Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Riwiera Makarska,Peljesac

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 12.02.2010 10:12

Witam,
Prosiłbym o pomoc w temacie: Czy korzystał ktoś z kwater prywatnych
z możliwością wejścia na kompleks (ośrodek), gdzie są baseny lub plaża piaszczysta na Riwierze Makarskiej lub też na Półwyspie Peljesac? Czy takie ośrodki jak na Istrii czy koło Zadaru się tam znajdują? Wybieramy się z dwójką małych dzieci a chcielibyśmy im uatrakcyjnić troszkę pobyt. Z góry dzięki.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.02.2010 12:01

Pytasz o aquapark, czy o kompleks hotelowy z udziwnionymi basenami? Na Riwierze Makarskiej aquaparku nie ma. Wielkich molochów hotelowych też nie ma. Są hotele z basenemi (zazwyczaj w jednym hotelu jest jeden basen). Z wejściem bywa różnie. Tam, gdzie jest All Inclusive od razu będzie widać, żeś wlazł na krzywy ryj, bo nie będziesz mieć opaski na przegubie. Wejście jest wtedy zazwyczaj tylko przez hotel. Może nie kombinuj, tylko poszukaj oferty dla swojej rodziny w hotelu z basenem i animacjami dla dzieci? A jak nie, to wysil się trochę i zapewnij im inne atrakcje niż korzystanie z tego, za co zapłacili "ci państwo"...

Plaża piaszczysta jest w zatoce Mlaska na Hvarze - 5 km od Sućuraju. No ale z atrakcji jest tam tylko kemping...
Ostatnio edytowano 13.02.2010 16:57 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 13.02.2010 13:25

Tam gdzie jest all inclusive, nie zawsze są wyłącznie ludzie z opaskami na rękach.
Można sobie dokupić all inclusiwe, a reszta ma np. HB - a wtedy opasek nie dostajesz.
Chyba chodziło mu o baseny, a nie o aquapark
niuniek napisał(a):(...)Czy korzystał ktoś z kwater prywatnych
z możliwością wejścia na kompleks (ośrodek), gdzie są baseny

Poza tym, to jego sprawa, co będzie robił na wakacjach.
Jak napisał jedzie z dwójką małych dzieci, więc atrakcją dla nich będzie właśnie basen, (czy dmuchane zdeżdżalnie), a nie "inne atrakcje" (zabytki??).
Pozdrawiam! :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.02.2010 16:57

No ja miałam na myśli te zamknięte ośrodki AI - które zazwyczaj są w wyższym standardzie własnie z bajerami (3 baseny, zjezdżalnie, brodziki i inne duperele).
Wg mnie atrakcją jest właśnie pobyt nad morzem - nawet dla małych dzieci :) Żyjątka, muszelki, ponton... BASEN dmuchany też można sobie na plaży postawić. Inne atrakcje... Jak się ma dzieci, to się nie ma typowych wakacji tylko dla siebie - dzieciakom trzeba zapewnić odpowiednie zajęcie, a nie liczyć na to, że plac zabaw czy hasanie w basenie załatwi sprawę. Ale cóż - wszystko zależy od inwencji rodziców. Jednym się chce, innym nie. Mnie by się nie chciało denerwować i myśleć o tym, czy mnie wpuszczą na taki basen, czy tez nie; nabawię się jakiejś choroby (basen to basen), czy nie... Przypuszczam, że rodzic w moim wieku, czyli pokolenie, które JUŻ NIE MUSI kombinować, żeby zapewnić dzieciom świetne wakacje... W odrodzonej Polsce nauczone moralności i etyki. A może po prostu uczciwości?
Oczywiście, że JEGO sprawa, co będzie robił na wakacjach. A moja, że sobie to komentuję i wyrażam swoją opinię.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 13.02.2010 18:19

Z całą pewnością się zgadzam 8)
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 13.02.2010 19:54

Dzięki za info , bo już myślałem , że nikt mi nie pomoże.Chodziło mi o taki komleks jak np.Villa Rubin, czy ośrodek Amarin na Istrii, tudzież Village Zaton koło Zadaru czyli ośrodek z basenami, były tam domki typu bungalow, troszkę sportu i moć atrakcji dla dzieci.Byłem tam i dzieci były zadowolone.Mnie wystraczy morze i maska na twarzy ale cóż...Hotele faktycznie z pseudo basenami mnie nie interesują.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 13.02.2010 20:03

No i jeszcze jedno sprostowanie dla kolegów, nie mam zamiaru kogoś okradać, byłem w takich ośrodkach (kompleksach), które wymieniłem wcześniej , dodać mogę jeszcze Punte Verudele w Puli i zapewniam , że tam każdy może wchodzić jak chce i kiedy chce bo ośrodki na tym zarabiają skoro siedzi się tam cały czas, pogra w tenisa, wykupi posiłki, zamówi lody. i skorzysta z płatnych zjeżdżalni, a jak wiecie dzieci to wieczna skarbonka. I zwyczajnie czegoś takiego szukam na Peljesacu lub Makarskiej, bo chcę posunąć się troszkę w dół, choć pod Omisiem też byłem. Pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.02.2010 20:12

No to się wyjaśniło :) O jakie ośrodki Ci chodzi. No to takich jak Zaton koło Zadaru (tych z Istri to nie znam, tylko słyszałam o nich), to na Makarskiej Riwierze z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ NIE MA. Na półwyspie Peljesac też nie (jeśli się mylę - niech ktoś sprostuje!).

P.S.

I tak się składa, że odpowiadały w tym watku dwie koleżanki, nie zas koledzy ;)
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 13.02.2010 20:43

Jeszcze raz dzięki i sorry za moją gafę, marnym jestem jednak znawcą płci pięknej, że nie wywnioskowałem z kim piszę,Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone