Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WŁaŚnie WrÓciŁam Z Istrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beti77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti77 » 01.08.2005 10:59

jak pod namiot to proponuje wyjazd z biurem eurocamp

www.eurocwmp.pl
ceny super, zwlaszcza pod koniec sezonu, warunki boskie, piękne campingi!!! jadę pod koniec sierpnia do Porec ale byłam juz z tym biurem we Włoszech i powiem tylko że rewelecja!!!!! I TANIO!!!! polecam!!!
beti77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti77 » 01.08.2005 10:59

darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2005 12:14

Drodzy cromaniacy, ja wynająłem apartament po 8 euro w Igrane z wygodami w przeliczeniu za osobę (7 osób) Byłem na przełomie czerwca i lipca, pogoda super, woda 24 stopnie i więcej. A jak to się robi. A mianowicie w internecie ogląda się miejscowości (w miesiącu czerwcu i wczesniej), cena wynosi średnio po 12 euro w czerwcu za osobę. Zgadzam się na ten wariant ale odpowiadam , że przyjade ale pod warunkiem ze jeden dzien gratis poniewaz bede 14 dni i wpłace przedpłatę. Wynajmujący zgadza się bo jestem tzw. pewniakiem. Dokonuję przedpłaty i jadę .
W tym roku miałem trzy pokoje, trzy łazienki 4 tarasy, kuchnia itp, bez klimatyzacji ale 50 m od morza. Kawa podawana z domku prosto na plażę.

Także utargowanie jest możliwe i dziwię się innym że tak dużo płacą, gdzie wy mieszkacie? chyba w hotelach, ja juz drugi rok tak podróżuję Napewno jest to lepsze od namiotu i stosu ekwipunku.
beti77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti77 » 01.08.2005 19:01

W EUROCAMPIE MASZ GARY, LODÓWKĘ I INNE TAKIE - NAWET OTWIERACZ DO WINA I LODÓWKE NA PLAŻE....A CENY NIZIUTKIE!!!!!!!!!! A NA MIEJSCU MASZ 100% GWARANCJI ZE CZYSTO BEDZIE I MIŁO CZAS SPĘDZISZ !
Jolana
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolana » 16.08.2005 16:02

Witam wszystkich.
Czytam to forum od dawna, ale dopiero dziś się zarejestrowałam.
20.08 jadę na camp Lanterna koło Poreca właśnie z Eurocampu, jak beti77, jeśli ktoś wie coś o tym campie, to proszę o informację.
Pozdrawiam
sicomp
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicomp » 16.08.2005 16:31

Ja mam apartament 15/euro/osoby w Puli (4 osoby), ale w tym jest basen i animacje dla dzieci
KLALIS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KLALIS » 16.08.2005 16:43

Witaj
Ja właśnie się wybieram z dzieckiem do miasta Porec. Czy Ci się tam podobało:?: Jaka tam jest plaża?
CZy mogłabym od ciebie jakieś dobre rady otrzymać???
Jadę po raz pierwszy do Chorwacji i nie mam pojęcia na co się nastawić ,co warto zobaczyć i czy ta cała Porec to fajne miejsce.
Interesują mnie Twoje wrażenia. Proszę o kontakt. Klalis
olfa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) olfa » 17.08.2005 08:02

Witam
Od jakiegos czasu przegladam forum i znalazlem kilka bardzo ciekawych informacji- za co dziekuje.
Ale post jest o Istrii wiec moze na temat :D
Bylem na Istrii dwa lata temu we wrzesniu w miejscowosci Premantura i dziwie sie Forumowiczą, ze nikt nie wspomina o tej miejscowosci. Jesli ktos szuka spokoju, to polecam. Jest tam przepiekny park Kamieniak- 14 kilometrow plazy, co prawda kamienistej ale nie ma mowy zeby nie wyszukac sobie miejsca, gdzie w promieniu kilkunastu metrow bedzie sie samemu. Przy tym apartament tam byl tanszy o jakie 30%. Za dwuosobowy placilismy 25 E podczas gdy w Rovinji kosztowal 30-35E.
Pozdrawiam
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 17.08.2005 08:31

KLALIS napisał(a):Witaj
Ja właśnie się wybieram z dzieckiem do miasta Porec. Czy Ci się tam podobało:?: Jaka tam jest plaża?
CZy mogłabym od ciebie jakieś dobre rady otrzymać???
Jadę po raz pierwszy do Chorwacji i nie mam pojęcia na co się nastawić ,co warto zobaczyć i czy ta cała Porec to fajne miejsce.
Interesują mnie Twoje wrażenia. Proszę o kontakt. Klalis

Porec jest dość ładny, choc w moim przekonaniu wyraznie turystycznie plasuje sie na miejscu nr III istryjskiego wybrzeza ( za Pula i Rovinjem ) , moj synek koniecznie chcial wejsc do akwarium z rybkami, murena i homarami. Wg mnie atrakcyjnosc na 10 minut jak dziecko zywe jest :)).
Jest gdzie porobicx fotki, fajne lodziarnie - szczegolnie jedna slynna ....jak polazisz to bedziesz wiedziec o czym pisze :)))))
Plaze .....takie jak wszedzie na Istrii w zasadzie :)
Pozdrawiam SaSaneczka
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 17.08.2005 08:39

M@RCYSI@ napisał(a):dokładnie - indywidualna sorawa i jestem ciekawa jakiej klasy apartament można wynająć za 10 EUR w sezonie? Pojechaliśmy pod namiot bo nas to bawi - orientowałam się w cenach apartamentów i wierz mi że były wyższe niż 10 EUR za osobę

Marcysiu , wiec tak na Istrii ( co prawda w Rabaciu ) wynajmowalam nowiutki apartament 52 m2 na 4 osoby ( albo nawet 6 jak ktos chcialby ) za 10,5 E; od osoby (koniec czerwca i zachaczajac o lipiec wiec ceny juz przez tydzien byly z tzw sezonu). To jest tak ze jak sie chce to mozna cos wyrwac i naprawde dobrej klasy bo ja jestem bardzo wybredna i bardzo patrze na kase.
Nie krytykujemy Kempingow bo kazdy ma co lubi ale wniosek odnosnie CRO jest coraz czesciej taki ze kempy sa duuuuuzo za drogie, bo jak wytlumaczyc fakt ze jest roznica 1, 2 E; przy nieporownywalnie gorszych warunkach?
Za jakis czas jak sie zestarzejesz jak ja to pewnie tez zaczniesz szukac wygod i spokoju. Poki co ......podziwiam ludzi na kempach ...ja juz tego nie potrafie ......
Pozdrawiam SaSaneczka
M.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 17.08.2005 15:50

Tak,ja też myślę,że camping to jest swoisty sport ,sposób na życie, manifestacja czegoś tam,bo żadnago racjonalnego uzasadnienia to nie ma.Ekonomicznie kompletnie bez sensu,jak to udowodnili przedmówcy. I to nie tylko w HR.Pamiętam jak otworzyłem gębę ze zdziwienia kiedy nad Balatonem zobaczyłem,że ludzie płacili tyle na campingu,co my za 4 osoby w apartamencie.A jeszcze pomyślcie o tych biedakach,co ciągną za swoimi biednymi samochodami te straszne przyczepy...Cóż,campingowcom wyrazy najwyższego uznania i...biegiem do apartamentu. :)
Jarek D.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek D. » 17.08.2005 22:55

Witam,

Jadę do Poreca za 2 dni, więc mam pytanie: którędy jechałaś, czy są jakieś zmiany (nowe drogi?) w stosunku do map? policyjne radary?
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 13.08.2007 13:52

Pytanie do M@rcysi o camp Bijela Uvala :
czytałam trochę o tym campie na niemieckim forum.Pośród ogólnego piania z zachwytu było parę wypowiedzi krytycznych.Generalnie wszyscy ,którzy narzekali , narzekali na to samo . Chodzi o chałas , ponoć muzyka na tarasie gra do 24-tej tak głośno , że aż słychać w Zelenej Lagunie , a potem grupki rozwydrzonej młodzieży imprezują dalej ,na co dyrekcja campu nie reaguje .
Czy to prawda , czy też Niemcy są po prostu przewrażliwieni ?
A drugie o co chcę zapytać : czy teren w Bijelej Uvali jest równy czy spadzisty ( górzysty ?).
Jak wypadnie mieszkać daleko od plaży (a jadąc z Selectcampem raczej się tego spodziewam ) to powroty do namiotu pod górę z dziećmi i sprzętem plażowym mogą być ciężkie.
Kruk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kruk » 13.08.2007 19:45

Hej

Ja też jade z Eurocampem www.eurocamp.pl w 3 osoby jedziemy w terminie 7-14.09.2007 r. na 7 dni do Mobilhomu Venezia do miejscowości Porec - Laternacamp.
Płaciliśmy: 36 Euro za pierwszy dzień i za pozostałe po 30 euro + ubezpieczenie 150 zł w sumie na osobe wyszło po 327,20 zł :D oczywiście mogło by wyjść jeszcze taniej jeśli było by więcej osób 7/8, ale ja mam jeden pokój dla siebie i poi znajomi - para też - sypialnię :) W mobilhomie jest wszystko co potrzeba:
- stół 1
- parasol 1
- krzesło ogrodowe 4
- krzesło rozkładane 2
- leżak 2
- lodówka z zamrażalnikiem 1
- kuchenka gazowa z piekarnikiem 1
- patelnia 1
- duży garnek z przykrywką 1
- średni garnek z przykrywką 1
- mały garnek z przykrywką 1
- owalny talerz 1
- miska na sałatę 1
- miska 1
- cedzak 1
- pojemnik z miarką 1
- termos 1
- czajniczek do herbaty 1
- czajnik do gotowania wody 1
- deska do krojenia 1
- popielniczka 1
- talerz płytki 1
- talerz deserowy 7
- miseczka 7
- filiżanka ze spodkiem i/lub kubek 7
- szklanka 7
- kieliszek do wina 7
- kieliszek do jajka 7
- nóż 7
- widelec 7
- łyzka 7
- łyżeczka do herbaty 7
- nóż do chleba 1
- nóż do warzyw 1
- plastykowa łyżka cedzakowa 1
- plastykowa łyżka do nabierania 1
- plastykowa sztułka 1
- drewniana szpatułka 1
- drewniana łyżka 1
- nozyczki 1
- otwieracz do konserw 1
- korkociąg 1
- tarka 1
- duże szklane naczynie 1
- małe czklane naczynie 1
- foremka do pieczenia 1
- kosz na śmieci 1
- plastykowa miednica 1
- zmiotka 1
- szufelka 1
- wiadro 1
- suszarka do naczyń 1
- suszarka do ubrań 1
- miotła 1
- wycieraczka 1
- mop 1
- grill 1
- akcesoria do grilla 1
- koc gaśniczy 1
- alarm p.pożarowy 1
- wiatraczek elektryczny 1
- koc 7
- poduszka 7
- mały kosz na śmieci 1
- łazienka (z wc, prysznicem i umywalką) 1
- szczotka do toalety 1
- mata pod prysznic 1
- podstawka dla dzieci 1

Ze sobą należy tylko zabrać: zapałki, worki na śmieci i poszewką na poduszkę i kołdrę :D

Dodatkowo mobilhomy w Chorwacji na Laternacam posiadają tarasy :D Nie płaci się: taksy klimatycznej, za prad i gaz. wszystko zawarte w cenie 327,20 zł na osobę za tydzień :D no i 2 baseny w cenie na campingu wraz z parkingiem :D Po korespondencjii meilowej z wieloma Chorwatami odnośnie apartamentów dałem sobie spokój - to oddalony, to drogi, wszędzie brak basenu, a na campie 2. Jedziemy pierwszy raz z Eurocampem, przetestujemy i zdamy relację jak było

Szkoda, że beti77 i Jolanta nie będziemy razem we wspólnym terminie :D
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 13.08.2007 21:26

byłam w tym roku ( w czerwcu )z Eurocampem w Lanternacamp, tyle ,że w namiotach.
Jak chcecie jakieś szczegóły to pytajcie .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi