Nefer napisał(a):Bez ludzi rzeczywiście całkiem ładnie plaża wygląda na tym zdjęciu, które wstawiłeś... Ale to w sezonie chyba niemożliwe.
Możliwe, ale tylko między 23:00 - 7:00
kaeres napisał(a):2x byłem na Pag i ani razu w tych okolicach.
Kompletnie jak nie Pag
Z perspektywy tego co widziałem na Pagu i w ogóle w Chorwacji (w szczególności na wyspach) to te plaże piaszczyste / miejskie w okolicach Povljany nie są dla nas.
Ale wiele zależy czego od Chorwacji wymagamy w danym momencie naszego życia.
Pamiętam plaże Krku w 2012r gdy miałem malutką córeczkę i trudno dostępne plaże były koszmarem i szukaliśmy tych łatwo dostępnych, z deptakiem z możliwością spacerku, napicia się kawy w restauracji, itp. Trafialiśmy na brzydką betonową w Krku albo zatłoczoną Baśkę.
Pierwsze wakacje w Breli w 2010r wspominam jako raj na Ziemii, a przecież to były zatłoczone plaże Breli.
Nie ujmuję im oczywiście ale jeżeli ktoś zazna Pokrivenika na Hvarze, Maskalica na Pag, Stinivy Brusje na Hvarze czy Strand w Starej Baśce na Krk i potrzebuje jedynie pięknej wody, rybek i spokoju to na Zlatni Rat czy Punta Rata raczej wrócić chciał nie będzie.
I już Brusje zanotowane
....
To co piszesz o priorytetach i kompromisach, zwłaszcza w przypadku wyjazdu z maluszkami, to szczera prawda.
P.S.
Povljana jest chyba najtańszą miejscówką na Pagu, a to też znacząco wpływa na gęstość zaludnienia.
majkik75 napisał(a):Habanero - te ostatnie zdjęcia i pokazane plaże oraz zabudowa, są niemal identyczne (a mam poczucie, że takie same) jak niektóre na Vir ...Nawet podobne zdjęcia mamy, w sensie tłoku na plaży, nijakiej zabudowy i ogólnego chaosu
![]()
Widać te strony Pagu jakoś "nawiązują" do tego co ja widziałem na Vir ...
pozdrawiam, Michał
PS. Już zaklepałem ....![]()
No to możecie ją odpuścić
Gdzie lądujecie
travel napisał(a):To zdjęcie to chyba w kwietniu było robione
Chyba tak,
bo w lipcu jest tak ...
PLAŻE POŁUDNIOWEGO PAGU OKIEM KAMERY
Smokvica
Vlašići
Povljana

.png)