Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Dubrovnik - Trieste

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pg179
Autostopowicz
Trasa Dubrovnik - Trieste

Nieprzeczytany postnapisał(a) pg179 » 26.08.2009 10:17

Witam.
Mam prośbę o opinię na temat w/w trasy. Chodzi dokładnie o odcinek płn, tzn czy bardziej opłaca się jechać autostradą A1 i potem A6 czy lepiej zjechać na Senj i jechać wzdłuż Adriatyku, do Rijeki. Dodam jeszcze, że będę jechał w środę czyli środek tygodnia i zależy mi przede wszystkim na czasie. Kompletnie nie znam tej drogi nr 8 i nie wiem czego mam się spodziewać.
Pozdrawiam
Seb.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seb. » 26.08.2009 10:45

tez chetnie przeczytam :) będę tą trasą (Triest-Senj) jechał w przyszły czwartek z tym że ja specjalnie ze wzgledu na widoczki :) Według wielu planerów i nawigacji w stosunku do atostrady róznica jest marginalna ale nie sugerowałbym sie tym bardzo.

pozdrawiam
tkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 26.08.2009 11:34

temat ponizej wam pomoze. Opisalem tam odcinek drogi od zjadu z autostrady do Rijeki.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15433&highlight
pg179
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pg179 » 27.08.2009 10:14

dzięki, po Twojej relacji chyba zdecyduje się na autostradę.
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 27.08.2009 20:47

Seb. napisał(a):tez chetnie przeczytam :) będę tą trasą (Triest-Senj) jechał w przyszły czwartek z tym że ja specjalnie ze wzgledu na widoczki :) Według wielu planerów i nawigacji w stosunku do atostrady róznica jest marginalna ale nie sugerowałbym sie tym bardzo.

pozdrawiam

Odcinek Triest-Senj jest trochę pokręcony i wymaga dużej koncentracji od prowadzącego. Odcinek Rjeka zadar jest tak męczący, że po jego przejechaniu mówiłem sobie - nigdy więcej - i tak już objechałem go 3 razy. ta trasa jest przepiękna.
Jedna uwaga. Droga przez Słowenię jest płatna. Żeby ją ominąć trzeba pokombinować. :sm:
Piotr1973
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr1973 » 30.08.2009 08:40

Cały różnica polega na tym, że albo szybko albo pięknie. Przejechałem całe wybrzeże od Wenecji do Dubrownika. Lubię jeździć więc tysiące zakrętów, podjazdy, zjazdy były dla mnie atrakcją. Zgadzam się, że trasa wymaga ciągłej koncentracji i kierowca nie ma komfortu swobodnego podziwiania widoków. Dla tych jednak, którzy lubią poza leżeniem plackiem na słońcu coś zobaczyć z całego serca polecam. Byliśmy z przyczepą campingową więc to dodatkowe utrudnienie i samochód napewno miałby inne zdanie na temat trasy :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone