Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polecam WyspĘ Krk... WidzieliŚmy Delfiny

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinek » 30.07.2006 11:20

Byliśmy w Chorwacji... na początku był Medulin... mała mieścinka w pobliżu miasta Pula... bardzo przyjemne miejsce. Warto tutaj dodać, że w Puli mieści się wiele zabytków z czasów Imperium Rzymskiego.. np. amfiteatr... takie małe Kolloseum... Z Medulin można pojechać na piękną plażę znaną jako KAMENJAK... skaliste wybrzeże... świetna sprawa dla tych, którzy lubią podglądać podwodne życie... można też poskakać do wody z wysokich skał. Po kilku dniach przenieśliśmy się na wyspę Krk. Też na parę dni. Po zwiedzaniu wyspy zdecydowaliśmy się na stolicę tej wyspy - miasto Krk. Można tam wykupić rejs po okolicznych wyspach m.in. Rab. Podczas takiego rejsu... widzieliśmy delfiny... naprawdę... niesamowite przeżycie... polecam... Rejs nie należy do tanich... 250 kn... jednak... ach te delfiny... Pozdrawiam :wink:
maryś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maryś » 30.07.2006 12:34

Witam.
marcinek napisał(a):Podczas takiego rejsu... widzieliśmy delfiny... naprawdę... niesamowite przeżycie... polecam... Rejs nie należy do tanich... 250 kn... jednak... ach te delfiny... Pozdrawiam :wink:

Super. My także widzieliśmy jednego delfina 2 lata temu w Zadarze. Rzeczywiście robi wrażenie.
Pozdrawiam : Marian
madzik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzik » 01.08.2006 14:57

Kilkakrotnie widziałam delfiny płynąc promem ze Splitu na Hvar:) Cudny widok:D Mam nadzieje,ze w tym roku rowniez je zobacze:D Do wyjazdu zostaly niecale dwa tygodnie:)
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 02.08.2006 21:56

exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 03.08.2006 19:52

madzik napisał(a):Kilkakrotnie widziałam delfiny płynąc promem ze Splitu na Hvar:) Cudny widok:D Mam nadzieje,ze w tym roku rowniez je zobacze:D Do wyjazdu zostaly niecale dwa tygodnie:)

Stada delfinow ( 6-12 sztuk) najczesciej widoczne sa pomiedzy wyspa Hvar i Brac w godzinach rannych 8-10.

Pare takich stad mam uwidocznione na video :-))) faktycznie widok niesamowity!

pozdrawiam
exit

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone