Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2011 20:52

papuga007 napisał(a):
FUX napisał(a):W tydzień w TR zrobiłem ponad 500 fotek.

my 500 fotek robimy w jeden dzień jednym aparatem :D .......... a mamy 2 :wink:
nie ma sensu się ograniczać :lol:

A godnych uwagi może 5%...
Reszta to szmelc, znaczy statystyka...
Drukujesz wszystkie??? :lol:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.05.2011 21:10

papuga007 napisał(a):

my 500 fotek robimy w jeden dzień jednym aparatem :D .......... a mamy 2 :wink:
nie ma sensu się ograniczać :lol:

1000 fotek dziennie ?? o rzesz ty !! wychodzi co półtorej minuty fotka, licząc całą dobę 8O
Robicie na wakacjach coś jeszcze oprócz zdjęć??
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 19.05.2011 13:26

Bahama napisał(a):No jak tam rodacy wleczemy elektronikę w tym roku na wakacje ? Wszędzie kuszą wifi, hot - spot, a ja to mam gdzieś... :)
Jeszecze można by zabrać dekoder do satelity :lol:
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 19.05.2011 14:02

I xbox360 w razie deszczu :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 19.05.2011 15:32

GPS się liczy, czy tylko papierowa ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2011 16:39

bez laptopka ani rusz 8) gdzieś trzeba zgrywać fotki i filmiki z aparatu :P no i kontakt z Polszą musi być :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.05.2011 16:44

Ostatnio z Turcji z iphona przelew robilem. Wyleczylem sie z wożenia lapka.
Karty pamięci kosztują grosze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2011 16:51

do nagrywania w jakości HD mam 4 karty 64 gigowe :lol: a jedna kosztuje ok 300 pln 8O zapewnie na fotki wystarczy czwóreczka 8)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.05.2011 17:14

Karta pamięci ca. 25 zeta, więc nie ma sensu targać grata, chyba, że jeszcze chcemy ślęczeć przy poczcie, forach, necie, etc... :wink:

No cóż ja robię zdjęcia w rawach i a karcie 8 GB miesci mi sie ok 300 a w Chorwacji robię ich dużo wiecej.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 19.05.2011 17:40

FUX napisał(a):Ostatnio z Turcji z iphona przelew robilem. Wyleczylem sie z wożenia lapka.
Karty pamięci kosztują grosze.

Ipod touch a potem rzeczony Iphone wyleczył mnie z potrzeby lapka już dość dawno. Nocleg zarezerwujesz, połączenie sprawdzisz, maila napiszesz jeżeli jest nagła potrzeba. Co do kart pamięci - ja biorę 2 8 i 16 gb i mimo, że robię wg. mnie b.dużo fotek to podczas dwutygodniowego urlopu nie zapełniłem obu ani razu - mówię o urlopie "jeżdżono-zwiedzanym", a co dopiero na wyjeździe stacjonarnym gdzie otoczenie dramatycznie się nie zmienia ;) Aktualnie karta do aparatu sd klasy 10 32gb kosztuje 200zł i jeżeli nie kręci się codzień po 20 minut filmu hd to moim zdaniem przy poświeceniu chwili uwagi na każde zdjęcie nie możliwe jest jej zapełnienie(RAW to inna historia). Z drugiej strony nie dla każdego komputer kojarzy się z pracą i jest sprzętem typowo rozrywkowym więc... czemu nie? ja np. zabieram do auta cały portfel 24 płyt dvd z muzyką... irracjonalne wiem, ale rozumiem tych co biorą laptopa :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 20.05.2011 08:47

Wychodzi na to,że bez tej całej elektroniki połowa turystów musiała by zostać w domu :?: Zabieram telefon i to z numerem znanym tylko najbliższym,którzy jak nie muszą to nie dzwonią a telefon używany na codzień pozostawiam zaufanej osobie w kraju.Dzieciaki na trasę i wieczory mają przenośne dvd.W przeciwnym razie urlop przestaje być urlopem :wink:
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 20.05.2011 09:32

Bahama napisał(a):GPS się liczy, czy tylko papierowa ?

Urządzeń elektronicznych na wakacjach nie używamy !!!!
Ani laptoków,ani zegarków,ani kalkulatorów,ani telefonów itp.No i aut nie używajmy !!! Jedźmy pociągiem bo to przeż wakacje !!!!!!!!!!!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 20.05.2011 09:56

bidek napisał(a):

Ani laptoków,ani zegarków,ani kalkulatorów,ani telefonów itp.No i aut nie używajmy !!! Jedźmy pociągiem bo to przeż wakacje !!!!!!!!!!!

Fuj, takie propozycje, przecież na pociąg trzeba kupić bilet w elektronicznej kasie, stać w kolejce, pilnować bagażu, nie odpoczniesz...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.05.2011 10:04

bidek napisał(a):.
...Urządzeń elektronicznych na wakacjach nie używamy !!!!
Ani laptoków,ani zegarków,ani kalkulatorów,ani telefonów itp...

No przepraszam bardzo.
Ja używam przede wszystkim kalkulatora i nie mogę się bez niego obejść w Cro. Mam go na światło słoneczne więc problem z ładowaniem odpada i mogę go swobodnie używać cały dzień.
Liczę z jego pomocą kamyczki na plaży.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 20.05.2011 10:17

bidek napisał(a):

Urządzenia można a nawet trzeba używać,ale chodzi o zwykłe nie popadanie w skrajności.Pozdrawiam :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone