Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczegółowa trasa Rybnik - Chorwacja !!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 13.06.2007 12:16

Cześć Majkel, ja jechałam trzy razy tą trasą , o której pisze kuczi74, ale ja preferuję wyjazd w środku tygodnia, wtorek lub środa najdalej czwartek, tak, żeby uniknąć stania w korkach. Najgorszy jest przejazd przez Słowenię - tylko 100km, a ciągnie się okropnie. W tym roku chcemy jechać przez Węgry i BiH - unikniemy kosztó związanych z opłatami z aautostrady, a trasa - z tego co opowiadał mi kuzyn - całkiem fajna. Pozdrawiam - Basia.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 13.06.2007 16:38

bjk napisał(a):Cześć Majkel, ja jechałam trzy razy tą trasą , o której pisze kuczi74, ale ja preferuję wyjazd w środku tygodnia, wtorek lub środa najdalej czwartek, tak, żeby uniknąć stania w korkach. Najgorszy jest przejazd przez Słowenię - tylko 100km, a ciągnie się okropnie. W tym roku chcemy jechać przez Węgry i BiH - unikniemy kosztó związanych z opłatami z aautostrady, a trasa - z tego co opowiadał mi kuzyn - całkiem fajna. Pozdrawiam - Basia.

A ja jednak wolę trasę przez Austrię, którš wielokrotnie pokonywałam bez większych problemów. Nie mam przekonania do trasy przez Węgry, ponieważ Ÿle mi się kojarzy ( mieliœmy awarię samochodu, która na szczęœcie dobrze się skończyła). Ponadto droga wšska, zatłoczona przez ciężarówki, a jechaliœmy w œrodku tygodnia. Ja już tej wersji nie wybiorę, chyba że mnie ktoœ zmusi :D
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 13.06.2007 21:59

Ewka Zuber ale ta trasa którą opisuję i którą jechał też bjk to właśnie trasa przez Austrię i też ją jakoś wolę niż przez Węgry :) Chyba że cię zle zrozumiałem to wybacz.
bjk widzę że mamy podobne upodobania co do wyjazdów.Ja też wyjeżdżałem w tygodniu z tych samych powodów. Pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 13.06.2007 22:35

Sorry kuczi 74 :D :D :D moja odpowiedź dotyczy drugiej części wypowiedzi. Ja tak samo jak Ty preferuję jazdę przez Austrię. Dobrze Cię zrozumiałam. A tak na marginesie kiedy i gdzie spędzasz tegoroczne wakacje :?: bo ja z rodzinką i znajomymi od 4.08 będę w Pisaku :P
Wyjeżdżam 3 sierpnia nad ranem, nocleg w Plitwicach ( bez zwiedzania, bo byliśmy już 2 razy) i heja na południe. Dla mnie wakacje zaczynają się w momencie wyjazdu z podwórka :lol:
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 13.06.2007 23:00

Ok :) Dla mnie też wakacje sie zaczynają z momentem wyjazdu,co za ulga jak się zamknie drzwi od samochodu, że to już to ,na co tak długo się czekało.W tym roku będę spoglądał na Chorwację z góry jadę w Dolomity na Via Ferraty.Wyjazd 08.07.07r.A Chorwacja za rok myślę że Omiś :papa:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 13.06.2007 23:14

Trochę Ci zazdroszczę :P Takie wakacje spędziłam w zeszłym roku w Austrii. Były to wakacje bardzo aktywne, ale nie żałuję, bo jednocześnie naładowaliśmy akumulatory na cały rok. Ja mogłabym to powtórzyć, ale ze względu na dzieci, które zatęskniły za ciepłym morzem jedziemy na południe.
Oprócz Alp interesuje mnie jeszcze Skandynawia, mam nadzieję że uda mi się ją kiedyś zaliczyć :papa:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 15.06.2007 11:27

Witam
mam pytanie do Ewy Zuber
na innym wątku pisałaś o pobycie na Korculi w chyba Prizbie? szukam małego cichego campu a pisałaś coś o tuym, ze właśnie jest tam jeden?

Pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 16.06.2007 15:22

Tak, rzeczywiście jest w Prizbie mały kameralny camp na około 30 stanowisk. Nazywa się RAVNO . Właścicielem jest Branko Milat .Kemping znajduje się blisko plaży, jednak oddzielony jest od niej lokalną drogą. Na miejscu są sanitariaty i polowa kuchnia. Atutem jest jego wielkość ( należy do mini campów). Aha jeszcze jedno ; położony jest w gaju oliwnym. Proponuję zajrzeć jeszcze tutaj
http://www.korcula.net/firme/camps/kampovi.htm
i spojrzeć na camp o nazwie Tri Żala, położony w zatoce Tri żala. Leży on na stronie północnej wyspy i należy do miejscowości Żrnowo lub camp PALMA znajdujący się w miejscowości Żrnowska Banja.
Piotras
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras » 17.06.2007 12:39

Czy to prawda że wiadukt z Wodzisławia do Rybnika jest już otwarty. Wczoraj wracałem z Wodzisławia na Żory ale skoro wiadukt czynny to można by z Chałupek na Gliwice jechać i na A4 wjechać i dalej do Katowic?
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 17.06.2007 13:36

Obiecali oddać 15.06 . Nie jechałam jeszcze, ale jak tylko będę wiedzieć coś na ten temat, dam znać :roll:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 18.06.2007 08:19

bardzo dziękuję za info :)
Piotras
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras » 18.06.2007 14:45

Tak ten most jest już otwarty, znajomy na gg potwierdził na 100% tym samym trasa do Chałupek będzie jeszcze lepsza :D
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 18.06.2007 15:12

Piotras napisał(a):Czy to prawda że wiadukt z Wodzisławia do Rybnika jest już otwarty. Wczoraj wracałem z Wodzisławia na Żory ale skoro wiadukt czynny to można by z Chałupek na Gliwice jechać i na A4 wjechać i dalej do Katowic?

Potwierdzam most jest już otwarty.DROGA WOLNA! :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Szczegółowa trasa Rybnik - Chorwacja !!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone