Wyspa Brać POVJA - BYLIŚMY - RELACJA
napisał(a) grikoga » 28.07.2009 13:01
Niesamowite miejsce dla kogoś kto poszukuje ciszy i spokoju; mała mieścinka w kilkoma plażami zarówno dla dzieci i dorosłych. 2 restauracje, jeden sklepik i lodziarnia, nie ma na co wydawać kasy a jak ktoś lubi hucznie powydawać kasę to jest fajne miejsce oddalone o 20 km na Bolu. Urzekła nas ta mieścinka a w szczególności nasi gospodarze, już kilkakrotnie byliśmy w Chorwacji ale tyle ciepła nigdy jeszcze nikt nam nie zaoferował, sami nam przynosili ryby na spróbowanie, a jak ktoś chciał to mógł sobie zamówic u nich grillowane ryby ( 50 kun) wraz z sałatką, wino białe i czarne też domowej roboty można było u nich kupić a oliwę mieli z własnego gaju oliwnego. Cud miud malina .... Myślę że najważniejsze w takim pobycie to właśnie mili i fajni gospodarze. Nawet jak poprosiłam o małże to nam kupowali i przynosili kilogramami. Fajne miejsce na wakacje z dzieciakami, same sobie chodziły na lody czy też do sklepu, w jednej restauracji był internet . Ogólne robiliśmy zakupy na Bolu w supermarketach bo wiadomo że w takim maluteńkim sklepiku to wszystko droższe ale chlebek i pomidory kupowaliśmy na miejscu. Nie znalazłam żadnego opisu Polji więc dla zainteresowanych opisuję. Co najważnejsze na plażach były prysznice i zadbane miejsca do plażowania. Mała marina, ryby mozna było kupić od rybaków - na nasze kalmary chodziliśmy do knajpy niestety bo woda za ciepła na ich połów. Poznaliśmy polaków którzy byli tam z Interhomu ale nie byli zadowoleni ze swoich gospodarzy nie mieli w swoim apartamencie ciepłej wody w kuchni ( był tylko jeden kurek z zimną wodą) i robili im co krok jakieś problemy. Jeśli ktoś jest zainteresowany wyjazdem we wrześniu bo wiem że są jeszcze u naszych gospodarzy wolne miejsca to prześlę dane na maila. Apartament czysty, z lodówką, zamrażarką, klimą i fajowym tarasem z widokiem na morze, zatoki, szczególnie urokliwy o zachodzie słońca. Miejsce godne polecenia ! Ceny przystępne, co prawda w czerwcu ale płaciliśmy 45 euro za 5 osobowy apartament