Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Austrie w czasie mistrzostw??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ag38
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag38 » 26.05.2008 16:04

wyjeżdzamy 22 czerwca i obawiamy się korków związanych z mistrzostwami :cry: mają tez być kontrole paszportowe co może wydłużyć oczekiwanie, jedziemy z dziećmi, a jak to bywa każde opóźnienie jest dość męczące 8O
jak myślicie, jechać przez Węgry?? tam znowu Balaton :P
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.05.2008 17:11

Ten temat już był poruszany.... :roll:
Pytanie powinno być doprecyzowane, o której we Wiedniu...
W niedzielę, to wiedeńczycy raczej wracaja do Wiednia, niż z niego wyjeżdżają, a to Was raczej dotyczy.
Szerokiej drogi!
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 26.05.2008 17:28

Ja zamierzam przejezdzac wokol Wiednia 24 czerwca - dzień przed polfinałem i do tego w godzinach poludniowych obwodnica A2. Jest to wtorek - normalny dzionek pracy i nie spodziewam sie zbyt duzego natezenia ruchu - owszem napewno zwiekszy sie od normalnego ale nie bede kombinował z trasą .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.05.2008 17:31

pierzaczek napisał(a): ale nie bede kombinował z trasą .

... i słusznie.... 8)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 26.05.2008 20:17

Po Niemczech w czasie mistrzostw jeździło się normalnie - na granicy wiekszych kolejek nie stwierdziłem. W miastach gdzie były mecze nawet w dniu meczu problemów nie było - a miałem okazję jeździć po Zagłębiu Ruhry - byłem na meczu w Gelschenkirchen jak i wracałem z Włoch przez Monachium w dzień półfinału. Nie ma się co stresować. Większy problem we Wiedniu "robią" godziny szczytu niż mecz na który max wchodzi 50 tys ludzi z czego większość dociera na stadion komunikacja publiczną ( w Niemczech jak miałeś bilet na stadion to jeździłeś za darmo).
Problemem może byc ewentualna jazda w dzień meczu Polaków - bo mogą trzepać w Mikulovie ale 22 czerwca nasza reprezentacja dawno będzie już w Polsce :wink:
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 26.05.2008 20:45

Pierszy raz do chorwacji mam tam być 12 czerwca więc wyjazd 11 no powiedzny wieczorem. Myślałem o trasie przez węgry albo 86 albo nad balaton i tam nocleg. Ale może jechac przez wiedeń i na graz ale boję się kłopotów związanych z mistrzostwami czy słusznie się obawiam poza tym miejsce docelowe to trogir więc kawałek drogi boję się połknąć drogę za jednym zamachem sam prowadzę a może jakieś sugestie?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.05.2008 20:48

fhuzbych napisał(a):Pierszy raz do chorwacji mam tam być 12 czerwca więc wyjazd 11 no powiedzny wieczorem. Myślałem o trasie przez węgry albo 86 albo nad balaton i tam nocleg. Ale może jechac przez wiedeń i na graz ale boję się kłopotów związanych z mistrzostwami czy słusznie się obawiam poza tym miejsce docelowe to trogir więc kawałek drogi boję się połknąć drogę za jednym zamachem sam prowadzę a może jakieś sugestie?

Do Trogiru możesz dac rade na raz. Wyjazd koło 2.00 nad ranem i będzie ok.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 26.05.2008 21:13

12 czerwca mecz wiedeń polska austria a ja jade na 12 czyli 11/12 to chyba bez sensu pchać się na austrię
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.05.2008 06:17

fhuzbych napisał(a):12 czerwca mecz wiedeń polska austria a ja jade na 12 czyli 11/12 to chyba bez sensu pchać się na austrię

Dobę do Wiednia będziesz jechał :roll: :wink: :twisted:
robert_z
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert_z » 27.05.2008 07:47

Sam jadę tuż przed finałem który odbędzie się w Wiedniu i zastanawiam się czy nie lepiej od razu z Bratysławy jechać nie na Wiedeń, a na Eisenstadt.
Wg mapy trasa malownicza - z jednej strony góry z drugiej jezioro, tylko nie wiem czy nie jest tak, że tam będzie przez całą drogę ograniczenie do 50km/h. W związku z tym moje pytanie; czy ktoś już jechał tą trasą i co może o niej powiedzieć?
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 27.05.2008 08:20

Austriacy w Wiedniu "testowali" juz dwa razy przebudowany stadion i
wyszlo im ze A23 z ktorej trzeba korzystac w drodze do HR jest po prostu
przed i po meczu totalnie zakorkowana :!:
Trzeba wiec kalendarzyk meczy wziąść pod rozwage :idea:

:lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone