Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

8 dni KVARNER, gdzie jechać,co warto zobaczyć, dzikie plaże?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pattie
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pattie » 04.07.2006 16:20

Pomóżcie!!!!

Mam 8 dni na CRO, marzy mi się przede wszystkim nurkowanie (amatorskie), dzikie plaże bez piasku i dużo zieleni i odrobinę zwiedzania, wyspy wchodzą w grę!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.07.2006 09:24

Jak Kvarner to tylko wyska KRK i Cres + Mały Loslij. Tu masz wszystko co chcesz a nawet więcej. Jak chesz ponurkować amatorsko to na KRK-u jedź do Vrbnik, tam sa chyba najlepsze warunki do nurkowania ale mozna również w samym KRK. Nie wiem co masz na myśli pisząc "nurkowanie amatorskie". czy to maska, rurka, pletwy i samemu, czy bardziej profesjonalnie z butlami. ?
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 22.07.2007 13:44

woka napisał(a):Jak Kvarner to tylko wyska KRK i Cres + Mały Loslij. Tu masz wszystko co chcesz a nawet więcej. Jak chesz ponurkować amatorsko to na KRK-u jedź do Vrbnik, tam sa chyba najlepsze warunki do nurkowania ale mozna również w samym KRK. Nie wiem co masz na myśli pisząc "nurkowanie amatorskie". czy to maska, rurka, pletwy i samemu, czy bardziej profesjonalnie z butlami. ?

Dołączę się- jeśli o mnie chodzi- to maska plus rurka plus płetwy. Czy coś na Krku polecisz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 13:50

Grigorij napisał(a):...Czy coś na Krku polecisz?

Do nurkowania idealne są na Krk 2 miejsca:
1) Vrbnik i okolice
2) Stara Baska i okolice
inne też oczywiście ale te w/w uważam za najlepsze na wyspie. Coś wiecej pisałem o Krk tu:
forum/viewtopic.php?t=15200&highlight=
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 22.07.2007 16:39

Dzięki Piotrek.
przeczytałem uważnie cały wątek. na mapie zrobiłem zaznaczenia interesujących mnie miejsc. Będę spał pewnie w nieciekawym miejscu- ale za to tanio. Njivice. za 2 tyg, płace tylko 700pln od osoby. Domek w lesie i będziemy w 7 osób. To bardzo tanio. Na wyspie w Chorwacji będe pierwszy raz. jak masz więcej takich pomocy- chętnie poczytam. Byłem trzy razy - na Istrze i Koło Splitu. Stąd pomysł na inny region. Następnym pewnie będzie północna Dalmacja- Zadar lub Sibenik.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 16:55

Grigorij napisał(a):... Będę spał pewnie w nieciekawym miejscu- ale za to tanio. Njivice. za 2 tyg, płace tylko 700pln od osoby. Domek w lesie i będziemy w 7 osób. To bardzo tanio...

Nie bierz sobie do serca tego mojego okreśenia "nieciekawe miejsce" To tylko moje prywatne zdanie :wink: , Tobie i innym może sie spodobac. Te domki to zapewne Bungalowy FLORA - niezłe miejsce bo praktycznie są na samej plaży, od niej oddziela je tylko ulica.
Grigorij napisał(a):.... jak masz więcej takich pomocy- chętnie poczytam. .....

na pewno coś znajdziesz na wyszukiwarce, dośc dużo o Krk rozmawialiśmy (wpisz w wyszukiwarkę np. Baśka)
Pozdrav i udanego pobytu :papa:
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 22.07.2007 17:01

Dziękuję za dobre słowo :D . nastawieni jesteśmy głównie na zwiedzanie, tak więc zamierzam zobaczyć rożne plaż. Wpisałem już dzięki Tobie koniecznie dwie: Sv. Marak oraz słynne błota. Jako że jestem już w wieku nieco reumatycznym... :D Jesli masz jakieś dodatkowe sugestie- chetnie poczytam. Już piszę Baska do wyszukiwarki...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 17:56

Grigorij napisał(a):Dziękuję za dobre słowo :D . nastawieni jesteśmy głównie na zwiedzanie, tak więc zamierzam zobaczyć rożne plaż. Wpisałem już dzięki Tobie koniecznie dwie: Sv. Marak oraz słynne błota. Jako że jestem już w wieku nieco reumatycznym... :D Jesli masz jakieś dodatkowe sugestie- chetnie poczytam. Już piszę Baska do wyszukiwarki...

Z plaż to z uporem maniaka będe polecał (jako element obowiązkowy :lol: ):
1) Starą Baske - nie wiem kiedy jedziesz ale jak będzie to jeszcze sezon (a szczególnie I połowa sierpnia) to jedź tak, żeby byc tam nie później niż o 10 - Stara Baska ma ograniczone możliwości parkingowe i później po prostu możesz nie miec gdzie zaparkowac
2) Baska - wjezdzając do tego miasteczka kierujesz sie na Camp Zablace, przejeżdzasz przez środek kampu i już jesteś na plaży w dzielnicy Zarok. Oczywiście też nie za późno bo może w Basce łatwiej o parking ale skoro i tak musisz zapłacic za parkowanie (za free się nie da :!: w ubiegłym roku 25 HRK za całą dobę) to lepiej miec samochód prawie na plaży niż kilometr dalej
3) Vrbnik - raj do nurkowania ale dla ludzi umiejących pływac, bo przy brzegu już jest niezła głębia (oczywiscie jest też mała plaża dla mało zaawansowanych w pływaniu :wink: ) Parking przy plaży (i nie tylko) to 20 HRK za dobe (w ub. roku) Tańsze są parkingi prywatne ale do plaży juz troche daleko z nich
4) Jeżeli masz zamiar jechac do Sv. Marak a chciałbys miec fajne i puste miejsce do nurkowania to jak miniesz szlaban i wjedziesz na plaże (za 10 HRK :lol: ) to podjedź jeszcze ok 700 metrów dalej, szutrową drogą wzdłuż morza i tam jest fajna zatoczka. Zaparkowac można bez problemu (stoją tam 2 kible Toi-Toi)
A tak wogóle to poszukaj jeszcze za pomocą programu google.earth czegoś co Ci wpadnie w oko. Z satelity troche widac fajnych miejsc i sposobów dotarcia do nich.
Pozdrav :papa:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone