Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

winiety i trasa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
larry123
Croentuzjasta
winiety i trasa

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 11.06.2009 09:41

Witam serdecznie

Jakoś nie udało mi się znaleźć w FAQ........ więc pytam.

Czy przy wjeździe do BiH (wycieczka do Mostaru) oraz do Czarnogóry (wycieczka do Kotoru) pobierane są jakieś opłaty za wjazd autem (winieta, opłata graniczna).?

I tak przy okazji bo wciąż nie wiem....... Czy z końca A1 w Ravcy jechać na Dubrownik przez Ploce drogą 513 czy raczej drogą 62 przez Metkovic i Opuzen.

Będę wdzięczny za konstruktywną pomoc

pozdrawiam
Piotrek :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.06.2009 10:09

larry123 napisał(a):Czy przy wjeździe do BiH (wycieczka do Mostaru) oraz do Czarnogóry (wycieczka do Kotoru) pobierane są jakieś opłaty za wjazd autem (winieta, opłata graniczna).?

Do BiH nie ma opłat, do Czarnogóry rok temu była opłata jednorazowa ( na granicy) - 10 Euro.

http://www.mojebalkany.com/forum/index. ... cd32b483fb
:wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2009 11:19

krakuscity napisał(a): Do BiH nie ma opłat, do Czarnogóry rok temu była opłata jednorazowa ( na granicy) - 10 Euro.

Była, ale na forum "Moje Bałkany.. " szefuncio pisał, że ponoć od 1 czerwca tego roku do końca sezonu mają znieść tę opłatę..
A jak jest na dziś to nie wiem..
larry123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 11.06.2009 19:22

Dziękuje Wam za odpowiedź. Ale nawet jak do Czarnogórze jest opłata to chyba taką cenę warto jechaćdo Kotoru. :D :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone