Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 12.07.2014 08:07

martin1975 napisał(a):Hej,nowy jestem,bedziemy w Pisak 17/07/14, ktos cos opowie ? :papa: :hut:

Są relacje na tym forum o Pisaku i okolicach i jest ich przynajmniej kilka :papa:
michu78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu78 » 15.07.2014 17:00

henius34 napisał(a):Ford Mondeo kombi (srebrne) z naklejką. Co do iliości schodów mogę się zgodzić pod warunkiem, że mieszkałeś na samej górze i liczysz te schody od parkingu w górę. Zresztą nie ważne.
Pozdrav

Wiem, który :papa:
Mas rację - miałem napisać o tych właśnie schodach :D To był poziom ulicy, ale jak się okazało 2 piętro.
REDsnake56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 23.07.2014 11:26

Witam,
byłem w Pisaku w tym roku między 28.06-4.07
trafiliśmy na super apartan w cenie 80 E / doba.
3 pokoje w tym 2 z dostawką + łóżko w pokoju z tv. Apartament z dwoma łazienkami.
Kilka zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 28.08.2014 06:08 przez REDsnake56, łącznie edytowano 1 raz
pablo150
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo150 » 22.08.2014 22:31

[quote="REDsnake56"]Witam,
3 pokoje w tym 2 z dostawką + łóżko w pokoju z tv. Apartament z dwoma łazienkami.

Chyba cenę podałeś za tydzień?
Nie wierzę, że są jeszcze takie leszcze, które płacą w czerwcu tyle za apartament w takiej miejscowości jakim jest Pisak mając dookoła takie perły jak Brela, Baska Woda czy Makarska nie wspomnę o Tucepi, czy Omisiu.
zxarnold
Autostopowicz
Re: Pisak -opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) zxarnold » 27.08.2014 13:21

Witam w Pisaku bylem w sierpniu,jest to raczej osada,ale bardzo urokliwa i spokojna,jeśli ktoś szuka ciszy i spokoju to jak najbardziej powinien wybrać to miejsce ,praktycznie wszystkie zakupy możemy zrobić na miejscu,jest całkiem dobrze zaopatrzony sklep spożywczy,przy którym co rano sprzedawana jest świeża rybka,jest warzywniak,przy promenadzie są dwa bary,które za specjalnie nie polecam,a szczególności tą drugą tz,nazwy nie pamiętam ,ale tą za palmami po schodkach,jest drogo ,niesmacznie,a obsługa nie miła,już lepiej wieczorkiem wyskoczyć do pobliskiej Breli lub Baśki Vody,piękne miasteczka świetnie jedzenie,taniej niż w Pisaku,w Pisaku mamy jeszcze niezłą piekarnie,gdzie można kupić burke,wszelakie pieczywo,pizze,drożdżówki itp.
Bardzo przyjemnie jest wypić wieczorem piwko w porcie,często ktoś zawsze gra i śpiewa,a nawet cały bar śpiewa,jest super,wieczorem blisko sklepu spożywczego u dziadka można kupić swojskie trunki,warto.Ja i moja rodzina jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Pisaku,jest to śliczne,spokojne pełne kwiatów miejsce,a jak ktoś chce trochę rozrywki to można pojechać do Omis,Makarskiej,Baśki Vody,tam wieczorami zawsze coś, a na pewno w weekendy,my tak robiliśmy na miejscu na plaży,a wieczorami zwiedzaliśmy pobliskie miasteczka.Noclegi mieliśmy w Villa Luxor,polecam bardzo warunki bardzo dobre,czyściutko,każdy apartament ma po dwa tarasy,bardzo sympatyczni gospodarze,polecam,tak więc w Pisaku od rana do popołudnia odpoczywamy na plaży bez tłumów,a wieczorami odpoczywamy wśród tłumów w pobliskich miasteczkach,na pewno jeszcze kiedyś tu wrócę,
REDsnake56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 28.08.2014 06:10

pablo150 napisał(a):
REDsnake56 napisał(a):Witam,

Nie wierzę, że są jeszcze takie leszcze, które płacą w czerwcu tyle za apartament w takiej miejscowości jakim jest Pisak mając dookoła takie perły jak Brela, Baska Woda czy Makarska nie wspomnę o Tucepi, czy Omisiu.

Dobrze napisałem 80 E / doba i nie żałuję ani centa z tej kwoty i moja sprawa.
A leszczem to możesz nazywać swoich znajomych albo swoje dzieci, a nie mnie bo sobie tego nie życzę!

pozdrawiam...
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 29.08.2014 14:14

pablo150 napisał(a):

Rekin się znalazł :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.08.2014 15:40

Dobry apartman tylko szkoda, że nie w pierwszej linii. Ile osób w nim spało ? Myślę, że jest to zasadne pytanie z mojej strony. Jaka była cena za osobę. Jak widzę był to krótki termin wynajmu. Dobrą cenę osiaga się przy wynajmie na 2 tygodnie lub więcej. Zresztą to rzecz gustu.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.08.2014 21:37

henius34 napisał(a):
pablo150 napisał(a):

Rekin się znalazł :D

raczej burak :mrgreen:
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 30.08.2014 18:05

Nie powinno się zaglądać innym w portfel, a tym bardziej oceniać ich wydatków :D

A w temacie Pisaka, ponieważ wczoraj wróciłem, napiszę też coś od siebie.

Jest to wioseczka o tak indywidualnych cechach, że faktycznie nie adresowana do wszystkich. I dobrze.
Faktycznie, ktoś kto przyjedzie z partyzanta może się zrazić już na wejściu, bo i zaparkowanie samochodu graniczy z cudem, a i "główna" plaża nie należy do zbyt atrakcyjnych. Ale na tym słabe punkty tego miejsca się kończą.
Pisak jest bardzo dobrym miejscem wypoczynku dla rodzin z dziećmi, ale z takimi, które już na wózkach nie popylają. Owszem, sporo było osób z maleństwami kilkumiesięcznymi, ale to trochę jednak ryzykowne.
A poza tym...
Fantastycznie klimatyczne plażyczki, fenomenalne widoki, cisza totalna już o dziesiątej wieczór. Dwie knajpy z dobrym jedzeniem (ale jedna dla bardzo cierpliwych i wyluzowanych ludzi :D ), dwa bary (w tym jeden z lodami), Studenac, piekarnia i stoisko z owocami. Rzut beretem do innych - bardziej rozrywkowych miejscowości.
Byłem świadomy gdzie jadę i nie zawiodłem się. Można wprawdzie dostać zadyszki przy wchodzeniu z plaży do pokoju, ale taki urok tego miejsca.
Czy pojechałbym tam jeszcze raz? Pewnie nie, bo w Chorwacji jest jeszcze wiele miejsc, w których chcę zakotwiczyć, ale jeżeli ktoś szuka spokojnego, klimatycznego i malowniczego miejsca, a do tego nie przerażają go schody to z czystym sumieniem POLECAM.

I jeszcze jedna ważna rzecz. W Pisaku - jadąc z dziećmi - nie ma na co wydawać pieniędzy. Więc jak ktoś chce mieć spokój z marudzącymi pociechami to przy okazji zaoszczędzi :lol:
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 31.08.2014 18:16

REDsnake56 napisał(a):
pablo150 napisał(a):

Dobrze napisałem 80 E / doba i nie żałuję ani centa z tej kwoty i moja sprawa.
A leszczem to możesz nazywać swoich znajomych albo swoje dzieci, a nie mnie bo sobie tego nie życzę!

pozdrawiam...

Ja płaciłem w Pisaku 95 E/doba i był to jeden z moich najlepszych pobytów w Cro z 7 dotychczasowych, apartament na samej plaży, duży, wygodny, z niesamowitym widokiem, a z balkonu to mogłem ryby łowić...

Fakt, że to najwyższa cena jaką płaciliśmy w Cro ale apartament Antares jest wart tej ceny.

Wymienione miejscowości zjeździliśmy wiele razy i nie interesują mnie apartamenty w Breli, Omisu czy Makarskiej nawet gdyby mi oferowali za 20 E/dobę. Tam mogę pojechać z rodziną na rybkę, zakupy, czy lody ale nie na stały pobyt.

Kolega pablo150 z całym szacunkiem jeszcze chyba mało widział i zwiedził w cro...i dlatego ma takie podejście do noclegów w Chorwacji...no chyba,że interesują go całonocne imprezy na plaży.

Dolączam kilka fotek z Pisaka, dla zainteresowanych służę informacjami i pomocą na PW.[attachment=0]
Załączniki:
nasz domek - Antares.jpg
nasz domek - Antares
Pisak wieczorem cd.jpg
wieczorne wędrówki...na Karlovacko itd
pierwszy dzień - czarne chmury, dobrze że tylko przez kilka godzin.jpg
pierwszy dzień - czarne chmury, dobrze, że tylko przez kilka godzin
Pisak wieczorem.jpg
Pisak wieczorem
widok z balkonu apartamentu.jpg
widok z balkonu apartamentu
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 31.08.2014 18:52

Ja byłem dokładnie - w linii prostej - nad Antares i przyznaję, że jej położenie jest fantastyczne. Ale miałem za to garaż :lol:
A tak całkowicie poważnie to nie ważne ile kto płaci, ważne aby po urlopie mieć świadomość dobrze wydanych pieniędzy.

Ja zajechałem tylko raz do Makarskiej na zakupy do Lidla. Dla mnie to była taka trauma, że już więcej w tej okolicy się nie pojawiłem. Tłumy ludzi, tłok, ścisk i hałas. Ale są ludzie, którzy właśnie w takim gwarze czują się najlepiej i też trzeba to uszanować. Dzięki temu, że każdy z nas ma inny pomysł na wypoczynek "ciężar frekwencji" rozkłada się na wszelakie atrakcje i wszyscy możemy znaleźć wolne miejsce dla siebie.
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 31.08.2014 19:26

Marek73 napisał(a):Ja byłem dokładnie - w linii prostej - nad Antares i przyznaję, że jej położenie jest fantastyczne. Ale miałem za to garaż :lol:
A tak całkowicie poważnie to nie ważne ile kto płaci, ważne aby po urlopie mieć świadomość dobrze wydanych pieniędzy.

Ja zajechałem tylko raz do Makarskiej na zakupy do Lidla. Dla mnie to była taka trauma, że już więcej w tej okolicy się nie pojawiłem. Tłumy ludzi, tłok, ścisk i hałas. Ale są ludzie, którzy właśnie w takim gwarze czują się najlepiej i też trzeba to uszanować. Dzięki temu, że każdy z nas ma inny pomysł na wypoczynek "ciężar frekwencji" rozkłada się na wszelakie atrakcje i wszyscy możemy znaleźć wolne miejsce dla siebie.

Dokładnie, zgadzam się z Tobą, każdy ma inne doświadczenia i inne potrzeby. Najważniejsze by wrócić "naładowanym" pozytywną energią i ze wspaniałymi wspomnieniami, a w Cro jest tak wiele pięknych miejsc, że jest w czym wybierać.
Ja Pisak bardzo miło wspominam, szczególnie, że mieliśmy miłe towarzystwo, w sumie 17 osób, wieczory pod wielką sosną w apartamencie powyżej, przyrządzanie ryb, kalmarów, krewetek...same pyszności + oczywiście coś na lepsze trawienie...a do tego wyprawy kajakami do Vrulji i wreszcie "zdobyta" na desce windsurf. wyspa Brać.
Załączniki:
wyprawa kajakami na dziką plażę.jpg
wyprawa kajakami na dziką plażę
chmury na śv.Jure.jpg
chmury na sv Jure
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 31.08.2014 20:20

Moje tradycyjne Chorwackie pływadło takich odległości nie pokonywało. Ale ja miałem bak tylko 0,5 litra :lol:

Obrazek
MaJaKi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaJaKi » 31.08.2014 20:25

My mieliśmy troszkę większy. Całe zaopatrzenie płynęło z nami w żółtym pontonie podczepionym do kajaka zamieszczonym na zdjęciu przez falco.v.
Większy bak to i zasięg większy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne