Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadar samolotem - gdzie apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viper
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) viper » 17.09.2012 21:17

Witam,
Wybieramy się we dwójkę do Chorwacji, a konkretniej Zadaru, samolotem z Polski. Wiem, że na tym forum zdecydowana większość jeździ autami, ale pewnie będziecie potrafili pomóc i w moim przypadku :D
Przylatujemy 2.10 wieczorem, następnie jeden nocleg niedaleko dworca (już zarezerwowany) i następnego dnia rano ruszamy nad Jeziora Plitvickie. Tam zwiedzamy cały dzień i szukamy noclegu już na miejscu. Do Zadaru wracamy 4.10 pewnie w godzinach południowych lub popołudniowych.
Teraz rodzi się moje pytanie, co z noclegiem w Zadarze lub okolicach? Prześledziłem już duuużo stron z różnymi ofertami i najtańsze (połączone z w miarę dobrą jakością) co udało mi się znaleźć to 30e za centrum Zadaru lub 28e w Bibinje (podmiejska miejscowość) za apartament. Skłaniamy się narazie w stronę Bibinje ze względu na bardziej wyluzowaną atmosferę w mniejszej miejscowości. Jak wygląda sytuacja z dojazdem Bibinje-Zadar? Na stronie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jest niby autobus 10, który jeździ do jakiegoś Bibinje, ale z mapy wygląda to jakoś nie bardzo na to miejsce.

Ostateczne pytania:
1. Czy polecacie i uważacie to za dobry pomysł jechać w ciemno i szukać na miejscu noclegu na 4 noce (od 4.10 do 8.10)?
2. Może zna ktoś jakieś fajne apartamenty w tych okolicach i zechce się podzielić?
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 18.09.2012 01:59

Zostan w Zadarze kieruj sie na puntamika (dzielnica) masz tam do wyboru apartamentow , blisko morza i duzo zwiedzania
viper
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) viper » 18.09.2012 08:04

Czyli jednak polecasz przyjazd w ciemno i szukanie na miejscu? Jakich cen mogę się spodziewać?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2012 08:13

W terminie w którym lecisz, tylko w ciemno. Myślę, że za 30 euro apartament znajdziesz. Czym jedziesz z Zadaru do Plitvic ??
viper
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) viper » 18.09.2012 08:56

Z Zadaru do Plitivic planuję jechać autobusem (info ze strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, rozkład jazdy tutaj zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) o 8:30. Niestety będziemy tylko we dwie osoby i wynajęcie samochodu za bardzo się nie opłaca. Powrót następnego dnia, nie zdołałem znaleźć rozkładu, ale myślę że nie powinno być problemu ze złapaniem jakiegoś autobusu.

Znalazłem apartament w Preko na wyspie Ugljan za 20e. Promy na wyspę kursują całkiem często, koszto to 18 kun w jedną stronę za osobę dorosłą (rozkład jazdy: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i ceny: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link). Cennik na stronie ważny jest niby do końca września, także nie wiem jak będą wyglądać w październiku. Narazie przychylam się do zarezerwowania tego apartamentu, nawet uwzględniając koszt codziennego płynięcia do Zadaru wychodzi około 60zł. W zasadzie podobnie jak nocleg za 30e na lądzie.

Chcielibyśmy uniknąć tłoku i ogolnie odpocząć, dlatego zainteresowaliśmy się to wyspą. Na lądzie też lepiej miejsce przy jakiejś fajnej plaży. Sądzicie, że znajdę coś w okolicach 20-25e za apartament na lądzie?
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 19.09.2012 02:24

[nawet uwzględniając koszt codziennego płynięcia do Zadaru wychodzi około 60zł. W zasadzie podobnie jak nocleg za 30e na lądzie.

Chcielibyśmy uniknąć tłoku i ogolnie odpocząć, dlatego zainteresowaliśmy się to wyspą. Na lądzie też lepiej miejsce przy jakiejś fajnej plaży. Sądzicie, że znajdę coś w okolicach 20-25e za apartament na lądzie?[/quote]

Spoooko nawet nie masz pojecia jak w pazdzierniku spokojnie jest , a co do apartamentu to sie dobrze handluj
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 19.09.2012 06:45

Tłok w październiku? nigdy nie byłem w październiku w Cro ale sadząc po ilosci ludzi we wrzesniu mysle ze o zadnym tłoku nie ma mowy

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone