Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.10.2013 08:00

Marek73 napisał(a):Krzyśku - bardzo bym chciał taki ponton, którym trzeba aż do portu zjeżdżać, ale niestety będzie to "jacht" bardzo przybrzeżny w postaci jakiegoś prostego dmuchańca :D
Gospodarz ma łódź więc w ostateczności przekupię chłopa jakimś specjałem abym mógł tego swojego "byka" razem z jego łódką do jednej boi przywiązać.

kurna, nie wiem, na ile się w kro zmieniło, ale kiedyś to się zostawiało wszystko na plaży i było git
rozumiem, że celujesz w taki ponton za about 2 stówy http://www.decathlon.pl/caravelle-kk55- ... 09291.html ?

jeśli tak i to nie błąd na stronie, to on waży ok. 3 kg - od biedy możesz takiego flaka sobie na noc nosić do apartamentu...
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 22.10.2013 09:01

Celowałem w sumie Krzyśku w coś cięższego:

http://www.dmuchane.pl/p501,ponton-excursion-2-set-241-x-145-x-42-cm-intex-68318.html

tylko nie mam pojęcia jak taki ponton wygląda po spakowaniu. O tyle mnie to ciekawi, że bagażnik mam nie za wielki, a potrzeby koleżanki małżonki olbrzymie :D No i dwójka dzieciaków w tym nastolatka :? Ale jakoś damy radę. Musimy :D
No i to już siedemnaście kilogramów... Może się okazać, że jak go raz zniosę to już tam zostanie :D

Kurcze Adamie - widzę, że obyczaje zmieniasz :D , kulturę nową wprowadzasz :D , świat wywracasz :D Żartuję oczywiście. Myślę, że z tym układem dnia to masz bardzo dużo racji. Wyobrażam sobie co na tej dróżce zaczyna się dziać wieczorem 8O . U mnie problem polega na tym, że na urlopie lubię dobrze zjeść, a do tego trochę sobie wypić. Może dlatego tak mi w Chorwacji dobrze :D . Ale czarno widzę moją żonę jak wieczorem to tej drodze wraca na Put Vrulje. Pewnie sama mi te wieczorne wyjazdy wybije z głowy :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2013 09:23

Krystof napisał(a):kurna, nie wiem, na ile się w kro zmieniło, ale kiedyś to się zostawiało wszystko na plaży i było git

Ale, że zostawiało i było "zajęte"? Taka rezerwacja miejsca na następny dzień?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.10.2013 09:45

O pontonach wszelakich dużo napisano w pontoniarskich wątkach......Coś lepszego dla 3 osób to wydatek ok. 2-2,5 tys (używany ok. 1,5 tys) plus szarpnięcie się na silnik, to ok. 2,5 tys....Ale już wtedy zaczynają się bagaże i cały ten sprzęt + bambetle do tego zawładną samochodem........Dobrą opcją jest kajak 3-osobowy, dość przyjazny w transporcie (średnio 0,8 - 1,5 tys decathlon) i fajniejszy w użytkowaniu, jak pontonik bez silnika. .....Ale jakieś pływadło koniecznie, wrzucić na dach i jedzie.
pablo150
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo150 » 06.12.2013 23:23

Zgadzam sie w 100% z Mackiem1234.
Pisak to miejscowość z czasów Jugosławi.
Kto ją chwali to albo nie był w innych miejsowościach w Chorwacji, albo ma wymogi typowego Polaka który wyrwał sie pierwszy raz za granicę i wszystko mu sie podoba. Dotyczy to Krystofa do którego nie docierają żadne argumenty. Przepraszam za stwierdzenie, ale pewnie i gówno w Pisaku mu pachnie.
Jedynie co jest fajne to plaża która jest mała i przyjemna. No i dobre miejsce wypadowe do pobliskich pieknych miejscowości. (na lewo > Omiś, Trogir, Split na prawo >Brela, Baska Voda, Makarska itp.)

Co do całej reszty to porażka!!!
Ostatnio edytowano 06.12.2013 23:48 przez pablo150, łącznie edytowano 1 raz
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.12.2013 23:38

Ładne wejście.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.12.2013 07:49

rodaivuk napisał(a):Ładne wejście.

Jest moc :mrgreen:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 07.12.2013 19:39

pablo150 napisał(a):Zgadzam sie w 100% z Mackiem1234.
Kto ją chwali to albo nie był w innych miejsowościach w Chorwacji, albo ma wymogi typowego Polaka który wyrwał sie pierwszy raz za granicę i wszystko mu sie podoba. Dotyczy to Krystofa do którego nie docierają żadne argumenty. Przepraszam za stwierdzenie, ale pewnie i gówno w Pisaku mu pachnie.
Jedynie co jest fajne to plaża która jest mała i przyjemna. No i dobre miejsce wypadowe do pobliskich pieknych miejscowości. (na lewo > Omiś, Trogir, Split na prawo >Brela, Baska Voda, Makarska itp.)

Nie tylko Krystofa... ale za krótko jesteś na tym forum, żebyś wiedział kto tą miejscówkę jeszcze chwali... Bez odbioru. Pozdrav
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.12.2013 08:59

Zgadzam się w pełni - świetnie to ująłeś - trafnie, inteligentnie, z wysublimowanym poczuciem humoru! :mrgreen:

To prawda - mam wymogi typowego Polaka, za granicę się wyrwałem pierwszy raz, argumenty do mnie nie docierają, a i gówno mi w Pisaku pachnie. A i z kasą u mnie cienko, ale co robić... :roll:

Strasznie mi imponuje, że taki światowiec, nie skażony polską mentalnością kartoflową, taki co wszelkie argumenty przyjmuje i widzi niedogodności, których ja - wieśniak - nie zauważam, no że taki ktoś napisał coś w moim wątku.

Super sprawa! Dzięki!

I zazdroszczę Ci tych wszystkich wspaniałych zagranicznych podróży, z których żadna nie była pierwsza :papa:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.12.2013 09:03

henius34 napisał(a):

Nie tylko Krystofa... ale za krótko jesteś na tym forum, żebyś wiedział kto tą miejscówkę jeszcze chwali... Bez odbioru. Pozdrav

Myślę, że błyśniesz i wszystkim zaimponujesz, jak zrobisz szybko taką listę i ją tu prędko opublikujesz!

Niech wszyscy wiedzą, jakie wsioki Pisak polubiły i komu w nim jeszcze gówno pachnie, że zacytuję szanownego przedmówcę :wink:
pablo150
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo150 » 09.12.2013 17:18

Krystof napisał(a):następnu stękacz :@(
dlatego do Chorwacji przestałem jeździć - nie chcę się stresować polskim stękactwem

najlepiej, żeby ci ktoś zaproponował apartament na (płaskiej i piaszczystej) plaży za 30 euro za dobę i żeby ci laski driny donosiły, co?

trzeba było najpierw doczytać - oszczędziłoby ci to wielu rozczarowań, a nam nieprzyjemnej lektury

Maciek1234 opisał swoje rozczarowanie jakie napotkał w Pisaku. Nic nie zwymyślał tylko autentyczną sytuacje jaką napotkał w tej miejscowości. Nikogo nie obraził, a został od razu przez Ciebie zwymyślany od stękaczy, "który by chciał, aby laski mu drinki na plażę przynoniły". Człowieku nie wiem kim jesteś i ile razy byłeś w tym Pisaku i gdziekolwiek jeszcze i mam to gdzieś! Ale nie obrażaj ludzi, którzy maja odminne spostrzeżenia i inne inne wymogi co do wakacji. Ja też czytałem te forum przed wyjazdem i po przybyciu na miejsce nie byłem pewny w jakim Pisaku jestem. Dlatego zgadzam się z Mackiem1234, że opowieści o tej miescowości na tym forum są poprostu wysoko naciągnięte, które wprowadzają ludzi w błąd. Dlatego dla osób, które chcą wyjechać do Chorwacji po raz kolejny i nie chcą się rozczarować proponuje zaciągnięcie informacji na innym forum, bo tu o jakimś innym Pisaku piszą!!!
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.12.2013 17:25

pablo150 napisał(a):
Krystof napisał(a):następnu stękacz :@(
dlatego do Chorwacji przestałem jeździć - nie chcę się stresować polskim stękactwem

najlepiej, żeby ci ktoś zaproponował apartament na (płaskiej i piaszczystej) plaży za 30 euro za dobę i żeby ci laski driny donosiły, co?

trzeba było najpierw doczytać - oszczędziłoby ci to wielu rozczarowań, a nam nieprzyjemnej lektury

Maciek1234 opisał swoje rozczarowanie jakie napotkał w Pisaku. Nic nie zwymyślał tylko autentyczną sytuacje jaką napotkał w tej miejscowości. Nikogo nie obraził, a został od razu przez Ciebie zwymyślany od stękaczy, "który by chciał, aby laski mu drinki na plażę przynoniły". Człowieku nie wiem kim jesteś i ile razy byłeś w tym Pisaku i gdziekolwiek jeszcze i mam to gdzieś! Ale nie obrażaj ludzi, którzy maja odminne spostrzeżenia i inne inne wymogi co do wakacji. Ja też czytałem te forum przed wyjazdem i po przybyciu na miejsce nie byłem pewny w jakim Pisaku jestem. Dlatego zgadzam się z Mackiem1234, że opowieści o tej miescowości na tym forum są poprostu wysoko naciągnięte, które wprowadzają ludzi w błąd. Dlatego dla osób, które chcą wyjechać do Chorwacji po raz kolejny i nie chcą się rozczarować proponuje zaciągnięcie informacji na innym forum, bo tu o jakimś innym Pisaku piszą!!!

Sadzę, że Krystof także opisał swoje autentyczne spostrzeżenia więc nie ma sie co podniecać.
Zawsze możesz luknąć na Bulgarikusa :) Albo poczekać az inman założy swoje forum :) :)
inman napisał(a):Odpowiadając kolegom: Arturac, Bocian, Janusz Bajcer
Do wakacji postaram się uporać z problemami technicznymi.
A w czasie wakacji postaram się by nowe forum powstało.
Odpowiedź kolegów satysfakcjonuje?
Jeśli nie to przepraszam.
Nie zamierzam testować forum na użytkownikach tylko sam (no nie zupełnie :D ) zarówno alfa jaki beta testy przeprowadzić.
pablo150
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo150 » 09.12.2013 17:46

O czym ty piszesz?
Gościu zwymyslał Macka1234 od stękaczy i buraków (w kilku postach) i ty to nazywasz autentyczne spostrzeżenia.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 09.12.2013 17:52

Są ludzie dla których Pisak może być pępkiem świata. Ty wpadasz, robisz aferę, uzewnętrzniasz się z jakimś pachnącym gównem...
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.12.2013 18:10

Krystof napisał(a):

Zgadzam się w pełni - świetnie to ująłeś - trafnie, inteligentnie, z wysublimowanym poczuciem humoru! :mrgreen:

To prawda - mam wymogi typowego Polaka, za granicę się wyrwałem pierwszy raz, argumenty do mnie nie docierają, a i gówno mi w Pisaku pachnie. A i z kasą u mnie cienko, ale co robić... :roll:

Strasznie mi imponuje, że taki światowiec, nie skażony polską mentalnością kartoflową, taki co wszelkie argumenty przyjmuje i widzi niedogodności, których ja - wieśniak - nie zauważam, no że taki ktoś napisał coś w moim wątku.

Super sprawa! Dzięki!

I zazdroszczę Ci tych wszystkich wspaniałych zagranicznych podróży, z których żadna nie była pierwsza :papa:

Oj Pawle, Pawle... :roll:

Tobie również sympatycznie doradzę, byś się tak nie nadymał i nie napinał, szkoda zdrowia! :papa:
Tym bardziej, że u Was w Warszawie to życie ogólnie ciężkie jest...

A wracając do Macieja i moich postów - i piszę o tym ostatni raz:
- Macieja przeprosiłem, bo się w moim poście o stękactwie nieco uniosłem, a to nie leży w mojej przyjaznej światu naturze
- ani razu nie nazwałem go burakiem! skoro ani razu, więc również nie wielokrotnie - wyolbrzymiasz... można dosadniej
- kilka stron wcześniej cytuję swój zapis z 2005 r. bodaj, w którym opisuję Pisak i nie jest on cały usłany różami... no ale bez przesady, przecież - jak piszesz - to Jugosławia i to na zadupiu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne