Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Poznania do Pereć

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robert1971
Autostopowicz
Trasa z Poznania do Pereć

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1971 » 02.03.2008 12:24

wiem że już temat ten byl poruszanu z milion razy.Ale niestety jest to mój pierwszy taki wyjazd za granice.Wyjeżdżam w lipcu,i z tego powodu mam wielką prożbę do zawodowców co byli już dobrych kilka razy.Jak byście moglimi napisać trase z Poznania do Poreć.Mogliyście też mi podać czas drogi.Na co również uważać i gdzie co kupować(winety itp.)

Z góry dziękuje za
informację.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2008 12:59

Witam,trasę musisz wyznaczyć sobie sam,pomogą tobie w tym http://map24.interia.pl/ lub http://www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/tpl/hme/MaHomePage.htm[/url]
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 04.03.2008 14:35

W zeszłym roku zrobiliśmy identyczną trasę P-P. W skrócie - Niemcy (bo od nas to blisko), Austria, Słowenia i Poreć. Jechalismy z dwójką maluchów. Wyjachaliśmy popołudniu, nocleg przypadkowy (hotel "gdzieś" przy niemieckiej autostradzie). Winiety na stacjach benzynowych.

Droga powrotna wyglądała inaczej, bo wyjechaliśmy z Chorwacji koło 6tej rano, a w Poznaniu byliśmy koło 1-szej w nocy. (Planowaliśmy jechać też z jednym noclegiem, ale jakoś fajnie się jechało, korków nie było i dzieciaki się nie buntowały).
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 06.03.2008 21:02

Możesz na przykład tak (jechałem tak właśnie 2 tygodnie temu):

- Wrocław
- Kłodzko
- Boboszów
- Olomouc
- Brno
- Wiedeń
- Graz
- Maribor
- Ljubljana
- Koper
- Porec

Z Wrocka do Porecu niecałe 1000 km - nocą spokojnie w 8 godzin można to zrobić
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 08.03.2008 20:37

Trasa jak wyżej chyba faktycznie najszybsza, natomiast oprócz ww. można jeszcze polecić ciekawą czeską mapę www.amapy.atlas.cz Poza tym, że opisy po czesku (łatwo się zorientować) to jest szybka i jesli chodzi o przejazd przez Czechy bardzo dokładna!
Violetta Szudra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violetta Szudra » 13.03.2008 20:49

Ja osobiście polecałabym Ci taka trasę -praktycznie bez korków.
Poznań
Jakuszyce
Praga
Czeskie Budziejowice
Linz
Klagenfurt - mogę polecić nocleg w tej okolicy (Ferlach)
Loiblpass -przejcie graniczne Austria-Słowenia
Lubljana
Koper
Poreć
Gdyby co ,to pisz
Pozdrawiam :papa:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 16.03.2008 22:53

Violetta Szudra napisał(a):Lubljana
Koper
Poreć
Gdyby co ,to pisz
Pozdrawiam :papa:

A zbudowali już autostradę z Koperu do połączenia z "Istarskim Y"?
Jeśli nie to z uwagi na korki sugerowałbym trasę Lublana - Postojna - Rupa - tunel Ucka - Porec.

Przez Koper przebiega szlak właskich wekendowiczów ciagnących na Istrię, i 2 lata temu z Puli do Koperu wlokłem się prawie 4 godziny :(

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone