M.Smoczkiewicz napisał(a):Dobre!!!Znaczy porzucić złudzenia ?
Absolutnie nie
.png)
M.Smoczkiewicz napisał(a):Dobre!!!Znaczy porzucić złudzenia ?
.png)
Walduś napisał(a):Zastanawiam się też jak wiązać ponton w Cro? Czy są tam boje, czy brać należy kotwicę i jaką? A ile liny?
Czy ktoś mógłby podzielić się doświadczeniem?
.png)
.png)
FUX napisał(a):Cena wypożyczenia motorowki ze 100KM około 6m open za 150 euro/dzień + paliwo
Na kilka dni byłoby taniej.
Pytanie. Jaki sens targac to z Polski?
FUX napisał(a):Zauważone. Większość łódek pływa na plażę i z powrotem. Max. kilka km....
FUX napisał(a):Jeszcze jedno. Większość jachtów na dieselgrocie... Jakaś moda, czy co....
.png)
MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):Cena wypożyczenia motorowki ze 100KM około 6m open za 150 euro/dzień + paliwo
Na kilka dni byłoby taniej.
Pytanie. Jaki sens targac to z Polski?
Od zawsze wiadomo, że czarter wychodzi taniej chyba, że ktoś pływa >3 miesiące w roku . Ale z drugiej strony ... ciasne ale własne.FUX napisał(a):Zauważone. Większość łódek pływa na plażę i z powrotem. Max. kilka km....
Ja też tak robię. Po prostu nie lubię dźwigać tony gratów na plażę i z plaży i nie lubię też jeździć na plażę samochodem. Pływać motorówką dla przyjemności można przez pierwsze pół godziny, potem się nudzi.FUX napisał(a):Jeszcze jedno. Większość jachtów na dieselgrocie... Jakaś moda, czy co....
Pewnie dlatego, że się spieszą. Teraz w sezonie jest taki tłok, że miejsca w porcie kończą się wczesnym popołudniem. Wieczorem to nawet boje są zajęte i pozostaje bujanie sie na kotwicy.
.png)
MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):
Ale żeś się rozpisał. Nie rozbolały Cię paluszki od tej pisaniny![]()
.png)
FUX napisał(a):MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):
Nic a nic...
![]()
Wiesz. Najśmieszniejsze było to, że dobrze, lecz rozsądnie wiało nawet w plecy, a chłopaki na dieslu....![]()
Benzyna także sporo kosztuje, więc w sumie wytłumaczenie sensowne.
Krzysiu. Mam dla Ciebie kilka odosobnionych zatoczek wokół Pakostane i ślad GPS na Kornati, gdzie stołują sie delfiny....![]()
Dyskretne zatoczki po drodze dostępne.
Chyba zrobię sobie sternika i operatora...
Wyczarteruję jakiegoś żagla i na dieslu kawał Adriatyku opłynę...
.png)
FUX napisał(a):Mam dla Ciebie kilka odosobnionych zatoczek wokół Pakostane i ślad GPS na Kornati, gdzie stołują sie delfiny....![]()
adam_cro napisał(a):Fuxie, a dasz namiary GPS na te Twoje miejsca z delfinami??
.png)
FUX napisał(a):Krzysiu. Mam dla Ciebie kilka odosobnionych zatoczek wokół Pakostane i ślad GPS na Kornati, gdzie stołują sie delfiny....![]()
FUX napisał(a):Wyczarteruję jakiegoś żagla i na dieslu kawał Adriatyku opłynę...
.png)
MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):Krzysiu. Mam dla Ciebie kilka odosobnionych zatoczek wokół Pakostane i ślad GPS na Kornati, gdzie stołują sie delfiny....![]()
To wal na mejla. Co prawda w tym roku chyba nie skorzystam bo chciałbym dorobić staż do sternika morskiego, a to łatwiej zrobić na zimniejszych wodach, ale schowam sobie na dysku i na pewno nie zginie.FUX napisał(a):Wyczarteruję jakiegoś żagla i na dieslu kawał Adriatyku opłynę...
Jak masz żaglem jeździć na dieslu to lepiej weź to co ja mam w awatarze. Będzie taniej i wygodniej. W czerwcu i wrześniu taką łódkę dają za 1000 euro na tydzień, pływa tak samo jak żaglowy na silniku, a odpada Ci kombinowanie czy się zmieścisz pod mostem i czy Ci wody pod kilem wystarczy.
.png)
FUX napisał(a):A co to za sprzęt?
.png)
adam_cro napisał(a):FUX napisał(a):MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):
Nic a nic...
![]()
Wiesz. Najśmieszniejsze było to, że dobrze, lecz rozsądnie wiało nawet w plecy, a chłopaki na dieslu....![]()
Benzyna także sporo kosztuje, więc w sumie wytłumaczenie sensowne.
Krzysiu. Mam dla Ciebie kilka odosobnionych zatoczek wokół Pakostane i ślad GPS na Kornati, gdzie stołują sie delfiny....![]()
Dyskretne zatoczki po drodze dostępne.
Chyba zrobię sobie sternika i operatora...
Wyczarteruję jakiegoś żagla i na dieslu kawał Adriatyku opłynę...
Fuxie, a dasz namiary GPS na te Twoje miejsca z delfinami??
pozdrav
adam_cro
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...