Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
W strefie Schengen nie ma granic więc...mogą sprawdzać wszędzie.

Pozdrawiam
Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Lednice napisał(a):Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Chyba![]()
![]()
![]()
Ludzie jadący autem muszą mieć wyjątkowego pecha, żeby ich dopadła kontrola![]()
Ale busy pogranicznicy sprawdzają częściej, szukają osób bez ważnej wizy Schengen i do tego braku prawnych opiekunów mogą się doczepić Czesi lub Austriacy![]()
Jak będą złośliwi, to zatrzymają cały bus, jak nie to tylko ciebie![]()
Pogranicznicy mają zwracać szczególną uwagę na nieletnich podróżujących bez opieki dorosłych![]()
Pomijając handlowanie "żywym towarem", chodzi po prostu o ucieczki z domu.
Z punku wiedzenia pogranicznika zdobycie kwitka z oświadczeniem rodziców, że dana osoba może jechać sama, nie jest trudne.
Oczywiście prawdopodobieństwa, że będziesz mieć kłopoty, jest niewielkie![]()
Tyle, że nie oczekuj tego, żebyśmy na forum dali ci zgodę na wyjazd
Twoje ryzyko
Szczyt klimatyczny jest. Coś tam przywrócili właśnie, kontrole graniczne i takie tamJanusz Bajcer napisał(a):Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Na odcinku Polska - Wiedeń nie ma kontroli granicznej, bo nie ma granic (szlabanów).
Nelada napisał(a):No dobra, ale w dniu 18 urodzin to już żadnego problemu nie ma? Bo zaczęłabym podróż do Wiednia dwie godziny przed północą.
Lednice napisał(a):Nelada napisał(a):No dobra, ale w dniu 18 urodzin to już żadnego problemu nie ma? Bo zaczęłabym podróż do Wiednia dwie godziny przed północą.
W dniu 18 urodzin nie ma![]()
Chyba, że się przemyca różne rzeczy
weldon napisał(a):Szczyt klimatyczny jest. Coś tam przywrócili właśnie, kontrole graniczne i takie tamJanusz Bajcer napisał(a):Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Na odcinku Polska - Wiedeń nie ma kontroli granicznej, bo nie ma granic (szlabanów).
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne.