Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rezygnacja ? Włochy ? Hiszpania ?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adsx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adsx » 21.05.2008 19:13

Witam wszystkich, wybieramy się do Cro po raz czwarty z rzędu. Do tej pory zawsze "w ciemno". W tym roku postanowiłem coś znaleźć... i zarezerwować na riv. makarskiej od 6.07 na 7-12 dni. Coś "ambitnego" z tarasem z widokiem na morze dla dwóch osób. Cena nie gra roli. Jeśli apartament jest tego wart może być nawet pow. 100eur za dobę. Ale.... po kilku godzinach gapienia się w monitor i mailach do różnych właścicieli stwierdziłem, że wszystko co ładne jest ZAREZERWOWANE :-( Czyżbym zabrał się za późno za szukanie ?? Czy Cro stała się podwójnie popularna w stosunku do poprzednich trzech lat ?
Jakie jest Wasze zdanie i doświadczenia ?
Czy w akcie "desperate" nie warto jechać do Włoch czy Hiszpanii ?
Wydaje się, że jazda w ciemno w tej sytuacji to szaleństwo :-(

Podrav
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.05.2008 19:31

...
Ostatnio edytowano 22.05.2008 00:35 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.05.2008 19:44

Adsx napisał(a):. Cena nie gra roli.

Jeżeli faktycznie cena nie gra roli ....... to jesteś śmieszny nad wyraz ( lub prowokujesz).
Rezerwuj sobie hotel ..... napisz im tylko że płacisz każdą cenę.

Chcesz apartament .... pisz do właściciela że płacisz podwójnie. Gwarantuję, że będzie tak jak chcesz.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.05.2008 19:52

Adsx napisał(a):Czy w akcie "desperate" nie warto jechać do Włoch czy Hiszpanii ?

Podrav

Jedź do Peru, to będzie podróż Twojego życia :D .

P.S. Trochę zazdrościłem premierowi tej podróży. :D

Ja jadę w ciemno " N-ty" raz do Chorwacji, od 20 czerwca wyspa Hvar a po 10 dniach gdzieś na stałym lądzie. :wink:
W sumie ponad 3 tygodnie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 21.05.2008 20:16

krakuscity napisał(a):
Adsx napisał(a):Czy w akcie "desperate" nie warto jechać do Włoch czy Hiszpanii ?

Podrav

Jedź do Peru, to będzie podróż Twojego życia :D .

P.S. Trochę zazdrościłem premierowi tej podróży. :D

Ja jadę w ciemno " N-ty" raz do Chorwacji, od 20 czerwca wyspa Hvar a po 10 dniach gdzieś na stałym lądzie. :wink:
W sumie ponad 3 tygodnie.

Zazdroszczę tak długiego pobytu.
Adsx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adsx » 22.05.2008 09:03

do woka:

1. Nie cierpię hoteli w czasie urlopu. Hotel jest koniecznością w czasie delegacji. Oczywiście - kwestia gustu.
2. Sam jesteś śmieszny nad wyraz - aby nie powiedzieć dosadniej...
3. Licytacja z właścicielem i przebijanie takich jak ty, którzy już coś mają zarezerwowane ? Nie odpowiada mi to... Dzięki za życzliwość...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.05.2008 09:20

Za rezerwację zabierasz się trochę poźno. Prawdą jest, że to co atrakcyjne rezerwowane jest wcześnie, obojętnie, czy ze względu na cenę, czy na lokalizację....
krakuscity Ci zasugerował, żeby jechać w ciemno i jestem przekonany, że coś znajdziesz.
Powinieneś byc tylko w miarę wcześnie w sobotę lub najlepiej na początku tygodnia. Wtedy nie ma wyścigu szczurów do kwater.
Dziwnych opinii nie sluchaj. Forum to także statystyka..... :roll:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.05.2008 16:16

Adsx napisał(a):do woka:

1. Nie cierpię hoteli w czasie urlopu. Hotel jest koniecznością w czasie delegacji. Oczywiście - kwestia gustu.
3. Licytacja z właścicielem i przebijanie takich jak ty, którzy już coś mają zarezerwowane ? Nie odpowiada mi to... Dzięki za życzliwość...

Przecież napisałem również, że pisz do właściciela apartamentu .... płacisz poczwórnie. :D :wink:
Dla jasności .... takich co cena nie gra roli, siostra ( biuro turystyczne) widzi codzień na pęczki. Co to za "element" (słowa siostry), .... nie będę pisał.
Podkreslam, jeżeli będę coś chciał a "cena nie gra roli" , to nie wyobrażam sobie, że by tego nie mieć ( chyba nie tylko ja).

Nie cierpisz hoteli ...... mam podobnie. Zatrzymuje się w pensjonatach.
Nigdy nie rezerwuję a zawsze mam miejsce :D :D
Adsx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adsx » 23.05.2008 17:50

woka napisał(a):
Adsx napisał(a):do woka:

Dla jasności .... takich co cena nie gra roli, siostra ( biuro turystyczne) widzi codzień na pęczki. Co to za "element" (słowa siostry), .... nie będę pisał.

Ehh, dziecko... albo duże dziecko (mentalnie raczej dziecko)
i obraża poważnych ludzi. Słuchaj, kolego:
Jeśli nie masz co robić - pobaw się ... może być z siostrą.

EOT
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2008 08:53

Adsx..... piszesz do mnie "dziecko". :lol: Mocno zdziwisz się jakie ze mnie jest dziecko. 8O
ps. widzę, że jednak trafiłem w czuły punkt. Nie pierwszy raz. Znam, znam to .... :wink: Ponadto skup się na meritum sprawy a nie na "obrażaniu".

Niefortunnie napisałeś "cena nie gra roli" więc ja to podchwyciłem. Przypuszczam, że stać Cię na wczasy "wypasione" w dowolnym końcu świata ( tak na upartego, to chyba większość z nas stać- jak się bardzo chce). Pytanie tylko - po co ???

ps. 2 .. napisałeś również, że "mentalnie raczej dziecko" :D ... dzięki za to słowo. To dla mnie duży komplement. ( zawsze miałem opinię "za poważny"). Chciałbym być teraz tym "dużym dzieckiem". :lol: No cóż, lata lecą. :cry:
stafid
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stafid » 24.05.2008 21:03

FUX napisał(a):Za rezerwację zabierasz się trochę poźno. Prawdą jest, że to co atrakcyjne rezerwowane jest wcześnie, obojętnie, czy ze względu na cenę, czy na lokalizację....
krakuscity Ci zasugerował, żeby jechać w ciemno i jestem przekonany, że coś znajdziesz.
Powinieneś byc tylko w miarę wcześnie w sobotę lub najlepiej na początku tygodnia. Wtedy nie ma wyścigu szczurów do kwater.
Dziwnych opinii nie sluchaj. Forum to także statystyka..... :roll:

Tak jest, FUX i ja dobrze ci radzimy:
- nie ścigaj się ze szczurami
- nie przepłacaj bo nie jesteś w stanie
- słuchaj bardziej doświadczonych cromanioli
- nigdy nie patrz na statystykę (chyba że własną i to nocą)
- nie szacuj ryzyka to nie ubezpieczalnia
- zobacz co w lustrze widać

Pozdrowionka

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone