P.S. szanujmy się nawzajem a w szczególności adminów
.png)
.png)
.png)
jacek2929 napisał(a):Rysio napisał(a):jacek2929 napisał(a):ps. Tak z ciekawości co oznacza twoje imię: Bjegunac na jug?
Jak przyjedziesz na zlot to się dowiesz
Boję się, że rankiem obudzę się z domalowanymi wąsami w najlepszym wypadku
.png)
.png)
.png)
Darek48 napisał(a):Co do przyczepki to jestem jak najbardziej za i nikt mnie do pompki nie przekona nawet najlepszej na rynku. Składanie i rozkładanie nie jest takie hop siup jak sie wydaje i często zniechęca do pływania.
.png)
.png)
.png)
mums71 napisał(a):Ribem kolego nie wpłyniesz na brzeg
.png)
.png)
mums71 napisał(a):Miałem w tym roku załogantkę,która była po operacji i miała problem z wejściem nawet z brzegu,a z wody po kolana wcale by nie weszła. W 4m ribie jest bardzo mało miejsca w porównaniu do pontonu tej samej wielkości.Przyczepki wprawdzie nie mam,ale w na dniach ją sobie sprawię,bo pływając kilka razy w tygodniu,a nie posiadając miejsca do cumowania to ogromna wygoda.Riba nie zrzucisz na wodę z 1,5 m brzegu,ani nie zwodujesz po piasku wchodzącym w głąb akwenu.Ribem pływa się lepiej,to niezaprzeczalny fakt,ale planując wycieczki do 10km ciągłego płynięcia ja polecam ponton.
mums71 napisał(a):Przed czterema laty pływałem 4 metrowym Bushem z 5 konnym silnikiem,kupą klamotów i 5 osobami na pokładzie.Od miejsca cumowania do cudownych bezludnych plaż z otoczakami mieliśmy max 1 Mm.Płynęliśmy 30min,było super.Jeżeli nie zależy Ci na szaleństwach,to tym zestawem dasz radę bez problemów przy przemyślanym wyborze portu.Jeżeli ja miał bym wybierać to postawił bym raczej na większy ponton,a ewentualnie z czasem dokupił do niego większy silnik.Na małe motory jest duży popyt,na zakupie wcale nie musisz stracić.Dużo ciężej jest sprzedać używany ponton.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...