Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 26.01.2025 20:26

Było chyba nie raz ale warto powtórzyć, jak kupuje się ubezpieczenie to koniecznie z klauzulą POD WPŁYEWEM ALKOHOLU oraz przynajmniej z AMATORSKIM UPRAWIWANIEM SPORTU. Słyszałem o przypadku gdy ktoś złamał nogę, bo odkopnął dzieciakom piłkę na basenie, a ubezpieczyciel odmówił.

Namawiam również do sprawdzenia oferty swojego banku jeśli chodzi o karty kredytowe, niektóre mają dużo lepsze ubezpieczenia niż te co jesteśmy w stanie kupić. Tutaj też są haczyki oczywiście. Platynowa w Santander ma klauzulę, że musimy nią kupić np. lot albo zatankować paliwo żeby była ważna, a Infinite w PKO BP nie dość, że ma lepsze ubezpieczenie to jeszcze działa bezwarunkowo. Dodatkowo zazwyczaj mamy darmowe saloniki lotniskowe.

Niestety piszę to wszystko z własnego doświadczenia. Mój młodszy syn swego czasu więcej był chory niż zdrowy, więc dokładnie sprawdziłem jak to wszystko działa.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 27.01.2025 08:26

Ja też zawsze biorę dodatkowe ubezpieczenie KL i to na wysoką kwotę, agentka zaprzyjaźniona tak mi doradziła :) , powiedziała że na mniejszą kwotę nie ma sensu brać bo może to nie pokryć kosztów leczenia , więc biorę na min. 500.000 - 600.000 KL .
Dla rodziny 4 os. koszt ok. 360-400 zł na 2 tygodnie , i tak jak przedmówcy pisali , praktycznie większość ma już (alkohol) :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 27.01.2025 14:16

ziemniak napisał(a):Namawiam również do sprawdzenia oferty swojego banku jeśli chodzi o karty kredytowe, niektóre mają dużo lepsze ubezpieczenia niż te co jesteśmy w stanie kupić. Tutaj też są haczyki oczywiście. Platynowa w Santander ma klauzulę, że musimy nią kupić np. lot albo zatankować paliwo żeby była ważna, a Infinite w PKO BP nie dość, że ma lepsze ubezpieczenie to jeszcze działa bezwarunkowo. Dodatkowo zazwyczaj mamy darmowe saloniki lotniskowe.

Rzeczywiście PKO BP ma niezłe oferty ubezpieczenia podróżnego.

Ale czy ktoś to sprawdzał w praktyce? Jak wygląda u nich realizacja tych świadczeń w razie czego? W końcu to nie są typowe ubezpieczalnie.
hzag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 27.01.2025 17:42

qra69 napisał(a):Na chwilę obecną działa kod FERIE2025 -20% zniżki

Dzięki. Działa. :spoko:
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 09.06.2025 12:00

Uniqa - kod "Travel20" - 20% zniżki
Axa - kod "Travel30" - 30% zniżki
sal3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sal3 » 27.06.2025 10:12

Czy ktoś korzystał z ubezpieczenia proponowanego przez Booking? Jakieś doświadczenia, refleksje?
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 29.06.2025 21:12

marekkowalak napisał(a):Rzeczywiście PKO BP ma niezłe oferty ubezpieczenia podróżnego.

Ale czy ktoś to sprawdzał w praktyce? Jak wygląda u nich realizacja tych świadczeń w razie czego? W końcu to nie są typowe ubezpieczalnie.

Na szczęście nie musiałem sprawdzać, ale cenowo wychodzi najlepiej.

W tym roku znowu dają 10% rabatu z kodem LATOZPKO25 + standardowe zniżki:
30% z kartą EKUZ
10%, jeśli podróżujesz z dzieckiem lub masz Kartę Dużej Rodziny
https://www.pkobp.pl/klient-indywidualn ... urystyczne
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 29.06.2025 21:34

Freddie napisał(a):

30% z kartą EKUZ

A nie trzeba mieć do tego konta w PKO?
DonDaniel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DonDaniel » 04.07.2025 10:48

qra69 napisał(a):
Freddie napisał(a):

30% z kartą EKUZ

A nie trzeba mieć do tego konta w PKO?

Trzeba być klientem PKO
ale
Nie trzeba być klientem PKO BP, aby kupić ubezpieczenie u agenta ubezpieczeniowego, ale w tym przypadku nie będzie to ubezpieczenie oferowane przez PKO BP.

Czyli trzeba a zarazem nie trzeba :oczko:
DonDaniel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DonDaniel » 09.07.2025 08:23

Zrzut ekranu 2025-07-09 092644.png

Ciekawą opcję ma ERGO ubezpieczenie podróżne - po zarejestrowaniu na stronie 10% zniżki.
powyżej wariant (3) przy 3 os. na okres 14 dni
Nie wiem jak wygląda system wypłat, może ktoś korzystał bo wymagała tego sytuacja?
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 10.07.2025 22:08

qra69 napisał(a):A nie trzeba mieć do tego konta w PKO?

Potwierdzam, że jeśli chodzi ubezpieczenie w PKO BP - trzeba mieć u nich konto
Właśnie wykupiłem, składka co do grosza wyszła ta sama co w zeszłym roku

Rabaty wyglądają tak:
PKOBO-zniżki.jpg

Dla zainteresowanych wrzucam wyliczenia składki za 3 osoby (2+1) na 16 dni
ze zniżkami:
-10% rodzinna
-30% EKUZ
-10% KOD
wyszła tak:

PKO2025.jpg
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.07.2025 06:58

Może i koszt ubezpieczenia niski, ale zakres też jest słaby - 300 tys zł na KL to mała kwota... I pytanie czy to jest na całą grupę czy na pojedyncza osobę, bo tu tego nie widać.....
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 11.07.2025 14:02

piekara114 napisał(a):Może i koszt ubezpieczenia niski, ale zakres też jest słaby - 300 tys zł na KL to mała kwota... I pytanie czy to jest na całą grupę czy na pojedyncza osobę, bo tu tego nie widać.....

KL 300 tys. na osobę, ale faktycznie zakres słaby.
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 11.07.2025 21:35

piekara114 napisał(a):Może i koszt ubezpieczenia niski, ale zakres też jest słaby - 300 tys zł na KL to mała kwota... I pytanie czy to jest na całą grupę czy na pojedyncza osobę, bo tu tego nie widać.....

Tak jak napisałem " wyliczenia składki za 3 osoby (2+1) na 16 dni"....
Paszczaak
Podróżnik
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paszczaak » 07.08.2025 19:33

Witam, jeśli powielam temat to przepraszam, chciałem się dowiedzieć czy wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie. na KioskPolis mam za 134zł na naszą rodzinkę 2+2 ubezpieczenie na wszystkie kraje - przejezdne również. Jakieś dziwne rzeczy, również zdarzenia po alkoholu :) koszt leczenia na 127k
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone