Pozatym kilkakrotnie korzystałem z assistance i auta zastępczego spowodowanego oddaniem auta do naprawy ale nie z powodu kolizji tylko zwykłej awarii
.png)
.png)
Iggy napisał(a):winkler napisał(a):Może ktoś z Was już robił "badanie rynku" i mógłby podzielić się informacją gdzie ZK można dokupić w miarę tanio?
Byłem w sytuacji dokładnie takiej, jak piszesz: AC i OC w mBanku i zero szans na ZK (miałem OC mDirect).
Obdzwoniłem kilkunastu ubezpieczycieli i tylko 1 był w stanie sprzedać mi ZK - PZU za 200$. Inni wymagali, żeby OC również było wykupione w ich towarzystwie. A - z tych, których pamiętam - dzwoniłem, do Benefii (tam mam AC i OC na jeden samochód i AC na ten, którym jadę do Chorwacji), Link4, Generali, PZU, Liberty Direct, AXA. Do Allianza nie dzwoniłem ,bo wcześniej ich porzuciłem przechodząc do mBanku
Na szczęście moje ubezpieczenie kończyło się 30.06, więc czym prędzej zerwałem (na początku czerwca) przedłużoną już na nowy rok umowę z mBankiem na OC mDirect i kupiłem - również przez mBank - OC w Benefii - troszkę droższe, ale za to z Zieloną Kartą. ZK przyszła listem poleconym tydzień po wykonaniu całej operacji
.png)
ja nie wiem czy przeczytałeś temat, ale jest przecież napisane, że nie każdy ubezpieczyciel ją wystawia.grundfos napisał(a):Ja nie wiem jak można płacić kasę za zieloną kartę, ja dostałem normalnie za darmo od mojego ubezpieczyciela - PZU [/img]
.png)
ja nie wiem czy przeczytałeś temat, ale jest przecież napisane, że nie każdy ubezpieczyciel ją wystawia.radsolaw napisał(a):grundfos napisał(a):Ja nie wiem jak można płacić kasę za zieloną kartę, ja dostałem normalnie za darmo od mojego ubezpieczyciela - PZU [/img]
.png)
stary_jac napisał(a):myślę że ta "świeża" informacja może się komuś przydać i trochę podsumowuje kwestie zakupu zielonej karty na granicy.
Dzisiaj rozmawiałem z Bośniackim Auto-motoclubem i tak:
-kwestia posiadania ZK jest bezdyskusyjna (chodzi min. o tranzyt korytarzem Neum) może i nie sprawdzają ale jest OBOWIĄZKOWA.
- zakup na granicy tak , ale nie 24h i jeszcze ceny (~po przelicz. z ichniejszej waluty)
3-dni ~ 25 Eur
7-dni ~ 45 Eur
15-dni ~ 60 Eur
Wszelkie informacje można uzyskać po tel. +387 33 282100
Szerokiej drogi
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi