Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Potrzebuje porady. Wybor regionu i miejscowości

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
interwojt
Plażowicz
proszę o namiary

Nieprzeczytany postnapisał(a) interwojt » 16.01.2012 18:19

Chciałbym się wybrać w tym roku do Breli z rodzinką. Konkretnie dwie pary z dzieckiem (4+2). Słyszałem że dzielnica Jakirusa jest bardzo piękna. Proszę o jakieś info na ten temat i ewentualnie jakieś namiary na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
MarekAqua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekAqua » 22.01.2012 20:01

Witaj.Jak na pierwszy raz to trudno doradzić od czego zacząć.Chorwacja jest cała wspaniała tylko zależy co od niej się oczekuje.Jedni wolą zatłoczone plaże,centra miast i nocne zabawy a drudzy spokój i ciszę /ja do nich sie zaliczam/Riwiera Omiś jest bardzo fajna,miasta Trogir,Split,Omiś z jego zamkiem piratów i rzeką Cetiną wpadającą do morza,raftingiem na Cetinie,z górami pełnymi życzliwych chorwatów z wystawionymi winami/polecam Prośek,wino z rodzynek,dla osób lubiących słodkie wina/na Pagu te wino smakuje inaczej powiedziałbym gorzej.Jednak plaże zatłoczone i wąskie.Mieszkałem w mieście Omiś i takie plaże tam spotkałem i na dotatek wszędzie schody i schody.Ja zaczołem swoją przygodę z Chorwacją w małej miejscowości Kukljica.Osada z małym portem leżąca przy zatoce w południowo-wschodniej części wyspy Ugljan.Wracam tam w tym roku /i zabieram pierwszy raz ze sobą ponton/ponieważ miejsce mnie zauroczyło.
Byłem parę razy w Chorwacji i zauważyłem iż na wyspach jest tak jakby inaczej niż na stałym ladzie /zaznaczam iż jest to tylko moja sugestia i nie każdy może się ze mną zgodzić/,ludzie jakby inni,jakos czas wolniej płynie,wybieram małe miejscowości gdzie po trzech dniach wszystkich znasz,dla mnie zakupy owoców i warzyw z ogródka starej chorwatki to jest to na co czekam cały rok.Tak więc kończąc ten post przy wyborze miejsca kieruj się raczej własnymi potrzebami a zobaczysz że będziesz zadowolony,poprostu każdy lubi coś innego i to jest własnie piękne.
Pozdrawiam i życzę fajnych wakacji.Mnie Chorwacja jeszcze nigdy nie zawiodła.
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 22.01.2012 23:03

Trochę chyba nie na temat :roll:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.01.2012 01:47

MarekAqua napisał(a):Witaj.Jak na pierwszy raz to trudno doradzić od czego zacząć.
Chorwacja jest cała wspaniała tylko zależy co od niej się oczekuje.
........................................
.......................................
....................................... ...

............................
........................
......................

etc.

etc.

Mnie Chorwacja jeszcze nigdy nie zawiodła.

Mnie też, oprócz tych stert śmieci na Pagu i dzikich wysypisk.
Ale gadaj co z tą Brelą... :lol: :lol: :lol: :roll: :?:

Bo jemu nie będzie się raczej chciało z pięknej dzielnicy w Breli zasuwać aż na Ugljan

Ja zaczołem....

Ja za czołem mam mózg. :) :wink:
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 23.01.2012 09:19

Jak tak wszyscy będą polecać Brelę, to się tam niedługo nie pomieścimy... ;)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.01.2012 09:54

Najwyżej trzeba będzie dokonywać rezerwacji ręcznikowych na plaży przez umyślnego na miejscu... :lol: :wink:
noik22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) noik22 » 24.01.2012 17:23

Witam, widzę że Brela jest dla wielu osób na tym forum obowiązkowym punktem na mapie Chorwacji.. wiec coś niesamowitego MUSI być w tym miasteczku.. na szczęście będe mógł przekonać na własnej skórze :) ale do tego zostało jeszcze kupę czasu.. niestety. I tutaj pytanie dla stałych bywalców... Czy jadąc w ciemno w wrześniu w 9 osób sprawą realną jest znalezienie noclegu w granicach 12 E za osobę ?.. Wyczytałem że Brela jest w porównianiu do innych miejscowości droższa jak sytułacja ma się w miastach nie dalekiej odległości od Breli. Pozdrawiam :)
MarekAqua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekAqua » 25.01.2012 17:38

Witam.Przepraszam nie w ten temat wkleiłem post.

Ja za czołem mam mózg. :) :wink:[/quote

Kolego Fatamorgana.Naprawde super,cieszę się niezmiernie :lol:
KURYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KURYK » 25.01.2012 19:17

Hejka, ja mam takie turbo-pytanie co polecacie na IV raz,Byliśmy na Istrii, Riwierze Makarskiej i na Pagu,teraz nabiera nas na Peljesac,tylko trochę daleko,może coś bliżej polecicie? Pozdrawiam.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 25.01.2012 23:05

Polecam Śibenik.Piękne miasto , starówka , port , dobra baza wypadowa , gastronomia niezła w niezłych cenach . Na plażę stateczkiem do Jadriji , kursuje co godz. Osobiście byłem w Jadriji przez 10 dni i stwierdzam że jest to miejsce dla mnie , spokój , jedna restauracja , jedna kawiarnio-lodziarnia , dwa sklepy , zero bankomatów , cisza , na prawdę można odpocząć od Jadranki . :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.01.2012 23:57

waldi-ia napisał(a):...zero bankomatów ...

To akurat żaden plus :D

Może Primosten? Sam nie byłem, ale relacje na forum są bardzo kuszące :wink:
noik22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) noik22 » 26.01.2012 08:21

A może ktos coś napisać na temat cen apartamentów poza sezonem (wrzesień) w Breli, Baska Voda ? jadąc w ciemno w 9 osob.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2012 11:50

Ja też polecam Primosten (byliśmy 4 razy w Cro rodzice +już 2 prawie nastolatków ,każdemu co innego się podoba ,ale wspólnie orzekli że w Primostenie było najlepiej,jako baza wypadowa na wycieczki super )
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Potrzebuje porady. Wybor regionu i miejscowości - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone