agata26061 napisał(a):Siadamy również w małej knajpce "za mostem", gdzie pijemy piwo:
Czyżby czeski Kozel? Kufelek jest Kozla
Wieczornym spacerom po Pagu też się wcale nie dziwię
.png)
maslinka napisał(a):Czyżby czeski Kozel? Kufelek jest Kozla![]()
Lubię piwo, ale mój mąż zna się na tym o wiele lepiej, ale jak mu pokazałam to zdjęcie, to niestety też nie pamięta .png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):To nie szkodzi, że ciągle plażujecie. Wybrzeże Pagu zawsze miło pooglądać, księżycowy krajobraz jest niesamowity. Nawet na tych zdjęciach Twojego Syna, a co tam, itak będzie pamiątka.
.png)
Nie wspomniałam o temperaturach, ale przez większość naszych wakacji było mega gorąco. Temperatura powietrza myślę coś około 35 stopni, woda jak zupa. W basenie mieliśmy 29 stopni
.png)
agata26061 napisał(a):Koło nas siedziała grupka młodych dziewcząt – Chorwatek i śpiewały wraz z wokalistą tej piosenki:
https://www.youtube.com/watch?v=v0hKC5XJ7bg
Jedyne słowo, które zrozumieliśmy to marihuana![]()
![]()
![]()
Całkowicie nie wiem co to za zespół, bo trochę brzmi jak nasze polskie disco polo, ale dziewczyny śpiewały cały tekst
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):
A Zorica była![]()
.png)
agata26061 napisał(a):[b][size=150] Leci wtedy ta piosenka:
https://www.youtube.com/watch?v=s0GIaJuan9Y
.png)
sviva napisał(a):W 2011 r. byliśmy w Tunezji. Tam podczas rejsu "statkiem pirackim" też puszczali tą piosenkę. Cały statek mruczał w trakcie tekstu i tylko "uuuu hhhhhaaaaa" niosło się jak po stadionie. Do zabawy idealna piosenkaPuściłem właśnie fragment Żonie - pytam pamiętasz? A ona: no jasne, Araby
![]()
![]()
możesz napisać jeszcze coś o rejsie? Koszt? Dla dzieci 4,5 i 7 lat się nada?
empire13 napisał(a):Trasa Festini chyba się w porównaniu do 2020 nie zmieniła (to się pewnie okaże w kolejnej części). Ciekawe czy się menu obiadowe i ceny zmieniły
Mnie się fish picnic podobał ale bywałem już na lepszych w Cro
.png)
piotrf napisał(a):Właśnie dlatego warto popłynąć na taki rejs na początku pobytu , jako rozpoznanie w terenie , można wybrać cele przyszłych wycieczek i to takie najbardziej nam odpowiadające![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)

agata26061 napisał(a): Festini
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Pływamy przy Pagu!!! Ale super![]()
Taka spokojna woda. I tyle zieleniA podobno to księżyc
![]()
Fajnie wyglądacie tak gromadnie w morzu

anakin napisał(a):agata26061 napisał(a): Festini
Szczerze nienawidzę tego pudła i mam nadzieję, że kiedyś to zniknie (płonną, ale jednak mam)

Powrót do Nasze relacje z podróży