Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 08.10.2010 15:08

Wreszcie odnalzałem ten post ...... :wink:

Zapytam się retorycznie:

Jak to jest z tym laptopem poza miejscem zamieszkania.
( odnośnie tej kwestii jestem ciemny jak tabaka w rogu).

Np. kupuje sobie tego laptopa i aby móc przeglądac strony www, odbierać pocztę poza granicami kraju to co muszę zrobić :?:
Zapewne wykupić jakis dostęp satelitarny ... u kogo :?: ...... jakie to są koszty. :?: czy są uzależnione od czasu korzystania np. godzina-dwie-trzy czy to koszt-dostep miesieczny. :?:

Zapewne nie wszystko się zapytałem ..... użytkowników proszę o opis "dnia powszedniego". Np. jestem poza granicami kraju i tego laptusia będę otwierał po kilka godzin dziennie - jeżeli ma to jakieś znaczenie. Przyjmujemy, że WI-Fi ( czy jak mu tam- mam na myśli ten darmowy ) nie ma.
Czy za takie połączenie to płacę jak za połączenie telefonem komórkowym ( w roamingu ) :?: :?: :evil:
pzdr.
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 08.10.2010 15:35

Według mnie, jesli wi-fi darmowe, operatorzy polscy typu era, plus, orange, play wykupione w abonamentach płatne
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.10.2010 15:56

Jeśli łączysz się przez modem to płacisz jak za połączenie roamingowe, jeśli łączysz się przez wi-fi, które jest za darmo to nie płacisz NIC :D
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 08.10.2010 18:33

Rozumiem .... jeżeli WI-FI to całymi dniami można w inerenecie. Jeżeli nie - nie ma sensu wyposażać się w laptusia. Finansowo nieopłacalne.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2010 18:56

Woka - jak darmowe WiFi to tak jak mówisz - klikasz za free.
Oprócz WiFi niektórzy "dodają" do lokalu wtyczke do stałego łącza czyli to co masz w domu i wtedy też masz łączność za free.

Poza ww. bulisz jak za zboże, niedawno ktoś to opisywał :wink:

woka napisał(a):jeżeli WI-FI to całymi dniami można w inerenecie.

z tym, że jeśli na urlopie ktoś siedzi w sieci całymi dniami to pasuje go skierować do psychiatry :lol:
MorskiPas
Cromaniak

Postnapisał(a) MorskiPas » 08.10.2010 18:59

woka napisał(a):Rozumiem .... jeżeli WI-FI to całymi dniami można w inerenecie. Jeżeli nie - nie ma sensu wyposażać się w laptusia. Finansowo nieopłacalne.

Przez sieci komórkowe też jest sens, tylko musisz kupić kartę SIM u zagranicznego operatora. Wtedy płacisz normalne stawki jak każdy obywatel danego kraju. Tylko w roamingu zdzierają spodnie przez głowę. Oczywiście musisz mieć modem, albo telefon bez SIM-locka.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 08.10.2010 19:18

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):jeżeli WI-FI to całymi dniami można w inerenecie.

z tym, że jeśli na urlopie ktoś siedzi w sieci całymi dniami to pasuje go skierować do psychiatry :lol:

Ależ z całą pewnością.

Piotrek
, ja zasięgam informacji ......... aby osobie która wyjeżdza do pracy za granicę, tą informację "sprzedać". Muszę przecie w jakiś sposób sobie zapunktować. :lol:

Ja osobiście laptopa nie miałem, nie mam i mieć nie będę. Za mała klawiatura .... ogólnie nie cierpię tego wynalazku. Miałem tylko okazję na nim krótko pracować ..... myślałem, że rozstroju zdrowia dostanę. :!:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.10.2010 19:22

Może to był kalkulator? :)
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 08.10.2010 19:43

Bocian napisał(a):Może to był kalkulator? :)

Z tego co pamiętam .. marka Samsung 15,4 cala.
Kalkulator :lol: :lol: ... za dużo chcesz wiedzieć. :wink:
Bahama
Cromaniak

Postnapisał(a) Bahama » 18.05.2011 19:07

No jak tam rodacy wleczemy elektronikę w tym roku na wakacje ? Wszędzie kuszą wifi, hot - spot, a ja to mam gdzieś... :)
papuga007
Cromaniak

Postnapisał(a) papuga007 » 18.05.2011 19:35

a my wleczemy lapka :wink: ............ żeby mieć gdzie zdjęcia zrzucać, bo gdzieś to trzeba upchać jak się na karcie w aparacie nie mieszczą :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 18.05.2011 19:41

Ja też zawsze wlekę. Raz, że mam gdzie zrzucać zdjęcia, poza tym lubimy wieczoriem przy piwku.winku/rakii pooglądać i powspominać dni wcześniejsze oglądajac zdjęcia.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 18.05.2011 20:31

W tydzień w TR zrobiłem ponad 500 fotek.
Karta pamięci ca. 25 zeta, więc nie ma sensu targać grata, chyba, że jeszcze chcemy ślęczeć przy poczcie, forach, necie, etc... :wink:
Madzik68
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Madzik68 » 18.05.2011 20:39

My też wleczemy :D foty do zrzutu, muza którą lubimy, ewentualnie filmy na które nie ma czasu normalnie ( jeden obejrzeliśmy trochę bo zasnęliśmy :D ) żadnej poczty i komunikatorów, ale wleczemy też np scrabble na wieczorne posiedzenia tarasowe przy % na wypadek bory ... no nie można się przecież intelektualnie zapuścić :lol:
papuga007
Cromaniak

Postnapisał(a) papuga007 » 18.05.2011 20:48

FUX napisał(a):W tydzień w TR zrobiłem ponad 500 fotek.

my 500 fotek robimy w jeden dzień jednym aparatem :D .......... a mamy 2 :wink:
nie ma sensu się ograniczać :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

APEL ! Laptop na wakacjach... Załamka - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone