przepis na miłe wakacje ? Istnieje taki ? Co ma ktoś do tego jak dana osoba lubi je spędzać? Może jeszcze napiszcie co powinien spożywać, a czego absolutnie nie, bo jest niedobre, ile par gaci na zmianę ma zabrać, gdzie ma pojechać i mieszkać etc. Każdy sobie spędza swoje (!!!) wakacje w jaki sposób chce, na jaki go stać i w otoczeniu takich osób i przedmiotów na jakie ma ochotę. Jak komuś sprawia przyjemność posiadanie lapka na wakacjcach- jego broszka, a innym za przeproszeniem g... do tego.
Na tym chyba polega wolność, no nie ? Co panowie? Komuna wróciła i jedyna słuszna postawa to wyjazd bez komórki i laptopa ???
(żeby nie było- na wakacje laptopa NIE zabieram, ale nie obchodzi mnie co biorą inni, a sprawia im to przyjemność. ich wybór, ich sprawa, ich wakacje...) Trochę normalności !!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone