Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi_refleksja prawie po

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BAMA
Plażowicz
Tucepi_refleksja prawie po

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAMA » 09.08.2008 20:39

Witam wszystkich,

tak naprawdę chciałam zatytułować "podziękowania dla Ines",ale jest to wątek jak najbardziej dotyczący "Regionów", a więc i Tucepi...
Długo śledziłam forum, grzebałam w necie itd., ale najbardziej zaciekawiły i przypadły mi do gustu cechy- rzeczywiście niezbyt wielkiej, acz jak urokliwej- miejscowości Tucepi opisywane właśnie przez Ines...
Zakochałam się w tym miejscu bezkrytycznie ( tak nawiasem mówiąc nie ma tu- z mojego punktu widzenia- niczego, co można by poddać jakiejkolwiek krytyce) i już pierwszego dnia obiecaliśmy sobie (mój mąż i ja), że wrócimy właśnie tu za rok ( dziś jest ostatni wieczór pobytu w Tucepi i nasze zamiary w ogóle się nie zmieniły, a nawet umocniliśmy się w tym przekonaniu)...
Ines tylko bardzo prosiłabym, żeby "przerzuciła się" na jakąś inną miejscowość , bo Jej rekomendacje są naprawdę sugestywne, a ja poczułam dziś ukłucie zazdrości i obawy, że przy takiej reklamie z Jej strony, to za rok będzie tu o wiele więcej osób, a to wpłynęło by znacznie na zalety Tucepi, które akurat dla mnie są istotne....

Pozdrawiam

BaMa
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.08.2008 20:59

hehehe :D
Jest mi bardzo miło i cieszę się, że mogłam pomóc...
Rzeczywiście byliśmy w wielu miejscach, jednak Tucepi jest dla mnie też wyjątkowe :D 8O :o
Cała Chorwacja jest urocza , jednak szczerze polecam Ci płw.Peljesac, przepięknie i dziko :D
Ja od września jestem tą częścią Cro zauroczona..

Serdecznie Pozdrawiam
BAMA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAMA » 09.08.2008 21:59

Ines,

jak zrobisz taki fotoreportaż + taki opis jak o Tucepi, to pewnie się skuszę...:-) a tymczasem...ciiii o Tucepi....może przynajmniej w przyszłym roku zaznam tych spokojnych, jak na takie miejsce, chwil..
Ale nie całe Tucepi jest takie... Wybraliśmy sobie tę południową część , powyżej numeru 50 na ulicy Kamena... i to był strzał w dziesiątkę..!
No ale każdy ma przecież swoje gusta...
Ines..zdaj relację z Peljesac...może to jest jeszcze bardziej to, co nam się podoba...
Tylko błagam! Nie polecaj za bardzo tak na prawo i lewo :wink:

Pozdrawiam:-)
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 09.08.2008 23:42

Ines, proszę mniej reklamować płw.Peljesac...już i tak było nas tam w tym roku 80% ogółu turystów...zanika dzikość tego regionu. :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 10.08.2008 00:38

Ok..pisać już nie będę..no może odrobinę :D
We wrześniu ruszam na Hvar i Brac mam nadzieję wreszcie bliżej poznać te wyspy...
Co do Tucepi to rzeczywiście południowa część jest raczej ładniejsza i lepsza na odpoczynek :)
Podobny wątek w którym właśnie pisaliśmy o kwaterach w południowym Tucepi :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20732
Co do płw.Peljesac myślę, że gdy wreszcie wybudują nad zatoką -nazywaną Kanałem Neretwańskim most , który trochę skróci czas jazdy to niestety miejsce to zacznie tracić swój niepowtarzalny klimat, a szkoda :(

Pozdrawiam :twisted:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne