Wybieramy się we dwójkę do Chorwacji, a konkretniej Zadaru, samolotem z Polski. Wiem, że na tym forum zdecydowana większość jeździ autami, ale pewnie będziecie potrafili pomóc i w moim przypadku
Przylatujemy 2.10 wieczorem, następnie jeden nocleg niedaleko dworca (już zarezerwowany) i następnego dnia rano ruszamy nad Jeziora Plitvickie. Tam zwiedzamy cały dzień i szukamy noclegu już na miejscu. Do Zadaru wracamy 4.10 pewnie w godzinach południowych lub popołudniowych.
Teraz rodzi się moje pytanie, co z noclegiem w Zadarze lub okolicach? Prześledziłem już duuużo stron z różnymi ofertami i najtańsze (połączone z w miarę dobrą jakością) co udało mi się znaleźć to 30e za centrum Zadaru lub 28e w Bibinje (podmiejska miejscowość) za apartament. Skłaniamy się narazie w stronę Bibinje ze względu na bardziej wyluzowaną atmosferę w mniejszej miejscowości. Jak wygląda sytuacja z dojazdem Bibinje-Zadar? Na stronie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jest niby autobus 10, który jeździ do jakiegoś Bibinje, ale z mapy wygląda to jakoś nie bardzo na to miejsce.
Ostateczne pytania:
1. Czy polecacie i uważacie to za dobry pomysł jechać w ciemno i szukać na miejscu noclegu na 4 noce (od 4.10 do 8.10)?
2. Może zna ktoś jakieś fajne apartamenty w tych okolicach i zechce się podzielić?

.png)
.png)
.png)
.png)