napisał(a) iwc1 » 24.06.2010 19:18
Dobry Wieczór.
Wróciłem w świetnej formie po wspaniałych jak zawsze wakacjach w cro.
Pogoda jak na zamówienie dzień 28-30, noc 20-22 a woda czysta i 24-25.
Apartamenty ORA zgodnie z opisem , bez najmniejszch zastrzeżeń , meble , pościele , naczynia , ręczniki czyli i kuchnia i wc w pełni zabezpieczają potrzeby. Ewntualnie brak czajnika elektrycznego mały mankament bo na płycie długo trwa zagotowanie wody i rzecz prozaiczna warto mieć własny nóż do chleba bo z krojenem chleba zawsze mały problem. Widok z tarasu rewelacyjny, dla samochodu miałem rodzaj garażu bez drzwi czyli pełen komfort. Nie wiem czy znacie Pisak więc jeżeli nie, to pierwszy zjazd z Jadranki może wydawać się karkołomny bo to c.1100 m drogi bardzo wąskiej i spadzistej ale nie ma problemu bo tam nikt nikomu nic nie chce udowodnić i wzajemnie ustępuje się miejsca i jest ok. Zejście na plażę to kilkadziesiąt lub kilkaset metrów zależnie od położenia apartamentu i jest trochę męczące ale nie biega się tam i z powrotem. Pisak to super spokojna aparamentowa wioska z małym portem , dwoma konobami i jednym sklepikiem gdzie można kupć wszystkie potrzebne artykuły no oczywiście droższe niż w Kauflandach,
Konzumach i innych dużych sieciach . Miejscowe domowe alkohole do kupienie np. u gospodarza apart . ORA - dobre.
Plaża drobne kamienie , bardzo urokliwa i jeżowców nie widziałem ale buty warto mieć. Na plaży przydatne parasole, maty, ręczniki , leżaki ale to już własne. Na miejscu nic takiego lub do pływania nie kupi się , najbliżej to Makarska lub Omiś.
W przypadku innych pytań np.podróży podaję moj adres bo tutaj sucho to skomentowałem a moje uczucia do Chorwacji są gorące i bardzo polecam
wakacje w Pisaku dla ludzi nie szukających nocnych szaleństw.
Życzę Wam pięknych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam
Roman
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl