Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wycieczki z makarskiej?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oksi
Turysta
wycieczki z makarskiej?

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 28.05.2007 14:01

chcialabym min zwiedzić korcule, ale nie wiem jak tam dojechać z mijscowości makarska i ile to moze kosztować, zaznaczam, że poruszac się bede tylko lokalna komunikacja! prosze wiec o radę; jak równiez o inne wskazówki dotyczace tego co moge zwiedzić z makraksiej! dziekuje bardzo
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 28.05.2007 15:40

Na Korculę kursuje prom Jadrolinii ze Splitu. Dobija do Vela Luka.
Z Makarskiej można dostać się na Korculę prywatnymi stateczkami / pełno ich przy promenadzie/. Cena to ok.20-25 euro.
Co do zwiedzania okolicy to zadużo by pisać - polecam link http://www.makarska-riwiera.pl/makarska.htm

Pozdrawiam.
oksi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 30.05.2007 07:50

dziekuje za odpowiedz! chyba najlepszym wyjsciem byloby zebranie 4 czy 5 osob i skorzysatnie z usług "prywaciarza". pozdrawiam
dawidoss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidoss » 30.05.2007 08:41

sluchajcie jak dojechac do wodospadów kravica?
to gdzies blisko mostaru czy medziugorie?
patrze na skypie ale nie bałdzo idzie.........
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 30.05.2007 10:38

witam

polecam skorzystac z uslug lokalych przewoznikow (biura przy plazach, lub poczekac na nich na plazy oni sami was znajda) :D
oferta przewanie zawiera:
Bol, Jelse, Mostar, wodospady, Dubrownik i interesujaca was Korcule
polecam calodzienna wyprawe stateczkiem, lepsze to niz meczaca jazda busikiem lub wlasnym samochodem

pozdrawiam
oksi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 01.06.2007 07:57

super sprawa z tymi przewoźnikami, widzę, że rozwiąze to wiele moich problemow, gdyż nie posiadam samochodu, a chcialabym wchorwacji coś zwiedzić i nie tylko leżec na plazy; tym bardziej dziekuje wszytskim za wskazówki, jak macie jeszcze jakies to podzielcie się nimi!
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 01.06.2007 09:12

W ubiegłym roku będąc w Makarskiej chciałam też gdzieś pojechać, coś zobaczyć, ale autkiem nam się nie chciało bo bez klimatyzacja za gorąco, cały czas co innego wymyślaliśmy, aż pewnego pięknego dnia leżąc na plaży zaczepił nas (jek i wielu innych polaków) chorwat biegle mówiący po polsku i zaproponował wycieczkę na Hvar i Bol - miał taką gadaną, że bez zastanowienia się zgodziliśmy. Później miałam wrażenie, że jakby nas na tej plaży nie znalazł, to byśmy się nigdzie nie ruszyli :wink: . W rezultacie byłam zadowolona z całodziennego rejsu.

Pozdrawiam :)
003dlaczego
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 003dlaczego » 01.06.2007 10:39

*p*a*t*i* napisał(a):W ubiegłym roku będąc w Makarskiej chciałam też gdzieś pojechać, coś zobaczyć, ale autkiem nam się nie chciało bo bez klimatyzacja za gorąco, cały czas co innego wymyślaliśmy, aż pewnego pięknego dnia leżąc na plaży zaczepił nas (jek i wielu innych polaków) chorwat biegle mówiący po polsku i zaproponował wycieczkę na Hvar i Bol - miał taką gadaną, że bez zastanowienia się zgodziliśmy. Później miałam wrażenie, że jakby nas na tej plaży nie znalazł, to byśmy się nigdzie nie ruszyli :wink: . W rezultacie byłam zadowolona z całodziennego rejsu.

hmm, cos dla mnie :D

a pamiętasz może, ile cie taki rejs kosztował? Bo przyznam szczerze, że też się chciałam na te wyspy wybrać, ale raczej z wycieczką. Ile dano wam czasu wolnego?
arecki007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki007 » 01.06.2007 13:35

witam

Na Korcule płynęliśmy około 4h miedzy wyspekami. Na miejscu była GRATIS wycieczka z przewodnikami (angielski, niemiecki, czeski i jeszcze jakis jeden) nastepnie 3 godzimy wolne i powrót. w sumie wypłynęliśmy o 8.00 wroćiliśmy około 20-21. Koszt 700 kun/osoba, ale za 4 osoby utargowaliśmy do 650kun/osoba

pozdr
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 03.06.2007 14:47

003dlaczego napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):W ubiegłym roku będąc w Makarskiej chciałam też gdzieś pojechać, coś zobaczyć, ale autkiem nam się nie chciało bo bez klimatyzacja za gorąco, cały czas co innego wymyślaliśmy, aż pewnego pięknego dnia leżąc na plaży zaczepił nas (jek i wielu innych polaków) chorwat biegle mówiący po polsku i zaproponował wycieczkę na Hvar i Bol - miał taką gadaną, że bez zastanowienia się zgodziliśmy. Później miałam wrażenie, że jakby nas na tej plaży nie znalazł, to byśmy się nigdzie nie ruszyli :wink: . W rezultacie byłam zadowolona z całodziennego rejsu.

hmm, cos dla mnie :D

a pamiętasz może, ile cie taki rejs kosztował? Bo przyznam szczerze, że też się chciałam na te wyspy wybrać, ale raczej z wycieczką. Ile dano wam czasu wolnego?

No niestety cen nie pamiętam, ale nie były ceny jakoś specjalnie wygórowane. Co do czasu wolnego to na Hvarze jakieś 1,5h, natomiast na Bol coś koło 3h.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 03.06.2007 15:06

oksi napisał(a):chcialabym min zwiedzić korcule, ale nie wiem jak tam dojechać z mijscowości makarska i ile to moze kosztować, zaznaczam, że poruszac się bede tylko lokalna komunikacja! prosze wiec o radę; jak równiez o inne wskazówki dotyczace tego co moge zwiedzić z makraksiej! dziekuje bardzo

Witaj
Na Korculę można też płynąć z Drvenika,a to Masz ok.pól godziny od Makarskiej
:)
:hut: pzdr :papa: :D
oksi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 12.06.2007 07:29

a nie orientujesz sie ile kosztuje dojazd z Dvernika na Korcule? No i mam jeszce jedno pytanie (pyatm i pytam, ale chciałabym jak najwiecej zwiedzić,a jade do Chorwacji pierwszy raz)czy jest mozliwośc dojechania z makarskiej do mostaru, jakimis pksami czy prywatnymi liniami? i ile to moze kosztowac, jak wyglada czasowo? wyjezdzam juz za tydzien i chce byc dobrze przygotowana! pozdrawiam
oksi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 13.06.2007 07:11

hej hej czy ktos mi moze pomoc z tym mostarem, wyjezdzam juz w srode!!!!

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone