.png)
.png)
.png)
.png)
focusik09 napisał(a):Witam , wyjeżdzam po raz pierwszy na Chorwacje.Jadę z Krakowa do Umag. Którędy najlepiej jest jechac i ile godzin w przybliżeniu się jedzie . I gdzie mozna się pogubic . Bo będę kożystał tylko z map.
.png)
Haweł napisał(a):focusik09 napisał(a):Witam , wyjeżdzam po raz pierwszy na Chorwacje.Jadę z Krakowa do Umag. Którędy najlepiej jest jechac i ile godzin w przybliżeniu się jedzie . I gdzie mozna się pogubic . Bo będę kożystał tylko z map.
To moj kolejny wyjazd do HR,ale tylko raz jechalem przez Austrie,jakos mi ta trasa nie pasuje,moze chodzi o zle nastawienie do celnikow,policjantow autryjackich,o czym sie tu na forum tez duzo naczytalem.Jestes z Krakowa,wiec pomysl o trasie Slowacja,Wegry,kawalek Slowenii,trasa Zwardon,Bratyslawa,Csorna,Szombathely droga nr 86,nastepnie maly kawalem Slowenii i Chorwacja.Ta trasa jest spokojna,mozna nadrobic autostrada w Slowacji,przez Wegry spokojna droga nr 86,trzeba uwazac na patrole z koziolkami,w nocy na zwierzyne,szczegolnie w rejonach zalesionych.Slowenia to zaledwie 10-15 km,Chorwacja,maly kawalek do Varazdinu i tez autostrada,az do Splitu i w tym roku kawalek dalej.Nie wiem czym jedziesz,czy na lpg,ale na tej trasie jest gdzie zatankowac.Druga opcja to Chyzne,Sahy,Budapeszt,Letenye,Chorwacja.Ta trasa zawsze sie motam w Budapeszcie,jechalem nia dwa razy i zawsze sie zgubilem,w tym roku tez jade ta trasa dla odmiany,ale mam juz na wyposazeniu nawigacje,wiec Budapeszt mi nie jest grozny.Od Budapesztu autostrada prawie do samej granicy z Chorwacja,gdzie od granicy wpadasz na autostrade.Spokojnej trasy i milego wypoczynku.
.png)
.png)
Janusz7i4 napisał(a):... bez spania prędkość - dozwolona
.png)
truskawa napisał(a):Janusz7i4 napisał(a):... bez spania prędkość - dozwolona
a mam pytanie trędkość dozwolona to to co podaje producent samochodu czy znaki drogowe ?![]()
a tak na poważnie to bardzo dobry czas - rozumiem że po drodze nie było korków i innych przeszkadzajek?
pozdrawiam
Truskawa
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi