napisał(a) falco.v » 04.09.2014 16:22
pablo150 napisał(a):Marek73 napisał(a):pablo150 napisał(a):Ogółem dla ludzi lubiących aktywny tryb życia to odradzam. NUDA!!!
Z tym się z Tobą zgadzam w 100%. Też uważam, że Pisak stanowczo jest osadą nie dla każdego. Tam wieczorem nie ma gdzie wyjść, nawet na spacer nie specjalnie jest się gdzie przejść. Jest od zarąbania schodów i ogólnie non stop jest albo pod górkę, albo z górki. Nie ma imprez, nie ma nocnego muzykowania, nie ma praktycznie w ogóle ludzi w wieku 20 - 30 lat. Jest wąsko jak diabli i często przy parkowaniu nierówno (poprzednio jeździłem do CRO Peugeotem 407 i w nim na 100% naderwałbym dziób).
Ale dzięki temu jeśli ktoś szuka spokoju, ciszy, pewnej kameralności i ponad wszystko ceni sobie widoki i święty spokój to tam się odnajdzie idealnie.
Jadąc tam trzeba być świadomym tego co zastaniemy aby uniknąć rozczarowania.
Nam się podobało, wypocząłem za wszystkie czasy i jeszcze trochę grosza przywiozłem do domu (bo w Pisaku nie było na co wydać

). Ale żona zapowiedziała, że za rok chce wrócić "na płaskie"

Dlatego pisze chyba jako jedyny minusy tej miejscowości, a nie wychwalam pod niebiosy.
PS. Co do auta to ja niestety byłem właśnie Peugeotem 407. Długie auto, słaby skręt, nisko zawieszone. Porażka!!!
Chyba mało stromych miejsc widziałeś w Cro, skoro tak marudzisz na Pisak.
Ja wjeźdzając do Pisaka swoim vanem miałem ok. 2,6 tony wagi, 2 deski na dachu i jeszcze troszkę większe gabaryty niż Twój francuz, a do tego jeszcze musiałem skręcać na rozjeździe w lewo w ulicę Put Vrulja...i jakoś mnie to nie stresowało.
Z drugiej strony na udany urlop w Cro składa się wiele rzeczy ( przynajmniej w naszym przypadku ) - miejsce, apartament, plaża - bliskość najważniejsza by nie chodzić daleko z deską, kajakiem itd, towarzystwo z jakim się spędza czas - plaża, snurkowanie, imprezy wieczorne, ciekawe miejsca gdzie można popłynąć i jeszcze kilka innych aspektów...
Nikt nie wychwala pod niebiosy tej miejscowości, bo widziałem piękniejsze i ciekawiej położone ale nie zmienia to faktu, że tegoroczny pobyt dla nas w Pisaku był jednym z najlepszych, z 7 dotychczasowych.
- Załączniki:
-

- delfiny - 2.07.14.
-

- księżyc nad Brać
-

- podwodna "łąka" z gąbkami