Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) maarec » 07.03.2019 09:09
kadetdudi napisał(a):yanek37 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):w salonie za nowe i po roku (za wznowienie) płaciłem taniej niż u agentów "na mieście"...sami powiedzieli, że salony mają "dofinansowywane" opcje, nie do przebicia...
To dziwne.....
Bo w salonie chcieli 3300zł....
Bez sumy gwarancyjnej w AC...
Dla mnie nie jest dziwne. Mam auto od nowości i przez 7 lat żaden ubezpieczyciel nie był w stanie zaproponować lepszych warunków od tych, które proponował salon samochodowy. To tzw. ubezpieczenie dilerskie. Dopiero teraz przeszedłem do PZU, gdzie znajoma jest agentem i coś tam mniej zaproponowała no i te 1200 km.
Każda sytuacja jest inna. Upraszczając - klient ma zniżki (takie prawdziwe, np zero szkód przez ostatnie 10 lat OC/AC - a nie że jedna szkoda 13 miesięcy temu, innym autem w sumie to służbowym więc się nie liczy i takie tam opowieści). Jest opcja zrobić ofertę dużo tańszą niż diler / leasing. Przykład - Skoda w salonach najtaniej dawała ostatnio 3,3% od wartości za pakiet (dodajmy z kiepskim ass). Taka promocyjna cena dla nowego Superba to ok 4200-4600zł. Ten sam klient u mnie w biurze kupił polisę za 2500zł, z ass na 1200km, autem zastępczym na 30 dni, szybami na 4000 i wszystkimi możliwymi dodatkami plus ubezpieczenie mieszkania w cenie).
Drugi przypadek - klient nie ma zniżek, lub gorzej - ma dużo szkód. U agentów, brokerów, infoliniach będzie miał cenę takiego superba np 8000-10000zł za pakiet. U dilera dalej działa 3,3% razy wartość auta. Gdzie będzie taniej ?
Jak już pisano, ZK w większości T.U. jest do OC za darmo, czasami trzeba dopłacić 19,20,30zł. Najlepiej mając pewność, że będzie potrzebna prosić przy zakupie, ułatwicie życie sobie i agentowi. Rekordzista odbierał u mnie ZK o 3:30 w nocy w drodze do Grecji.