napisał(a) elzbieta » 15.08.2007 10:29
Cześć Kruku
Najpierw parę uwag ogólnych.
czemu nie korzystacie z promocji 7 za 10 ? Płacąc za 7 nocy dostalibyście dodatkowo 3 darmowe.
W Lanternie są 2 niemrawe rezydentki Eurocampu mówiące świetnie po angielsku ( ale po niem.już się nie dogadacie) są chyba Chorwatkami,więc w razie czego można próbować po chorwacku , no i zawsze pozostaje jeszcze język migowy.
Weżcie coś na komary i mrówki.Nie było ich dużo , ale nie wiem jak będzie we wrześniu.
Teraz twoje pytania :
1.Nie było problemów ze znalezieniem cempingu , drogi są dobrze oznakowane
Przez Słowenię jedzie się cudnie , w większości autostrady i drogi szybkiego ruchu ,aż do Kopru, potem na Buje , i dalej na Novigrad
2.Mobilhomy stoją na uboczu , do plaży prawdopodobnie będziecie schodzić po schodach ( ponad 100 schodów ), ale za to plaża w tym miejscu ładna i jest tam najtańsza knajpka , taka mała i siedzi się wyłącznie na dworze.
3.Plaża różna zależnie od miejsca, jest i żwirek i pólki skalne , trzeba poszukać coś dla siebie.We wrześniu na pewno nie będzie tłoku.
Oczywiście buty do wody obowiązkowo.
4.Baseny : będziecie mieli blisko do górnego z normalną wodą ,
na dole jest większy z wodą morską i jacuzzi.Podobno w sezonie jest tam aż czarno od ludzi , w połowie czerwca było jeszcze przyzwoicie , pod koniec jak dla mnie już za tłoczno.W twoim terminie będzie O.K.
5.Samochód mieliśmy przy namiocie , do niektórych mobilhomów nie da się dojechać , najlepiej jak wam rezydent pokaże gdzie stanąć.
6.O żadnych sektorach narodowych nie słyszałam
7.Camp jest drogi ,ceny są ustawione pod Niemców , starajcie się kupować poza , a najlepiej (jak nie chcecie za bardzo szaleć ) zabrać jak najwięcej żarcia z Polski , zwł.konserwy mięsne i wędliny , bo tu jest duża przebitka
Naprzeciw wyjazdu z campingu jest budka z owocami i alkoholem.
Wystawione są butelki z etykietami , ale kobieta zaproponowała nam te same bez etykiet w cenie sporo niższej.
Za pizzę w tej małej knajpce zapłaciliśmy ok30 kun ( może we wrześniu będzie taniej )
8.Leżaki przy basenie chyba płatne , ale głowy sobie nie dam uciąć
9.Żadnych nagich ciał nie widziałam , czasem Niemki topless
10.Przy przyjezdzie trzeba oddać paszport w recepcji i zwykle tego samego dnia już go można odebrać. Potem idzie się do namiotu rezydentek ( poznacie po kolorach Eurocampu), najczęściej nikogo tam nie ma , więc żeby nie czekać w nieskończoność trzeba zajrzeć do tyłu do namiotów gdzie mieszkają.
Warto przyjechać wcześniej niż na 15-tą . Jak MH jest posprzątany dostaniecie go zaraz po przyjeżdzie ( myśmy o 11-tej już byli w namiocie ).
W dniu wyjazdu o 10-tej zdaliśmy namiot ( nie było żadnego sprawdzania ) i spędziliśmy resztę dnia na plaży , bo ze względu na dzieci planowaliśmy podróż nocą.W ten max.wykorzystaliśmy czas pobytu.
To chyba tyle , mam nadzieję ,że pomogłam , w razie czego pytaj ( do września jeszcze się coś nasunie )
Pozdrawiam