Kiepura napisał(a):Tia, bardzo śmieszne.
Tia, Bełchatów. Też na B.
Fakt, Skarżysko-Kamienna podobnież. Mea culpa.
Kiepura napisał(a):Ksiądz jest bardzo stary, jest jeden w parafii, nie może chodzić. No, masakra po prostu. Przecież mógł wziąć L4.
Fakt, nie pomyślałem. Może jest bardzo stary, jeden w parafii, nie może chodzić.
Fakt, mógł "wziąć L4".
Kiepura napisał(a):Czytanie faktu obraża inteligencje i dobre obyczaje. A cytowanie go na tym forum powinno być zabronione.
A nie czytam. A to w Fakcie było?
Znasz ten przypadek? Jeśli jest tak jak piszesz, to:
1. Jak jest stary i chory, to niech sobie już odpuści posługę. Benedykt XVI tak uczynił, a nie był proboszczem parafii w jakimś polskim mieście, tylko bossem całego chrześcijańskiego świata.
2. Zawsze można jakiegoś młodego klechę wynająć.
3. Skoro jest stary, chory i sam na parafii, to jak odprawia kilka mszy dziennie?
Eeee, nie trafia to do mnie.
Nie zbulwersowało, ani nie rozśmieszyło - mimo działu, w którym jest - mnie to zdjęcie, tylko wbiło się idealnie w cały kościelny cyrk. Ok, może jest tak, jak piszesz. Ok, może i nie jest to "masakra"...ale doskonale obrazuje to, z czym od pewnego długiego okresu czasu kojarzy mi się Wielki Polski Przepotężny Kościół.
ps. nie jestem od Tuska, Palikota, czy tam <tu nazwisko dowolne>
termondar napisał(a):Tak to jest, jak ktoś chce dokopać kościołowi, to się czepi byle czego.
Fakt, lubię czasem dokopać kościołowi. Czy robię to nagminnie? Eeee, nie...czasem. Nie jestem wojownikiem spod sztandaru antykościelnego. Nie spędzają mi snu z powiek. Nie szanuję ich jako organizacji. Innych kościołów czy też wyznań też nie, jako organizacji. Żadna zorganizowana, zunifikowana, usystematyzowana forma religii do mnie nie trafia. Dawno już odeszli od idei, do której zostali powołani. Dłuuuuugi temat.
Czy jestem zbuntowanym nastolatkiem? No nie...już duży chłopczyk jestem. Światopogląd ugruntowany. Mam prawo nie szanować? Ano mam. Mam prawo nie wykazywać zrozumienia? Ano mam. Nie ma więc co linczować:).
Pozdrawiam