Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmów nie na temat ciąg dalszy...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 17:46

killer napisał(a):alessandro1977 Ja się nie obrażam,tylko nie pozwalam siebie obrażać. Domyślam się że kogoś denerwuje to, że ktoś zamiast godzinami czytać opisy wycieczek ( na ogół b.fajne) śmie zadawać pytanie wprost .Ale po pierwsze primo - nie wszystko w tych opisach można znaleźć ,po drugie primo-nie zawsze jest czas na śledzenie ,a pytanie nurtuje "tu i teraz" , a potrzecie primo-to jeszcze nie powód aby robić z siebie forumową wyrocznię i obrażać innych ( sorry ,ale dla mnie nazywanie kogoś pasożytem jest obraźliwe) Panu mądremu chciałem przypomnieć ze Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów ( z naciskiem na WYMIANY ) między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Pozdrawiam 8)

Najłatwiej jest walnąć pytanie i reszta już ma odpowiadać bo kolega tak chce i go coś nurtuje. Na tym polega cierpliwość, że do gotowej odpowiedzi dochodzi się samemu często długo, a nie jak kanapki podane przez mamusię na tacy już i teraz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 18:19

MorskiPas napisał(a):Widocznie przeoczyłem, bo nie kojarzę.

Krzysztof ja uważam sprawę za niebyłą...ot coś tam się komuś źle napisało na klawiaturze i wsio. Tylko dziwi mnie zawsze ta różnica w traktowaniu pewnych zachowań..taką mam świadomość że jest jak w moim opisie pod avatarkiem....... ale o tym już kiedyś dyskutowaliśmy na forum.. . Do wspólnego zdania na pewne sprawy nam daleko i tak niech zostanie. Nie jest moim celem uświadamiać Tobie że wg mnie nie zawsze masz do końca rację bo i po co. Najważniejsze że dla mnie zbliża się czas wielkiej próby (kalendarzowej) ..a reszta to .... ot takie zwykłe ...forumowe Polaków rozmowy. pozdrav.
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.11.2009 19:17

zebik napisał(a):Najłatwiej jest walnąć pytanie i reszta już ma odpowiadać bo kolega tak chce i go coś nurtuje.

Generalnie po to właśnie są fora
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 19:19

piotr68 napisał(a):
zebik napisał(a):Najłatwiej jest walnąć pytanie i reszta już ma odpowiadać bo kolega tak chce i go coś nurtuje.

To teraz zadaj sobie pytanie co by było gdyby każdy bez zastanowienia i przestudiowania paru tematów zadawał pytanie - ŚMIETNISKO I SYF, a nie forum by się zrobiło. :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.11.2009 19:23

zebik napisał(a):To teraz zadaj sobie pytanie co by było gdyby każdy bez zastanowienia i przestudiowania paru tematów zadawał pytanie -

Nie dostałby odpowiedzi :wink: bo komu by się chciało codziennie kilka razy odpowiadać na to samo pytanie i pisać to samo każdemu :lol: co innego podrzucić link do wątka z odpowiedzią...
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.11.2009 19:33

zebik napisał(a):
piotr68 napisał(a):

To teraz zadaj sobie pytanie co by było gdyby każdy bez zastanowienia i przestudiowania paru tematów zadawał pytanie - ŚMIETNISKO I SYF, a nie forum by się zrobiło. :D

Przynajmniej to forum żyje. Wolałbyś , żeby wyglądało jak np. bardzo fajne (tylko niezbyt używane) forum http://www.camping.fora.pl/ parę postów na rok. Jasne że wszystko można tu można znaleźć jeżeli komuś chce się poszukać. Sam znajduję od kilku lat wszystkie potrzebne informacje. BO JEST TU PRAWIE WSZYSTKO O CHORWACJI i turystyce w ogóle. Tyle, że nie zawsze aktualne przez 5 czy sześć lat dużo może się zmienić.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.11.2009 20:25

zebik napisał(a):Najłatwiej jest walnąć pytanie i reszta już ma odpowiadać bo kolega tak chce i go coś nurtuje. Na tym polega cierpliwość, że do gotowej odpowiedzi dochodzi się samemu często długo, a nie jak kanapki podane przez mamusię na tacy już i teraz.

Z początku myślałem, że żartujesz, ale widzę, że to nie jest podpuszczanie z Twojej strony. Jeśli napisałeś to serio, to znaczy, że nie odróżniasz forum od bloga. Na forum wolno, a nawet należy zadawać pytania.

Zresztą nie wiem, czy pisząc to miałeś świadomość jak się ta sprawa zaczęła. Ten wątek został wydzielony z tego, a pytanie brzmiało:
killer napisał(a):Witam.Mam pytanko do forumowiczów-jaką miejscowość polecacie na płw Peljesac (lubie małe ,klimatyczne mieścinki), i czy to prawda że duże znaczenie ma to z której stronie plw sie stacjonuje ? Chodzi mi o temp wody,wiatr itp.)

kilka postów niżej padła krótka i rzeczowa odpowiedź:

alessandro1977 napisał(a):Co do temperatury wody to mogę powiedziec tylko tyle, że zeszłego lata przy półwyspie od strony lądu była bardzo zimna woda...uciekłem więc po 2 dniach i zakotwiczyłem po drugiej stronie w Orebić gdzie woda była miodzio...nie wiem dlaczego tak było...w każdym razie na północy ( Rogoźnica, Primosten ) była bardzo ciepła woda...

Teraz spróbuj użyć wyszukiwarki i napisz nam ile czasu zajęło Ci znalezienie odpowiedzi na pytanie czy to prawda że duże znaczenie ma to z której stronie plw sie stacjonuje ? (oczywiście pomijając post alessandra).

Naprawdę nie wiem dlaczego Popiel alias pasażer nazwał pytającego pasożytem, ale wiem, że już więcej tego nie zrobi.

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 21:10

MorskiPas napisał(a):Na forum wolno, a nawet należy zadawać pytania

Krzysztof pewnie, że wolno ale ile razy o tym samym lub podobnym jestem na forum prawie 2 lata i zadałem dosłownie parę pytań, a wpadają goście gdzieś mniej więcej około 10 maja i po sto pytań typu
"po ile winieta"?, "jaką drogą do cro"? itp itd. ect. śmietnisko straszne, a Jorguś z cierpliwością godną wyższej sprawy śle leniom linki i podpowiada, a powinien temat zamknąć i kropka.

Co do Popiela to myślę, że gość ma bardzo dużą wiedzę na temat Chorwacji, obyczajów i innych tematów z tym krajem związanych i po prostu puściły mu nerwy wobec killera i wobec ciebie jak zobaczył nowy o post o niczym i jeszcze twój przytyk wobec niego. Z resztą jest w tym sporo racji jak pisał Allessandro, że są równi i równiejsi, że nie zacytuje sławnego wątku o policji słowackiej w której i ty brałeś udział Krzysztofie.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.11.2009 21:25

zebik napisał(a):a Jorguś z cierpliwością godną wyższej sprawy śle leniom linki i podpowiada, a powinien temat zamknąć i kropka.

I właśnie co niektórym to przeszkadza :wink: zamknąć wątek jest najprościej ,ktoś kto nie ma chęci odpowiadać w nowym wątku niech się nie udziela i spokój :D a nie pisać z podtekstem :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 21:32

MorskiPas napisał(a):
Naprawdę nie wiem dlaczego Popiel alias pasażer nazwał pytającego pasożytem, ale wiem, że już więcej tego nie zrobi.
pozdrav K

..no i jak w programie.."mamy Cię"...Nazwanie kolegi killera pasożytem może nie było trafnym...fakt. Ale są przecież wątki gdzie dopuszczaliście bardziej ostre , powiedziałbym nawet chamskie odzywki i jakoś nikomu nie przyszło do głowy zareagować. Czy to trudno zrozumieć ze takie agresywne odzywki działają nie tylko jako rozśmieszacze dla reszty czytających ale u tych do których są skierowane mogą wywoływać gniew. Słynny przykład choćby IV RP.
Jasne, chyba się domyślam co mi (jeśli w ogóle) odpiszesz..... ale postarałbym się zrozumieć bardziej dwie strony konfliktu jako admin albo reagować od razu, nie dopuszczając do takich zaognionych sytuacji.Pozwoliłem sobie trochę napisać bo widzę ze emocje już opadły i można rzeczowo w deszczowy wieczór pogadać...to tyle...
..chyba wiem dlaczego więcej tego nie zrobi..zabraliście pasażerowi klawiaturę :?: :wink:
Ostatnio edytowano 12.11.2009 21:37 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 21:33

jorgus111 napisał(a):
zebik napisał(a):a Jorguś z cierpliwością godną wyższej sprawy śle leniom linki i podpowiada, a powinien temat zamknąć i kropka.

I właśnie co niektórym to przeszkadza :wink: zamknąć wątek jest najprościej ,ktoś kto nie ma chęci odpowiadać w nowym wątku niech się nie udziela i spokój :D a nie pisać z podtekstem :?

To ty powinieneś z aureolą chodzić nad głową, ale skoro lubisz odpowiadać, udzielać rad tym co zadają proste i pytania często je powtarzają no to twoja sprawa. :D

PS - przejrzyj ten wątek http://cro.pl/forum/viewforum.php?f=30
będziesz wiedział o czym piszę.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.11.2009 21:47

zebik napisał(a):
MorskiPas napisał(a):Na forum wolno, a nawet należy zadawać pytania

Krzysztof pewnie, że wolno ale ile razy o tym samym lub podobnym jestem na forum prawie 2 lata i zadałem dosłownie parę pytań, a wpadają goście gdzieś mniej więcej około 10 maja i po sto pytań typu
"po ile winieta"?, "jaką drogą do cro"? itp itd. ect. śmietnisko straszne, a Jorguś z cierpliwością godną wyższej sprawy śle leniom linki i podpowiada, a powinien temat zamknąć i kropka.

Dlatego poprosiłem Cię, żebyś użył wyszukiwarki i znalazł odpowiedź na pytanie o strony półwyspu Pelješac. Jeśli byś znalazł, to mógłbyś bronić tezy, że to pytanie killera było głupie, bezzasadne i zaśmiecające forum.

zebik napisał(a):jest w tym sporo racji jak pisał Allessandro, że są równi i równiejsi, że nie zacytuje sławnego wątku o policji słowackiej w której i ty brałeś udział Krzysztofie.

Jak mnie pamięć nie myli to w wątku o słowackiej policji stanąłem po Twojej stronie, stąd wniosek, że to Ty należysz do tych równiejszych. :?:

Popiel wiedzę owszem ma, ale ma też obyczaje. Takie obyczaje, które destabilizują forum. Z prostego pytania o Pelješac zrobiła się flejm na kilka stron. A wystarczyło odpowiedzieć. Alessandro odpowiedział i dostał w nos od Popiela. Wiele razy prosiłem Popiela, żeby złagodził swój sposób pisania, bo nie każdy rozumie jego dowcipy, ale on był głuchy na moje prośby.

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 21:56

MorskiPas napisał(a):Dlatego poprosiłem Cię, żebyś użył wyszukiwarki i znalazł odpowiedź na pytanie o strony półwyspu Pelješac. Jeśli byś znalazł, to mógłbyś bronić tezy, że to pytanie killera było głupie, bezzasadne i zaśmiecające forum.

Ale takie pytanie jest bez sensu - można zapytać inaczej albo samemu dociec po której stronie jest fajniej. To jest pytanie z gatunku "która ładniejsza brunetka czy blondynka"

MorskiPas napisał(a):Jak mnie pamięć nie myli to w wątku o słowackiej policji stanąłem po Twojej stronie, stąd wniosek, że to Ty należysz do tych równiejszych. :?:

Stanąłeś ale pamiętasz o czym poza "nawiasem" rozmawialiśmy.

MorskiPas napisał(a):Popiel wiedzę owszem ma, ale ma też obyczaje. Takie obyczaje, które destabilizują forum. Z prostego pytania o Pelješac zrobiła się flejm na kilka stron. A wystarczyło odpowiedzieć. Alessandro odpowiedział i dostał w nos od Popiela. Wiele razy prosiłem Popiela, żeby złagodził swój sposób pisania, bo nie każdy rozumie jego dowcipy, ale on był głuchy na moje prośby.

pozdrav K

Wiesz z tym to bym polemizował języczek cięty ma z resztą jak każdy inteligencik ale wolę takie przysranie niż chałturzenie jakiegoś "starego forumowicza" i zlot reszty jego koleżków co się znają z reala.
pozdav
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.11.2009 22:13

zebik napisał(a):
MorskiPas napisał(a):Dlatego poprosiłem Cię, żebyś użył wyszukiwarki i znalazł odpowiedź na pytanie o strony półwyspu Pelješac. Jeśli byś znalazł, to mógłbyś bronić tezy, że to pytanie killera było głupie, bezzasadne i zaśmiecające forum.

Ale takie pytanie jest bez sensu - można zapytać inaczej albo samemu dociec po której stronie jest fajniej. To jest pytanie z gatunku "która ładniejsza brunetka czy blondynka"

Dam Ci taki przykład. Niedaleko Pelješca na Korčuli jest miejscowość Lumbarda. Są tam dwie piaszczyste plaże, jedna od strony lądu, a druga od strony otwartego morza. Na tej od strony lądu woda jest dużo zimniejsza. Jesteś w stanie sam wydedukować, że tak jest? A jak nie jesteś, to jak zadasz pytanie, zakładając, że nie wiesz o tej różnicy temperatur, ale coś ci się o uszy obiło, że jedna plaża jest lepsza?
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.11.2009 22:27

lubelski napisał(a):..no i jak w programie.."mamy Cię"...Nazwanie kolegi killera pasożytem może nie było trafnym...fakt. Ale są przecież wątki gdzie dopuszczaliście bardziej ostre , powiedziałbym nawet chamskie odzywki i jakoś nikomu nie przyszło do głowy zareagować.

Co innego Hyde Park, co innego reszta forum. Zabierając głos w IV RP robisz to na własną odpowiedzialność i musisz się liczyć z tym, że nikt Cię bronił nie będzie.

W tym przypadku jest tak, że ja wielokrotnie prosiłem Popiela, żeby nie przyjmował postawy samozwańczego szeryfa, bo to rodzi agresję i powoduje niepotrzebne awantury. Upomniałem go też w tym wątku i co mi odpisał? Odpisał mi NIE PIERDOL. Uważam, że jako administrator mam prawo zwracać uwagę użytkownikom, nawet jeśli moja racja jest subiektywna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rozmów nie na temat ciąg dalszy... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone