Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anieneczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anieneczka » 27.05.2010 07:47

Biedroneczka napisał(a):
anieneczka napisał(a):
evuha napisał(a):Anieneczko!!!
My w Pisaku będziemy od 19-go do 26-go lipca :D ...może się spotkamy na miejscu bądź na trasie! Macie już jakąś rezerwację? I w jakim wieku są wasze pociechy?

Na trasie bedzie ciężko ale na miejscu owszem :D do Cro wybieramy sie 10 lipca na 2 tygodnie, starszy syn ma 8 lat a młodszy rok; ile lat maja Wasze dzieciaki?

Witaj "anieneczka". Będziemy w Cro w tym samym czasie co Wy. Gdzie macie kwaterę? Jedziemy z Chorzowa 9 lipca:)

Witaj "biedroneczko"
My również wyjeżdżamy 9 lipca od 10 rozpoczynają nam się wczasy. Zarezerwowaliśmy apartament Marija. Może ktoś był?
Czy Wy już coś zarezerwowaliście?
:) Pozdrawiam
eve_malutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eve_malutka » 27.05.2010 11:27

A w sierpniu wybiera się ktoś do Pisaka ?:)
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 04.06.2010 15:07

Witam Wszystkich.
Dzisiaj o 20.00 ruszam z Poznania na dwa tygodnie do Pisaka- apartamenty Ora, przez Kudowę, Hradec Kralove, Brno i Maribor. Ze względu na brak możliwości wyjazdu rano ze spaniem , jedziemy dwoma samochodami na noc i zakładam przyjazd jutro po południu.
W razie pytań służę po 20 czerwca.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam
]
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 06.06.2010 17:04

Witam. Przed chwila podjęliśmy decyzję i najprawdopodobniej również zakotwiczymy w Pisaku. Wyjeżdżamy 11 czerwca, najpierw do przyjaciół w niewielkiej miejscowości koło Omiśa a następnie od 19.06 będziemy w Pisaku. czytam, że jest to mała mieścina, malutkie spokojne plaże. Takich też właśnie miejsc poszukujemy. Może ktoś się również tam wybiera?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 08.06.2010 18:41

Ja mogę dodać tylko tyle, że właśnie zjeżdżać z autostrady będę tam gdzie pierwszą nadmorską miejscowością jaką się spotka będzie Pisak. Wiele czytałem wiele fotek oglądałem i oczywiście wjedziemy i zobaczymy jedną z najbardziej stromo położonych miejscowości w Chorwacji. Może a rusz coś nas urzecze (apartament jedziemy w ciemno). Do celowo okolice Brela tam chcemy zakotwiczyć. My rodzinka 2+2 (11-1rok)i właśnie na te wspinaczki nie jestem przekonany. My pobyt od 28.06
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 09.06.2010 06:58

To jest naprawdę jedna z najbardziej stromo położonych miejscowości? Czy dojazd jest w jakiś sposób utrudniony?
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 09.06.2010 07:15

W ubiegłym roku był wylany nowy asfalt. Moim zdaniem zjazd jest bezpieczny. Wystarczy nie szaleć. Podobne stromizny są przy zjeździe z Sestanovca.
anieneczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anieneczka » 24.06.2010 10:43

iwc1 napisał(a):Witam Wszystkich.
Dzisiaj o 20.00 ruszam z Poznania na dwa tygodnie do Pisaka- apartamenty Ora, przez Kudowę, Hradec Kralove, Brno i Maribor. Ze względu na brak możliwości wyjazdu rano ze spaniem , jedziemy dwoma samochodami na noc i zakładam przyjazd jutro po południu.
W razie pytań służę po 20 czerwca.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam
]

Witam.
Wyjeżdżamy do Pisaka 09.07.- może kilka przydatnych sugestii tak na świeżo.
:D
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 24.06.2010 19:18

Dobry Wieczór.
Wróciłem w świetnej formie po wspaniałych jak zawsze wakacjach w cro.
Pogoda jak na zamówienie dzień 28-30, noc 20-22 a woda czysta i 24-25.
Apartamenty ORA zgodnie z opisem , bez najmniejszch zastrzeżeń , meble , pościele , naczynia , ręczniki czyli i kuchnia i wc w pełni zabezpieczają potrzeby. Ewntualnie brak czajnika elektrycznego mały mankament bo na płycie długo trwa zagotowanie wody i rzecz prozaiczna warto mieć własny nóż do chleba bo z krojenem chleba zawsze mały problem. Widok z tarasu rewelacyjny, dla samochodu miałem rodzaj garażu bez drzwi czyli pełen komfort. Nie wiem czy znacie Pisak więc jeżeli nie, to pierwszy zjazd z Jadranki może wydawać się karkołomny bo to c.1100 m drogi bardzo wąskiej i spadzistej ale nie ma problemu bo tam nikt nikomu nic nie chce udowodnić i wzajemnie ustępuje się miejsca i jest ok. Zejście na plażę to kilkadziesiąt lub kilkaset metrów zależnie od położenia apartamentu i jest trochę męczące ale nie biega się tam i z powrotem. Pisak to super spokojna aparamentowa wioska z małym portem , dwoma konobami i jednym sklepikiem gdzie można kupć wszystkie potrzebne artykuły no oczywiście droższe niż w Kauflandach,
Konzumach i innych dużych sieciach . Miejscowe domowe alkohole do kupienie np. u gospodarza apart . ORA - dobre.
Plaża drobne kamienie , bardzo urokliwa i jeżowców nie widziałem ale buty warto mieć. Na plaży przydatne parasole, maty, ręczniki , leżaki ale to już własne. Na miejscu nic takiego lub do pływania nie kupi się , najbliżej to Makarska lub Omiś.
W przypadku innych pytań np.podróży podaję moj adres bo tutaj sucho to skomentowałem a moje uczucia do Chorwacji są gorące i bardzo polecam
wakacje w Pisaku dla ludzi nie szukających nocnych szaleństw.
Życzę Wam pięknych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam
Roman
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
anieneczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anieneczka » 29.06.2010 07:03

iwc1 napisał(a):Dobry Wieczór.
Wróciłem w świetnej formie po wspaniałych jak zawsze wakacjach w cro.
Pogoda jak na zamówienie dzień 28-30, noc 20-22 a woda czysta i 24-25.
Apartamenty ORA zgodnie z opisem , bez najmniejszch zastrzeżeń , meble , pościele , naczynia , ręczniki czyli i kuchnia i wc w pełni zabezpieczają potrzeby. Ewntualnie brak czajnika elektrycznego mały mankament bo na płycie długo trwa zagotowanie wody i rzecz prozaiczna warto mieć własny nóż do chleba bo z krojenem chleba zawsze mały problem. Widok z tarasu rewelacyjny, dla samochodu miałem rodzaj garażu bez drzwi czyli pełen komfort. Nie wiem czy znacie Pisak więc jeżeli nie, to pierwszy zjazd z Jadranki może wydawać się karkołomny bo to c.1100 m drogi bardzo wąskiej i spadzistej ale nie ma problemu bo tam nikt nikomu nic nie chce udowodnić i wzajemnie ustępuje się miejsca i jest ok. Zejście na plażę to kilkadziesiąt lub kilkaset metrów zależnie od położenia apartamentu i jest trochę męczące ale nie biega się tam i z powrotem. Pisak to super spokojna aparamentowa wioska z małym portem , dwoma konobami i jednym sklepikiem gdzie można kupć wszystkie potrzebne artykuły no oczywiście droższe niż w Kauflandach,
Konzumach i innych dużych sieciach . Miejscowe domowe alkohole do kupienie np. u gospodarza apart . ORA - dobre.
Plaża drobne kamienie , bardzo urokliwa i jeżowców nie widziałem ale buty warto mieć. Na plaży przydatne parasole, maty, ręczniki , leżaki ale to już własne. Na miejscu nic takiego lub do pływania nie kupi się , najbliżej to Makarska lub Omiś.
W przypadku innych pytań np.podróży podaję moj adres bo tutaj sucho to skomentowałem a moje uczucia do Chorwacji są gorące i bardzo polecam
wakacje w Pisaku dla ludzi nie szukających nocnych szaleństw.
Życzę Wam pięknych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam
Roman
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dziękuje za info.
właśnie spokojnego miejsca szukaliśmy, Pisak wybraliśmy zupełnie przypadkowo.
W lipcu i tak pewnie będzie gwarno i w spokojnym Pisaku.
ania
reflex1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reflex1 » 29.06.2010 07:34

Wyruszamy do Pisaka z Poznania 7 sierpnia. Apartamenty w ORA. Auto ubezpieczone full wypas, EKUZ w torbie, przewodnik też.:)
misialina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misialina » 01.07.2010 08:16

Ja wyruszam do Pisaka jutro o godz. 18,00. Będziemy mieszkać w apartamencie ora. Bardzo dziękuję panu Romanowi za wyczerpującą realcję. Dreszczyk emocji już jest tzw. "REISEFIEBER". Jedziemy z zapasem humoru i optymizmu. Jak wrócę to napewno pochwalę się zdjęciami. Pozdrawiam!
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 02.07.2010 07:12

Wróciłem z Pisaka 26.06.2010. Tydzień byłem w innej miejscowości/zawsze tam jeżdżę/ a tydzień pierwszy raz w Pisaku. |Powiem szczerze jestem Pisakiem zawiedziony.
Po pierwsze pogoda. Cztery dni lało albo wiało albo było burzowo.
Po drugie, nawet gdy już było ciepło to woda miała wówczas góra 18 stopni/mierzyłem termometrem/
W tym samym czasie jechałem 24 km do innej miejscowości gdzie mamy chorwackich przyjaciół i było zamiast 18 stopni C powietrza 28 a woda zamiast 18 stopni miała 24.
Przeżyłem nawet trzęsienie ziemi które było ok. 1.30 300 km od Pisaka w okolicach Sarajewa. Oczywiście nic się nikomu nie stało, tylko obudziliśmy się w nocy i mocno zatrzęsło. Ale akurat to była raczej taka drobna atrakcja. Trzęsienie miało siłę 4.5 w skali.
W sumie przez tydzień dwa dni z piękna pogodą i bardzo ciepłym Jadranem.
Sama miejscowość też nie jest w moim typie. Na Dalmacji wolę jednak bardziej wiejskie miejscowości, z większą przestrzenią i mniej nastawione na biznes. Pisak /zachowując odpowiednie proporcje/ pod tym względem przypomina mi Neipori w Grecji.
Oczywiście było mimo to jak zwykle w Chorwacji cudownie. Pisak przy tych swoich wadach/może dla większości moje wady to zalety/ jest uroczy jeżeli chodzi o widoki i położenie.
Po protu wolę inny tym miejscowości.
Jeszcze jedno.
W Pisaku jest mnóstwo Polaków.
misialina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misialina » 02.07.2010 07:25

Każdy ma inny punkt widzenia.....my szukaliśmy cichej i spokojnej miejscowości. W zeszłym roku byliśmy w Turcji....było fajnie....ale strasznie gwarno i głośno ....nawet w nocy w hotelu młodzież niemiecka nie dawała spać...więc tym razem oczekujemy spokoju. A wiem że w pisaku tak będzie. Mam nadzieje że pogoda też dopisze.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.07.2010 07:55

Hej Misialina. Nie miej obaw. Pisak, to bardzo dobry wybór :) Miłego wypoczynku :) :) :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne