Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WŁaŚnie WrÓciŁam Z Istrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M@RCYSI@
Podróżnik
WŁaŚnie WrÓciŁam Z Istrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 13.07.2005 13:37

PYTAJCIE....
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 13.07.2005 13:50

M@RCYSI@ napisał(a): PYTAJCIE....

Pytam: gdzie byłaś (miejscowość) i gdzie nocowałaś (kamp/apartament)?
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 13.07.2005 14:59

Napisz coś więcej o pobycie! Będziemy wiedzieli o co dopytać. Ja dopiero wybieram się w 2 dekadzie sierpnia. Pozdrawiam :sm:
M@RCYSI@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 14.07.2005 08:20

krystek napisał(a):

Byłam w Porecu, na kampingu Bijela Uvala
M@RCYSI@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 14.07.2005 08:24

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Napisz coś więcej o pobycie! Będziemy wiedzieli o co dopytać. Ja dopiero wybieram się w 2 dekadzie sierpnia. Pozdrawiam :sm:

Porec, kamp Bijela Uvala należący do kompleksu Zelena Laguna
Byliśmy pod namiotem
Żarełko wzięliśmy ze sobą + garkuchnię w postaci kuchenki gazowej
Zakupy polecam robić w Billi lub sieci KONZUM
Weźcie dużo wody mineralnej - na miejscu jest dość droga. Kranówka jest zdatna do picia, ale duża zawartość wapnia zostawia szary osad na garnkach i w żołądkach :P
M@RCYSI@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 14.07.2005 08:32

krystek napisał(a):

za 13 dni pobytu w Bijela Uvala zapłaciliśmy 515 EURO - 4 osoby dorosłe + samochód + namiot + wynajęcie lodówki
przejazd przez Słowenię kosztuje łącznie 11,10 EURO
winieta Austria 7,60 EURO
winieta Czechy 30 zł
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.07.2005 08:59

M@RCYSI@ napisał(a):
krystek napisał(a):

za 13 dni pobytu w Bijela Uvala zapłaciliśmy 515 EURO - 4 osoby dorosłe + samochód + namiot + wynajęcie lodówki

To "wychodzi" 9.90Euro/osobę za 1 dzień za spanie pod namiotem?

Za 10euro od osoby to wynajmę apartament , mam to wszystko co Wy, nie słyszę jak za ścianą a raczej pokrowcem ktoś jęczy lub wzdycha, o chrapaniu nie wspomnę, :lol: mam kuchnie i łązienkę tylko dla siebie i najważniejsze nie muszę rozkładać i składać namiotu. A jak będę chciał być bliżej natury to położę się na tarasie i tam będę spał.

Zresztą to kazdego indywidualna sprawa.

Pozdrawiam
M@RCYSI@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 14.07.2005 09:04

krakuscity napisał(a):
M@RCYSI@ napisał(a):
krystek napisał(a):

Za 10euro od osoby to wynajmę apartament , mam to wszystko co Wy, nie słyszę jak za ścianą a raczej pokrowcem ktoś jęczy lub wzdycha, o chrapaniu nie wspomnę, :lol: mam kuchnie i łązienkę tylko dla siebie i najważniejsze nie muszę rozkładać i składać namiotu. A jak będę chciał być bliżej natury to położę się na tarasie i tam będę spał.

Pozdrawiam

dokładnie - indywidualna sorawa i jestem ciekawa jakiej klasy apartament można wynająć za 10 EUR w sezonie? Pojechaliśmy pod namiot bo nas to bawi - orientowałam się w cenach apartamentów i wierz mi że były wyższe niż 10 EUR za osobę
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.07.2005 09:24

Też kiedyś zamieszkiwałem na wakacjach pod namiotem i była to wielka atrakcja , ale z biegiem lat człowiek się starzeje i robi wygodniejszy. Niech Cię to bawi jak najdłużej bo to też ma swój urok.

