Ps. Przez lata ubiegłe problem 35 Euro za parę kilometrów autostrady mnie nie interesował.
Pestro napisał(a):Witam ponownie, w zwiazku ze zbliżajacym się sezonem wakacyjnych wyjazdów, może udałoby się zaktualizować dane dotyczace przejazdu przez Słowenie.
Arek napisał(a):W tej materii wszystko wiadomo. Na dzień dzisiejszy obowiązują ceny winiet z ubiegłego roku, od 1 lipca 2009 będzie winieta tygodniowa w cenie 15 euro. Rondo w Peśnicy płatne. Aby jechać bez opłat to trasą Mureck, Lenart, Ptuj.
Pestro napisał(a):... nie kupować winietki przez Czechy...
Pestro napisał(a):W tym roku myslałem też aby nie kupować winietki przez Czechy, bo jadąc od Lubawki do Znojma mam o wiele krotszą drogę niż Boboszów -Brno itd...
Mosqito napisał(a):bez winiety 5 godzin ... mając winietkę za 330 koron .. 2h30 ...
Mosqito napisał(a):Pestro napisał(a):W tym roku myslałem też aby nie kupować winietki przez Czechy, bo jadąc od Lubawki do Znojma mam o wiele krotszą drogę niż Boboszów -Brno itd...
Jak pierwszy raz jechałem do CRO też (sugerując się odległością z mapy) wybrałem Lubawka - Znojmo. Efekt ?? 5 godzin i maksymalne wkur...ienie logiką oznakowania i ilością ograniczeń. Od tej pory kupuję winietkę za 330 koron na cały miesiąc i jadę Boboszów - Ołomuniec - Brno - Breclav 2h30 - 2h40min bez stresów.
Pestro napisał(a):Zgadza się, tylko ile czasu straciłeś i nerwów jadąc do Boboszowa
Pestro napisał(a):... ja mam do Lubawki 45km, a do Boboszowa prawie 140. Boboszów przerabiałem 3-razy, tym razem GPS i Lubawka -Znojmo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi