Kiepura napisał(a):Rozumiem, w mediach królują bajki o setkach miliardów lansowane przez przeciwników, ale...
Kiepura napisał(a):Obiekty infrastruktury, zresztą nieporównanie mniejsze niż przed Euro, (Zakopianka, kolej do do Zakopanego itd.) i tak powstaną więc liczenie ich w kosztach jest problematyczne jak dla mnie.
Niech pomyślę. Nie Ty podczas dyskusji o kosztach EURO 2012, którego byłeś zaciekłym przeciwnikiem, do kosztów organizacji wliczałeś budowę dróg, koszenie trawy, serwis ToiToi-ów itd.
No nie poznaję kolegi.
Kiepura napisał(a):Wg najnowszych danych obiekty sportowe które trzeba zbudować i które po IO będą służyć polskim sportowcom to 800 milionów złotych.
Gdy pomyślę optymizm zobaczę Ciebie.
Organizacja takiej imprezy będzie liczona w mld złotych.
Mocno kibicuję Małopolsce, bo obiekty zostaną, drogi również, no chyba, że je zdemontują po ewentualnych IO.
Barcelona po organizacji IO odniosła 50 % wzrost liczby turystów i tak zostało do dzisiaj.
Z mojego podwórka, z portalu naszemiasto...
Łącznie w punktach w sezonie 2013 w porównaniu do poprzedniego odnotowano 25 % wzrost odwiedzin turystów krajowych i zagranicznych.
To się przekłada na kasę.
Każda taka impreza to promocja kraju, bez względu gdzie będzie zorganizowana a takie opinie...
Kiepura napisał(a):Największym wrogiem IO w Krakowie nie jest Oslo a lobby warszawsko-wrocławsko-gdańskie.
...głoś jak będziesz stać obok tego gościa od papryki.
Chociaż nie, z nim już też pojechali, już go nie potrzebują.
Obstawiałem 4 medale i bardzo chciałbym się mylić.
Kolego
Grzegorzu dobrze Ci idzie ogarniania takich sportowych wątków.
Za tydzień kończy się Soczi, może warto pomyśleć nad założeniem wątku o Mundialu.
Jakieś tabelki z meczami, typowanie meczu otwarcia. Do czerwca niewiele a dyskutować nie zawadzi.
Pozdrawiam.