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.07.2005 12:51

My jedziemy od 10 września - apartament wykupiony na 14 dni przez interhom , kosztuje 2100 ,- z ubezpieczeniem. Apartament składa sie z salonu z aneksem kuchennym , sypialni, łazienki - nowy budynek. Do dyspozycji taras z letnią kuchnią / gazowy gril , zlew ,ciepla zimna woda/. W domku są 2 takie apartamenty. My jedziemy we dwoje ale apartament przystosowany jest dla 4 osób. Cena za 2 czy 4 taka sama . Warunki super ,nowy budynek z tarasem,wyposażony we wszystko od łyżki do kieliszka,TV, ręczniki ,pościele . Pierwszy raz byliśmy tam w zeszłym roku - teraz powtórka. Miejscowość RAVNI na Istri 12 km od LABIN-u. Coś dla lubiących spokój i puste bezludne plaże. 2100:4=525 euro Przy 4 osobach to 9,4 euro na dzień - za 2 +- 19
M@RCYSI@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@RCYSI@ » 14.07.2005 13:08

mariusz-w napisał(a):My jedziemy od 10 września - apartament wykupiony na 14 dni przez interhom , kosztuje 2100 ,- z ubezpieczeniem. Apartament składa sie z salonu z aneksem kuchennym , sypialni, łazienki - nowy budynek. Do dyspozycji taras z letnią kuchnią / gazowy gril , zlew ,ciepla zimna woda/. W domku są 2 takie apartamenty. My jedziemy we dwoje ale apartament przystosowany jest dla 4 osób. Cena za 2 czy 4 taka sama . Warunki super ,nowy budynek z tarasem,wyposażony we wszystko od łyżki do kieliszka,TV, ręczniki ,pościele . Pierwszy raz byliśmy tam w zeszłym roku - teraz powtórka. Miejscowość RAVNI na Istri 12 km od LABIN-u. Coś dla lubiących spokój i puste bezludne plaże. 2100:4=525 euro Przy 4 osobach to 9,4 euro na dzień - za 2 +- 19

no tak ale to po sezonie - we wrzesniu - dyskusja sie rozpoczela na temat cen w sezonie pelnym. masz jakis link zeby spojrzec na te apartamenty?
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 14.07.2005 14:16

I połowa sierpnia, Interhome, 4 osoby, - ok. 3800 zł.
- z ubezpieczeniem.

P.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 15.07.2005 06:32

www.interhome.pl Wrzesień to czas na cro. Pogoda bez zarzutu -temperatury i do plażowania i do zwiedzania, morze ciepłe , wszystkie owoce , ceny sporo mniejsze - mniej ludzi , puste autostrady. Zawsze bywamy tam w tym okresie , również na jachcie / przełom września i pażdziernika/ wtedy jest trochę wiatrów. Wszystkim co mogą serdecznie polecam ten czas.
Bary i swinki
Odkrywca
jestem tu nowy:) witajcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 26.07.2005 09:23

Ja jade do tej samej miejscowości co autorka tematu i to bedzie mój pierwszy raz i kurde nie wiem czego mam sie spodziewać czytałem troche o chorwacjii ale kilka pytan mam co do cen papierosów i alkoholu, czy fajki są tam droższe czy opłaca sie kupić je gdzieś po drodze czy njalepiej w Polsce? alkohol opłaca sie bardziej kupowac w sklepach czy w jakiś domach rakhije(nie wiem jak sie pisze:P) a może w marketach jest jakiś tańszy też dobry alkhol bo niestety dużego budżetu nie mam i potrzebuje jak najepszego rozpoznania ekonomicznego:D
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 27.07.2005 16:55

M@RCYSI@ napisał(a):
krakuscity napisał(a):
M@RCYSI@ napisał(a):
krystek napisał(a):

Pozdrawiam

dokładnie - indywidualna sorawa i jestem ciekawa jakiej klasy apartament można wynająć za 10 EUR w sezonie? Pojechaliśmy pod namiot bo nas to bawi - orientowałam się w cenach apartamentów i wierz mi że były wyższe niż 10 EUR za osobę

Ja w to wierzę - Krakus wszystko potrafi, z kamienia wyciśnie parę euro
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi