napisał(a) MarekAqua » 22.01.2012 20:01
Witaj.Jak na pierwszy raz to trudno doradzić od czego zacząć.Chorwacja jest cała wspaniała tylko zależy co od niej się oczekuje.Jedni wolą zatłoczone plaże,centra miast i nocne zabawy a drudzy spokój i ciszę /ja do nich sie zaliczam/Riwiera Omiś jest bardzo fajna,miasta Trogir,Split,Omiś z jego zamkiem piratów i rzeką Cetiną wpadającą do morza,raftingiem na Cetinie,z górami pełnymi życzliwych chorwatów z wystawionymi winami/polecam Prośek,wino z rodzynek,dla osób lubiących słodkie wina/na Pagu te wino smakuje inaczej powiedziałbym gorzej.Jednak plaże zatłoczone i wąskie.Mieszkałem w mieście Omiś i takie plaże tam spotkałem i na dotatek wszędzie schody i schody.Ja zaczołem swoją przygodę z Chorwacją w małej miejscowości Kukljica.Osada z małym portem leżąca przy zatoce w południowo-wschodniej części wyspy Ugljan.Wracam tam w tym roku /i zabieram pierwszy raz ze sobą ponton/ponieważ miejsce mnie zauroczyło.
Byłem parę razy w Chorwacji i zauważyłem iż na wyspach jest tak jakby inaczej niż na stałym ladzie /zaznaczam iż jest to tylko moja sugestia i nie każdy może się ze mną zgodzić/,ludzie jakby inni,jakos czas wolniej płynie,wybieram małe miejscowości gdzie po trzech dniach wszystkich znasz,dla mnie zakupy owoców i warzyw z ogródka starej chorwatki to jest to na co czekam cały rok.Tak więc kończąc ten post przy wyborze miejsca kieruj się raczej własnymi potrzebami a zobaczysz że będziesz zadowolony,poprostu każdy lubi coś innego i to jest własnie piękne.
Pozdrawiam i życzę fajnych wakacji.Mnie Chorwacja jeszcze nigdy nie zawiodła.