Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Załamana, pierwszy pobyt w Chorwacji!!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
myszka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszka » 13.08.2006 16:41

hej czytam forum i faktycznie jest swietne bo wszytsko mozna tu znależć, ale zakrecilam się całkowicie.
Porszę o pomoc!!!
Wyjezzdam po raz pierwszy do Chorwacji w dniu 9 wrzesnia na jakies 10 dni. jadę z chłopakiem i nie wiemy gdzie sie zatrzymać. Znajomi polecaja Omiś lub baska Voda. Chodzi o to, żeby zwiedzic kilka dobrych miejsc- jakieś wodospady, jeziora, plażę z przejrzystą wodą, góry.
problem polega na tym ze jedziemy autobusem i tam bedziemy sie przemieszczac busami wiec gdzie najlepiej sie zatzrymać, zeby z tej miejscowości w której bedziemy bedzie w zasiegu reki kilka ciekawych miejsc. Chcialabym zatrzymać się w miejscowości radosnej, jakieś imprezki i zeby ladna plaża byla na miejscu, chcemy wypożyczyć jakiś żagiel lub motorówkę. Napiszcie jaka miejscowośc polecacie i gdzie stamtąd mozemy uderzyć autobusem, jakie sa mniej wiecej koszta przejazdów busów. Pomóżcie bo na forum kazdy poleca inną miejscowośc jest tego tyle ze mam jeden wielki mentlik, wiec konkretnie Omiś czy Baśka Voda?? czekam na odp. Mój meil: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdro!!!
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 16.08.2006 12:07

Witam, ja osobiście mogę polecić miejscowość OMIS, niestety w tej drugiej nie miałam okazji być. OMIS jest piekną małą miejscowością, niedaleko Splitu, z bardzo dobrą komunikacją autobusową. Niedaleko stąd jest do różnych pięknych ciekawych miejsc jak: właśnie Split, wodospady Krka, miasteczko Trogir, IMOTSKI i jeziorka krasowe w górach. Wszędzie można się dostać bez żadnych problemów autobusami (i wszędzie jest stosunkowo blisko). Ponadto sam OMIS jest niezwykle urzekający, do morza uchodzi tu rzeka Cetina, co stanowi niezwykły krajobraz (rzeka płynie między górami). Jest kilka fajnych punktów widokowych, z których można zaobserwować to cudowne zjawisko (a także piękne zachody słońca). Będąc w Omisiu zatrzymaliśmy się na fajnym campingu Galeb (www.galeb.hr), bardzo blisko centrum miasteczka. Warto też nadmienić, że w Omisiu jest bardzo ładna piaszczysta plaża. Warto też pomyśleć np o odwiedzeniu okolicznych wysp, łatwo to zrobić ze Splitu - który jest wielkim węzłem komunikacji promowej. Ja też bedę w Omisiu pod koniec sierpnia (po raz drugi), zamierzam wdrapać się na twierdzę górującą na miasteczkiem (skąd ponoć są przecudne widoki), a także udać się właśnie do IMOTSKI obejrzeć znajdujące się tam jeziorka krasowe. Również autobusem!
Serdecznie pozdrawiam i służę dalszą pomocą.
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 16.08.2006 13:17

Będąc w Omisu nie można sobie darować raftingu Cetiną. Świetna zabawa i trochę emocji :D
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 11.09.2006 15:06

Omiś jest ok, mają bardzo fajną plaże - Czasem na plażach odbywają się dyskoteki itp.. wiec naprawdę jest fajnie. W sumie jest to jedyne miejsce gdzie (nie licząc wysp) udało mi się znaleść plaże i dno wody inne niż skaliste :)

Jedyną wadą jest to ze w szczycicie sezonu jest tam straszny tłok...a że magistrala przebiega przez środek miasta dochodzi do tego jeszcze niezły korek... ale ogólnie jest cool..

Jeśli chodzi o inne atrakcje to trasę zaplanował bym tak by jadąc lub wracając jechać przez Plitwice i zobaczyć tamtejsze słynne Jeziora Plitwickie http://www.chorwacja24.info/jeziora-plitwickie Trzeba by na to przeznaczyć co najmniej jeden pełen dzień i nie zaczynać zwiedzania później niż po godzinie 12 bo nie ma sensu zabardzo...

pozdro!
tom.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone