.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
maciek1234 napisał(a):Witam
Miałem wątpliwą przyjemność być w Pisaku i czytając niektóre posty mam wątpliwości czy to ta sama miejscowość. Generalnie mimo zapłaconej zaliczki 130Euro byłem tam ok. 30 min i przeniosłem się do miejscowości Baska Voda. Zacznę od kwatery Villa Oleander syf jakich mało, zamiast łóżek materace na podłodze, brud, papier zamiast sufitu itd załączę zdjęcia. W internecie właścicielka zamieściła zdjęcia swojego mieszkania które jako tako wyglądało. Obecnie próbuję odzyskać zaliczkę od firmy w której rezerwowałem tą kwaterę.
Co do miejscowości mając trochę większy samochód niż "mały fiat" prawdopodobieństwo uszkodzenia samochodu jest blisko 80 %. Droga w Pisaku to po prostu klepisko wąskie na szerokość jednego samochodu , z obu stron albo skały albo dom. Z dziećmi nie wyobrażam sobie poruszania się pieszo po Pisaku albo ktoś je przejedzie albo spadną ze skarpy parę metrów w dół, nie ma żadnych zabezpieczeń, cały czas trzeba je trzymać za rękę. Miejscowość wygląda jakby 3 miesiące temu skończyła się tam wojna. Domy w budowie sterczące druty zbrojeniowe nie zabezpieczone. Po prostu .... nie wiem jak to opisać - masakra. Natomiast Baśka Voda dużo dużo lepiej choć nie idealnie zbyt dużo ludzi. Jeżeli jeszcze pojadę w tamte okolice to polecam małą miejscowość Promajna następna za Baska Voda na południe, ładne domy szerokie ulice czysto bezpiecznie dla dzieci. PISAK odradzam, jeździłem po wybrzeżu Chorwacji obejrzałem kilka miejscowości Pisak odstaje od nich bardzo, bardzo mocno. Nie polecam szczególnie dla rodzin z dziećmi.
Byłem we wrześniu 2013.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne