W lipcu do Chorwacji, w sierpniu na Węgry.
Nic na szybę nie przyklejałem.
https://www.eznamka.sk/selfcare/home/
.png)
.png)
tuktuk napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):wieska napisał(a):Witam wszystkich i pozdrawiam
(Uwaga . Znam tą trasę i jak ktoś nie chce płacić to w nawigacji nastawić Sena i wykluczyć płatne.
Wtedy przeprowadzić powinno drogami równoległymi bezpłatnymi.
Są 2 odcinki płatne z Presov do Koszyc i przed granicą z Węgrami droga płatna R4.
Cena winiety na 10 dni 10 euro . Kupić w internecie!! bo już na stacjach trudno je dostać
znalazłam dopiero w Presov)
Witam.
Jakie winiety trudno dostać na stacjach benzynowych na Słowacji.![]()
Obowiązują elektroniczne, opłatę po okazaniu dowodu rejestracyjnego można zrobić na każdej większej stacji benzynowej.
Chyba jednak jeszcze nie elektroniczne. przynajmniej dla samochodów osobowych dalej naklejki na szyby
.png)
wieska napisał(a): Cena winiety na 10 dni 10 euro . Kupić w internecie!! bo już na stacjach trudno je dostać
znalazłam dopiero w Presov)
tuktuk napisał(a):Chyba jednak jeszcze nie elektroniczne. przynajmniej dla samochodów osobowych dalej naklejki na szyby
wieska napisał(a):w nawigacji nastawić Sena i wykluczyć płatne.
Wtedy przeprowadzić powinno drogami równoległymi bezpłatnymi
wieska napisał(a):2. Z Budapesztu autostradą do Mohacs i na Osijek potem w Strużani dojeżdżam do autostrady
i następnie:
Zupanja , Srebenik, Tuzla, Olavo, do Sarajeva,
(...)
Lepiej przez Tuzlę czy Doboj z Osjek do Sarajeva ??
wieska napisał(a):Następnie chciałabym zwiedzić wodospady Kravica
( może ktoś podpowie jakiś camping niedrogi w okolicy wodospadów lub gdzie można przenocować w kamperze)
.png)
.png)
wieska napisał(a):Dziękuję za rady.
Na Słowację winietę można kupić tylko przez internet albo na stacji benzynowej, ale w większych miastach bo pytałam na kilku i kupiłam ją dopiero w Presovie na stacji.
.png)
wieska napisał(a):Dziękuję za rady.
Na Słowację winietę można kupić tylko przez internet albo na stacji benzynowej, ale w większych miastach bo pytałam na kilku i kupiłam ją dopiero w Presovie na stacji.
Teraz już kupuję programem eznamka.
Skorzystam z rady i do Sarajeva pojadę łatwiejsza trasą.
.png)
Nadialena napisał(a):A ja mam pytanie do osób przebywających obecnie, bądź tych, które niedawno wróciły z Czarnogóry.
Jak plasują się ceny w sklepach spożywczych? Owoce, warzywa, alkohol, przekąski, pamiątki - jakiego rzędu są to ceny?
Zastanawiam się właśnie ile euro wziąć ze sobą
.png)
JurekM73 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):proszę Cie...
Znam takich co mylą Słowację ze Słowenią
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe