Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zavala hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 26.02.2008 08:47

A propos Zavali, fajne miejsce na 1 tydzień. Chyba , że szukasz totalnego końca świata i masz zamiar tylko byczyć się nad wodą. Z jednej strony jest to plus z drugiej brak zaplecza gastronomicznego + 1 malutki sklepik. Miejsc spacerowych tez nie za wiele. Na lody do Hvaru troche daleko na codzienne wypady. Dużym problemem jest też częsty brak prądu ze względu na coraz większą popularność urządzeń klimatyzacyjnych. Osobiście twierdzę ,że na Visie jest dużo ciekawiej.Pozdrawiam
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 26.02.2008 18:18

zimny napisał(a):Majeczka, na Podkarpaciu drogi są naprawdę cywilizowane. Te główne to nawet są lepsze niż w Wielkopolsce. Musiałem to napisać bo cała Polska ma nas za koniec świata, przyjedźcie , zobaczcie i wtedy wyrazajcie swoje opinie o Podkarpaciu. pozdrawiam

.. a ponadto Nisko to północne rubieże podkarpacia...
Ostatnio edytowano 27.02.2008 08:50 przez mich, łącznie edytowano 1 raz
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.02.2008 18:27

mich napisał(a):
zimny napisał(a):Majeczka, na Podkarpaciu drogi są naprawdę cywilizowane. Te główne to nawet są lepsze niż w Wielkopolsce. Musiałem to napisać bo cała Polska ma nas za koniec świata, przyjedźcie , zobaczcie i wtedy wyrazajcie swoje opinie o Podkarpaciu. pozdrawiam

.. a ponadto Nisko to północne róbieże podkarpacia...

Być może drogi macie cywilizowane, ale za to jak jeździcie? Bywam na Podkarpaciu i nie tylko tam zbyt często, żeby nie móc wyrażać o Waszej jeździe niestety własnej, w zasadzie negatywnej opinii. :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.02.2008 18:49

majeczka napisał(a):Być może drogi macie cywilizowane, ale za to jak jeździcie? Bywam na Podkarpaciu i nie tylko tam zbyt często, żeby nie móc wyrażać o Waszej jeździe niestety własnej, w zasadzie negatywnej opinii. :papa:

Majeczka - bo się zdenerwuję :D :D Myślę,że jeździmy podobnie jak w całym kraju-jedni lepiej,jedni gorzej :D :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.02.2008 20:17

wojan napisał(a):
majeczka napisał(a):Być może drogi macie cywilizowane, ale za to jak jeździcie? Bywam na Podkarpaciu i nie tylko tam zbyt często, żeby nie móc wyrażać o Waszej jeździe niestety własnej, w zasadzie negatywnej opinii. :papa:

Majeczka - bo się zdenerwuję :D :D Myślę,że jeździmy podobnie jak w całym kraju-jedni lepiej,jedni gorzej :D :papa:

Nie chodzi mi o respektowanie przepisów drogowych, chodzi mi o technikę jazdy i warunki pogodowe. Wy przyzwyczajeni jesteście do podjazdów i zjazdów o dość dużym nachyleniu. U nas natomiast takich warunków nie ma. Myślę, że dlatego najprawdopodobniej jeździcie tak szybko; chociaż nie tylko... Niestety nas to szokuje....
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 26.02.2008 21:02

majeczka napisał(a):
wojan napisał(a):

Nie chodzi mi o respektowanie przepisów drogowych, chodzi mi o technikę jazdy i warunki pogodowe. Wy przyzwyczajeni jesteście do podjazdów i zjazdów o dość dużym nachyleniu. U nas natomiast takich warunków nie ma. Myślę, że dlatego najprawdopodobniej jeździcie tak szybko; chociaż nie tylko... Niestety nas to szokuje....

no patrzcie, jej chodzi o to ze szybko 8O :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2008 21:32

majeczka napisał(a):... Niestety nas to szokuje....

Nas to znaczy kogo ???? Ciebie, innych ???? Mam rozumieć, że w Poznaniu zwolniono z pracy wszystkich funkcjonariuszy ruchu drogowego z uwagi na perfekcyjną jazdę miejscowych i w 100 % przestrzeganie prawa o ruchu drogowym ??? :roll: :roll: :roll:
majeczka napisał(a):... Być może drogi macie cywilizowane, ale za to jak jeździcie? ....

Jeździmy tak jak wszyscy w Polsce. Ruch mamy prawostronny :wink:
majeczka napisał(a):...Wy przyzwyczajeni jesteście do podjazdów i zjazdów o dość dużym nachyleniu.....

Podkarpacie to nie tylko Bieszczady po równym też sie jeździ
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.02.2008 21:44

Czyżby to Polska A i B ? :lol: No cóż? :lol: :lol: Typowe dla Polaków... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2008 21:48

Nie, to nie podział na A i B - po prostu nie zrozumiałaś :lol: :papa:
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 27.02.2008 13:28

My z Podkarpacia przyzwyczajeni jesteśmy juz do tego ,że traktuje sie nas jako Polskę nie B ale nawet C. Nawet w prognozie pogody zawsze jestesmy na końcu, ale zarzuty o nieumiejetnej jeździe są po prostu absurdalne i szkoda tu miejsca na ta dyskusję.
wojt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojt » 27.02.2008 14:56

zimny napisał(a):My z Podkarpacia przyzwyczajeni jesteśmy juz do tego ,że traktuje sie nas jako Polskę nie B ale nawet C. Nawet w prognozie pogody zawsze jestesmy na końcu, ale zarzuty o nieumiejetnej jeździe są po prostu absurdalne i szkoda tu miejsca na ta dyskusję.

pytałem o dróżke ze wzgłedu na dzieci a rozgorzała dyskusja który region lepiej jeżdzi,odnośnie Zawali to nie ma tam żadnej konoby czy resteuracji a na lody to do Hvaru?jadę 5 raz do Cro i tylko w ubiegłym roku były moze dwie przerwy prądu na Braciu ale w trakcie burzy
pozrawiam wszystkich cromaniaczków
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.02.2008 15:32

E tam od razu do Hvaru... Są i konoby i kawiarenki,a sklepik faktycznie jest tylko jaden,ale za to nieźle zaopatrzony... :D :papa:
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 29.02.2008 11:51

Czyli jest w Zavali gdzie zjesc i wypic??
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 29.02.2008 12:54

Wypić napewno jest gdzie :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.03.2008 00:36

yarod77 napisał(a):Czyli jest w Zavali gdzie zjesc i wypic??

Jest :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone