Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
misialina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misialina » 02.07.2010 08:46

Dzięki za pocieszenie....ale myślę że będzie super....jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził....wiadomo ile ludzi tyle opinii....życzę wszystkim udanych wakacji....Pozdrawiam!
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 03.07.2010 06:03

Krystof napisał(a):witam koleżanki, witam kolegów/ z pytaniem o kvarner mi niestety nie wyszło (cisza :evil: ); może wyjdzie mi coś z Pisakiem. Przypominam - rodzina z dzieckiem 3,5 - czy ktoś z Was, szanowni Kromaniacy, przebywał w tej miejscowości i mógłby mi powiedzieć parę słów na temat plaż w regionie? Czy jest szansa, że będę mógł spuścić dziecko z uwięzi, ze ni spadnie ze skały i się nie pokaleczy? Czy zabrać ze sobą wiaderko i łopatkę :lol: Czy ze spokojem będę mógł patrzeć, jak mała brodzi w wodzie (i nie znika nagle pod jej powierzchnią ...)/ jeśli ktoś z Was zna odpowiedzi na te, bądź pokrewne pytania - czekam niecierpliwie, krystof
p.s. tym, którzy mnie już kojarzą - nie, nie mam rozdwojenia jaźni - pisałem o Brodaricy, ale na 99% z niej rezygnuję :oops: / rzeczywiście - jadę na kilka dni na kvarner (Pag?), wcześniej planuję (na przykład również) Pisak :D pozdrawiam Kaszuby i Pomorze i wszystkich w ogóle też, k

I co dalej z tym piaskiem.. ???????????????????
wojownik73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojownik73 » 05.07.2010 21:54

A ja właśnie sobie siedzę w Pisaku z rodzinką. I jestem baaaardzo zadowolony z tej mieścinki. Baza wypadowa fajna - Makarska, czy Omiś blisko, plaże spoko. W miarę spokój, bo można spotkać znajomego a bloku obok. Dużo Polaków, miejscowi bardzo sympatyczni. OK!!!!!!! Może nie polecam, bo mam zamiar przyjeżdżać tu w przyszłości. Więc nie pchajcie się tu ... ŻART!
zq_lbn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zq_lbn » 10.07.2010 12:57

wybieram się do Pisaka we wrześniu. Jedziemy w ciemno, dlatego Brela jest opcją "zapasową". Mam pytanko dotyczące Pisaka - czy znajdę tam jakiegoś darmowego hot-spota??
pozdr.
zq
eve_malutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eve_malutka » 11.07.2010 20:26

Niestety hot-spota nie uraczysz, internet jedynie w apartamencie , Pisak jest malutką wioską , natomiast w Breli jak i w Bascie hot-spot jest :)
evuha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) evuha » 13.07.2010 11:12

Czekałam na ten wyjazd caaały rok. Start w sobotę o godz. 18-tej! Mam nadzieję,że zasłużyłam na dobrą pogodę :) Niech żyje Pisak i pisakofani do zobaczyska!!!
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.07.2010 15:00

veni, vidi, vici :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 19.07.2010 14:45

Kasieńka napisał(a):To ja dorzucam zdjęcia z innej plaży w Pisaku:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kasieńko czy możesz mi powiedzieć co miałaś na mysli pisząc o trudnym dostępie?
Zwyke z mężem szukamy samotnych plaż, niejednokrotnie idziemy conajmniej pół godziny krzakami itd.:) żeby być sami cały dzień, Wybieramy się we wrześniu w te rejonu i zastanawiam się czy dojście jest ok jak dla nas?:). Możesz coś więcej nakreslić jak czasowo sie idzie i czy z 2 -latką w nosidle da radę?.
Dodam, że rok temu jako niespełna roczniak zniosła ok zejście na Lubenice ok 40 minut na wyspie Cres:).
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 19.07.2010 17:48

dg - ale rozjechałeś te zdjecia.
misialina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misialina » 20.07.2010 07:32

Witam! Wróciłam w niedzielę z Pisaka....i cóż mogę powiedzieć....REWELACJA....Pisak w pełni spełnił moje oczekiwania....to spokojna i cicha miejscowość w której naprawde można odpocząć....plaża jest cudowna i bezpieczna dla dzieci...woda czysta jak łza a miejsce do snoorkowania wspaniałe...czułam się jak w akwarium. My mieszkaliśmu w Apartamencie Ora do którego nie mam żadnych zastrzeżeń, właściciel bardzo gościnny a mieszkanie czyste i zadbane. jak weszliśmy to pięknie pachniała pościel. Mieszkaliśmy w tym największym ap. i mieliśmy ogromny taras co też było dużym plusem dla nas i dla dzieci. Ja i moja rodzina jest bardzo zadowolona i mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam wrócimy. Pozdrawiam!
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 20.07.2010 07:54

Hej Misialina. A nie mówiłem, że to będzie dobry wybór :) Też uwielbiam Pisaczka :) A teraz siedzę sobie na Mazurach. Jest super. Pogoda jak w CRO, tylko z przejrzystością wody gorzej, no i skałek brak :) Pozdrawiam.
Bogna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogna » 20.07.2010 12:41

witam wszystkich ja równiez wybrałam Pisak przypadkowo i widze ze dobry wybór bede tam 25.08 do 06.09.2010 do zobaczenia :D już nie mogę się doczekać
misialina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misialina » 20.07.2010 17:06

Oj już Ci zazdroszczę!!! :)
reflex1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reflex1 » 23.07.2010 13:16

Jaki czas muszę sobie zarezerwować aby z Poznania doczłapać się do Grazu? Planuję wyjazd o 5 rano. Dam radę bez szarpania się dojechać do 16tej?
wojownik73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojownik73 » 27.07.2010 16:19

Hej Reflex! Ja jechałem również z Poznania, wyjeżdżałem około 5.30 i w Grazu (Kalsdorfie) byłem około 18 - tej. Więc troszkę się jedzie - około 800 km. Szerokiej drogi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne